ביטוח סיעודי עבור אמא

shirley27

New member
ביטוח סיעודי עבור אמא

שלום לכל חברי הפורום! בפעם האחרונה שכתבתי עמדנו לפני הגשת הבקשה לביטוח סיעודי עבור אמא שלי (בת 73, אובחנה עם אלצהיימר לפני כשנה וחצי). תארתי אז את המצב הקשה של ההורים שלי (אבא נכה, חולה סכרת - שני ההורים מתקיימים מקצבאות ביטוח לאומי)-אבל מאז קראתי הרבה הודעות בפורום והבנתי שהמצב לא קל אצל הרבה מכם... לפני חודשיים קיבלנו ביטוח סיעודי ל 15.5 שעות עבור אמא והחלטנו להמשיך בסידור הקיים (3 ימים במרכז יום ויומיים עם מטפלת שהגיעה דרך חברה ל6 שעות שבועיות) . המטפלת ניקתה קצת, בישלה קצת והכי חשוב, הוציאה קצת את אמא מהבית וכך עזרה קצת לאבא שמשתגע לגמרי בתקופה האחרונה. המטפלת היתה בסדר, היתרון הגדול שהיא דיברה רומנית והיתה לה תקשורת טובה עם ההורים. אחרי חודשיים הסתבר שהמטפלת קיבלה אבטחת הכנסה לפני שהתחילה לעבוד בסיעוד והפסידה את אבטחת ההכנסה עם תחילת העבודה אצל ההורים שלי. לכן היא נאלצה לעזוב ומאז אין אף אחד שמטפל בהורים. ההורים שלי נקשרו אלייה ונהנו מחברתה (וגם מהמאכלים שהיא הכינה). אחר כך החברה שלחה מטפלת שבאה פעם אחת והודיעו לנו שהיא לא יכולה להמשיך והבעיה היא גם שאין כרגע לחברה מטפלת דוברת רומנית (להורים שלי קשה לתקשר בעברית). האם כדאי לבדוק עם חברות אחרות אפשרות למטפלת דוברת רומנית ל-6 שעות שבועיות ? תודה, גבי.

ענתי44

New member
שלום גבי

ראשית, ביטוח לאומי אמור להוסיף לאמא שלך ולעלות את השעות מ15.5 לעוד שעתיים או שלוש. תברר מה קורה כי יש החלטה שמוסיפים שעות סיעוד. גם לאמא שלי העלו וקיבלנו מכתב. אני ממליצה לכם שתשלחו את אמא ליותר ימים במרכז יום. אם ישארו שעות אז שתגיע עובדת שתנקה את הבית. ואם יש לכם אפשרות. תיצרו קשר עם המטפלת דוברת הרומנית, שההורים הסתדרו איתה טוב ותציעו לה לבוא אליהם פרטי. שאתם תשלמו. ככה לאבא יהיה יותר שעות פנויות , וגם יזכו לטיפול המסור של המטפלת הטובה.

ronnyw

New member
שלום גבי (או שירלי)

מעבר לדבריה של ענתי (שהיום מדובר על 18 ש"ש ולא 15.5 כמו בעבר), יש אפשרות לקבל הקצבה גם לאימך וגם לאביך (אני מקבלת הקצבה לאבי, ומנצלת אותה עבור העובדת הסיעודית, וגם הקצבה עבור אימי, שאותה אני מנצלת לטובת תשלום מועדון היום שלה). (אגב, מצבי מלפני שלוש שנים מזכיר את מצבך היום: אימא כבר היתה חולת אלצהיימר שלא הבינה את מצבה, אבא סוכרתי ועיוור שהיה חייב סיוע בכל. בתחילה קיבלתי קוד סיעוד דווקא לאבא שלי, והבאתי עובדת זרה הביתה, ורק אחרי שנתיים גם לאימא שלי. היום שניהם סיעודיים לגמרי) אם עד היום קיבלת את שעות הסיעוד עבור אימך - נסה להתחיל תהליך מקביל גם עבור אביך, שאם הבנתי נכון הוא נכה , מבוגר וודאי שזקוק לסיוע. אם זה ילך - הייתי מציעה לך לשקול הבאת עובד זר קבוע לבית הוריך. (ניתן לקבל עובד/ת רומני/ה אם מבקשים), שהרי מצבם רק יתדרדר. חולה אלצהיממר זקוק להשגחה 24 שעות ביממה, ונראה שזה ילך ויהיה קשה לאביך לשאת בעול. אני יודעת (ואתה יכול לקרוא גם במסרים בפורום) שזו החלטה קשה, אבל זה הפתרון לטווח רחוק שעליכם לשקול. (עניין ה-6 שעות הוא זמני בלבד, וכדאי להערך).

ענתי44

New member
מסכימה עם רוני ../images/Emo45.gif

שבמקרה שלכם הבאת עובדת זרה , ואפשר דוברת רומנית, היא רעיון טוב.ובאמת תנסו לבדוק אם גם לאבא מגיעים שעות סיעוד ( אגב, אם ההורים ניצולי שואה מגיע להם עוד שעות) אני מטפלת באמא חולת אלצהיימר, כמעט לבד, וזה לא קל. ואני צעירה מאביך ובריאה. אחד הדברים שלמדתי במחלה הזו זה שצריך לנסות להקדים אותה צעד קדימה, ואם אפשר שניים. כי ההדרדרות מגיעה מהר משחושבים.

למעלה