ביטוח משכנתא

yotamyotam

New member
ביטוח משכנתא

שלום רב. בשנת 2005 מכרתי את דירה. לא זכרתי לבטל את ביטוח החיים של המשכנתא של הדירה. עברתי על ניירות בחודש האחרון ועליתי על כך שאני משלם לשוא כ- 4 שנים סכום של כ 2500 לחברת הביטוח, על כלום. פניתי לחברת הביטוח לביטול הפוליסה ובקשת החזר על התקופה ששולמה הפוליסה ללא שהיה נכס לבטח, והתשובה של חברת הביטוח הייתה שלילית - כיוון שלא הודעתי בעבר על רצוני בביטול הפוליסה. האם תשובתם סופית? האם מגיע לי החזר או שהם צודקים? אם מגיע החזר, איך אני פונה אליהם? תודה

shlomi993

New member
סתירה פנימית בשאלתך

מצד אחד אתה כותב "ביטוח חיים" ואח"כ אתה כותב "לא היה נכס לבטח". אם המדובר בביטוח חיים - הנכס לביטוח הוא החיים שלך. מכיוון שאתה מסוגל לנסח שאלה בפורום- אני מניח שאתה עדיין חי... חברת הביטוח המשיכה לבטח את חייך עד שהודעת לה על הביטול. אם חו"ח היית מת במהלך התקופה- כנראה שליורשיך היתה זכות לקבל את כספי הביטוח - אפילו שהמשכנתא נפרעה. יחד עם זאת- יש להתיעץ עם סוכן ביטוח ולבדוק את נוסח הפוליסה. אם מדובר בפוליסה מיוחדת לכיסוי יתרת משכנתא ייתכן שאתה בכל זאת צודק.

yotamyotam

New member
די מתבקש

הביטוח הוא ריסק למשכנתא ולא כפי שכתבת. כמו שביטוח על רכב שנמכר המשיך לפעול.. מה אתה מציע לי לעשות ע"מ לקבל את התשלום?

למעלה