ביטוח משכנתא

רוויון

New member
ביטוח משכנתא

שלום
אנחנו לקראת חתימה על משכנתא. ראיתי שהיו פה דיונים בעבר על קבלת ביטוח חיים למשכנתא כשאחד מבני הזוג חולה בסוכרת סוג 1, כמו במקרה שלנו. מה המצב הנוכחי? האם כדאי לקחת דרך מדנס שמציעים ביטוח מיוחד לחולי סוכרת? האם יש טעם לנסות לברר דרך הבנק או שלא דרך הבנק? באיזה סכומים מדובר?
תודה מראש,
רוויון

IrisPeleg

New member
ביטוח חיים

הבעיה היא לא ביטוח משכנתא אלא ביטוח חיים.
החברות שעובדות עם הבנקים לא מספקות ביטוח חיים לסוכרתיים.
אם לשני בני הזוג אין ביטוח חיים, הבנק לא מאשר.

פנו לחברה שמציעה לכם להסדיר זאת כדי להגיע עם ביטוח חיים ללקיחת המשכנתא ומנעו הרבה עוגמת נפש.

האא... לא ידעתי שעושים עם זה בעיות...

אנחנו בונים עכשיו בית ובקרוב ניקח משכנתא לשלבים היותר מתקדמים ולא אמרו לי על זה כלום

אני מקווה שלא יעשו לי בעיות... אוף.

בטח יעשו לי כזה במחיר מופקע עם "החרגה" לסכרת,

הא?

לבעלי יש ביטוח חיים אז אולי יהיה בסדר, אבל שלחתי לו את מה שכתבת והוא עושה עכשיו בירורים לייתר ביטחון שלא ניתקע פתאום ברגע האחרון... תודה...

IrisPeleg

New member
לא מספיק - צריך שניים

פעם לא דרשו בכלל.
אח"כ הספיק אחד ועכשיו דורשים שניים

אצלנו

לקחנו משכנתא לפני שנתיים והתנאי שלנו היה שיאשרו שרק לבעלי יהיה ביטוח חיים. הסכימו. לא מתאים לי לשלם 200% יותר בגלל הסוכרת.

IrisPeleg

New member
התנאים משתנים כל הזמן

בעצם מחמירים כל הזמן.
לפני 30 שנה כשאני לקחתי לא הקפידו בכלל.

ננסה להעמיד את זה כתנאי כמוכם

ולעבור בין בנקים שונים, כדי שהם ירגישו שהם בתחרות ואולי יסכימו. אם לא, זה ממש יבאס אותי לעשות ביטוח כזה יקר וחסר תועלת!

ברור

לקבל כמה הצעות ולראות מי עדיף. בסופו של דבר לבנק יש אינטרס גדול שתקחו את המשכנתא אצלו. בהצלחה!

אחרי הרבה עוגמת נפש

ואחרי שכמעט הגענו להפרת חוזה, עשינו בסוכנות אופציה (מדנס) אצל דני סלס.
יקר לאללה אבל אין ברירה כי מחלקים את הסכום בין מספר חברות ביטוח בביטוח חיים ללא חיתום רפואי.
בחברות הביטוח הרגילות לא ידברו איתכם בכלל.
חייבת לציין שאופציה נותנים שירות מדהים והצילו אותי מהפרת חוזה ממש בדקה ה-90.
דניאל

fenn

New member
חשוב לדעת!

לפני כשנה נאלצנו גם אנחנו לעבור את החלק הלא נעים בתוך לקיחת המשכנתא בו אף חברה לא רוצה לבטח אותך...
אז בעלי עשה בדיקות וחשבנו לרוץ למדנס...

לבסוף למרות הלחץ התעקשנו להעביר חיתום רפואי בכל חברות הביטוח וכמעט בכולן קיבלנו אישור.
בחלקן רצו תוספת פרמייה ובחלקן לא. כמעט תמיד הנציגים סרבו במיידי לקבל אותנו אבל התעקשנו
זה היה טירטור, הA1c שלו לא היה ממש נמוך אבל עובדתית הוא התקבל. (8.2)

עשינו במנורה. בלי שום תוספת! ביטוח חיים רגיל לחלוטין...
חייבת להודות שבהתחלה כמעט שהתייאשתי כי לאחר דחייה הבנק יכול להוציא אישור שרק אחד מבני הזוג ייהיה חייב בביטוח חיים ואז במקרה של מוות הוא כמובן ימשיך לשלם לבד.

ההתעקשות מן הסתם השתלמה. אל תוותרו לנציגים או סוכנים ותדרשו חיתום רפואי.
לצורך ההבנה: אנחנו משלמים עבור סכום של 480,000 משכנתא - 164 ש"ח בחודש ביחד!

fenn

New member
ואל תלכו על הבנקים!

דווקא הם ממהרים לדחות.

יש מספיק סוכנים וחברות שיקחו אתכם עם סכרת!

רוויון

New member
עדכון

שלום ותודה למשיבים,
לאחר שפנינו לכל החברות, קיבלנו הצעות מ AIG, הראל ומנורה (בשתי החברות האחרונות פנינו ספציפית דרך סוכני ביטוח שעובדים עם חולי סוכרת).
ההצעה הכי פחות טובה- בעלי היה צריך 400% לעומתי
ההצעה הכי טובה- בעלי משלם 130% לעומתי
מסקנה- כדאי להשוות ולפנות לסוכנויות שעובדות עם חולי סוכרת.

למעלה