ביטוח סיעודי- עיצה?

ביטוח סיעודי- עיצה?

בחור בן 33. מנסה לשקול מה עדיף להשקיע בביטוח הסיעודי?
קצבה גבוהה או מספר שנים ארוך.
ברור שאי אפשר לחזות, אבל עדיין אולי יש עיצה מנסיונכם:
נניח ברפמייה דומה אני יכול לרכוש:
7 אשח קצבה ל8 שנים
או
6 אשח קצבה לכל החיים
או
9 אשח קצבה ל5 שנים
מנסיונכם- עדיף להגדיל טווח כי גם ככה יש לי ביטוח סיעודי מקופת חולים. אז ביחד עם הפרטי אולי זה מספיק?
מצד שני הקופה צוברת אז אולי כדאי דווקא סכום גדול ואז בעתיד זה יאפשר להפסיק תשלום אם ארצה לעבור קופה או משהו?

מינהר

New member
שמח 5, כדאי שתתיעץ עם מומחה לביטוח סיעודי.

אני לא עושה, כי אני חושדת בחברות הביטוח שימצאו סעיף מילוט, ולי לא יהיה כוח להילחם איתם. אז אני חברת הביטוח של עצמי.

מינהר

New member
ציפי, מה שלומך היום עם תלאות הבקע הסרעפתי?

אני מבינה שניתוח בעבר שעשית בלפרוסקופיה עזר לך. זה סימן טוב.

מינהר

New member
שמח 5, יש גם יועצים עצמאים. וזה שהם עובדים

עם חברת ביטוח מסוימת לא צריך להפריע לך. את צריכה לשמוע מהם ברמת העיקרון לאור גילך, מצבך הכספי, הבריאות וכו מה מתאים לך ואת הנימוקים לזה. את חברת הביטוח תבחרי אחרי שתדברי עם עוד סוכן, להשוואה.
שווה גם לבדוק את עניין כפל ביטוח. אם יש לך מקופ"ח, יתכן שחברת הביטוח תחמוק מתשלום.

הדסהש1

New member
נסעתי לאקו בקריית אונו מה לומר הסניפים שם זה כמו בית חולים

קטן..יש שם את רוב הרופאים המקצועיים והבדיקות ששולחים למכון מור או למרפאות חוץ.טוב לדעת כי לפעמים אפשר לבקש להשלח לשם ולא לחכות חודשים לתור.
התשובה תגיע בדואר עד חודש.התקשרתי שוב למכון השמיעה..כי אני חוששת שבגלל שאין מכשיר זמין אפסיד את זה כי צריך 8 חודשים מאז שאישרו את קניית המככשיר והזמן מתקתק..הפקידה ראתה שאני לחוצה אמרה "אל תדאגי נמצא לך מוצא"אחכה עד חודש.אתמול ראיתי אשה שבעלה קנה מכשירים ב 13.000 שקל..לי רק בחלום יש את הסכום הזה...אחותי שילמה כמעט 9 אלפים...לא לכולם יש את האפשרות לרכוש בחינם או בסכום פעוט ע"י המושלם..מקווה שזה יסתדר בסוף...אני רק רואה שמטרטרים את האנשים המבוגרים .כי הם חלשים יותר ולא מתוכחים עם המערכת..לי יש מזל שיפעת עוזרת לי במובן הזה...

משתפרת

New member
לא יכולה לענות מנסיון

אך בעבר חברות הביטוח חשבו שכשאדם הופך סיעודי הוא חי בממוצע עוד 3 שנים.
אמא שלי החזיקה פחות, אמא של האיש שלי סחבה הרבה יותר זמן כסיעודית מוחלטת (משהו כמו 7 שנים). מה שאני אומרת זה שסטטיסטיקה זה יפה, אך אין לאיש מושג אם אדם ספציפי יחיה שנה או 10 כסיעודי.
כפל ביטוחים עלול להיות בעיה: הביטוח הפרטי שהציעו לי מבקש קבלות מקוריות של המוסד הסיעודי, מה שלא יאפשר לקבל ביטוח גם מקופת חולים. אז אם אתה עושה 2 ביטוחים צריך לבדוק מה יהיה התשלום, ואני הייתי מעדיפה להבטיח סכום גבוה בתקופה קצרה, ולהפעיל בעת הצורך ביטוח אחד, וכשיסתיים- את השני. אם תעשה אחד הייתי שוקלת אם לקחת את זה ל6 או ל 8 שנים. רוב הסיכוי שסיעודי "כבד" לא יחיה הרבה מעבר לזה.
למיטב ידיעתי הביטוח של קופת חולים הוא הזול ביותר.
בין המבטחים הפרטיים כדאי לבדוק, יש כאלה שהופכים חלק מהסכומים שאתה מפקיד לחסכון אותו אתה יכול לקבל אם מתישהו אתה רוצה לבטל את הביטוח.
בכל מקרה כדאי שתסדיר את הביטוח מהר ככל האפשר. הפרמיה שצעיר משלם נמוכה משמעותית (סדר גודל של 1/5) מזו של אדם בן 60.

ערב טוב

סיפרתי לכם על הריח השרוף, אז הירקות לא נשרפו, רק הסיר שבו היו המים,
נשרף, הירקות קיבלו ריח של מדורה, את הסיר מילאתי בקצת מים, הוספתי
מלח לימון והרתחתי, ניקיתי בעזרת סקוצ'ברייט, חזרתי על הפעולה והסיר
יצא חדש,
אז בקיצור לא הלכתי למיטה ונחתי קצת מול הטלוויזיה ומול המחשב, עכשיו
אני כבר באמת עייפה, אנ י סוגרת את הבאסטה והולכת למיטה, אשתדל לא להרדם, כי אני רוצה גם היום לראות את מאסטר שף, במשך כל השנים שהתכנית
הזאת קיימת,לא התמסרתי לה כמו הפעם, זה ממש מוצא חן בעיני,
לילה טוב

yaely2

New member
מנהל
ערב טוב גם ממני

שלום כולם,

הגיל, הגיל. נסעתי היום להופעה בתל אביב, יום ראשון זה יום לחוץ אצלי, יש לי גם ברידג' עד שעה 1:30 משעה 4-6 דרמה ולפעמים יש לי הופעה. היום הייתה לי מיהרתי הביתה לאכול ולהתגנדר. נסעתי לדרום תל אביב וכשנכנסתי אמר לי המנהל "שמח לראותך, אך היום את לא מופיעה" "למה?" שאלתי. כי את רשומה ברשימת הסטנד ביי וכנראה התבלבלת. הגיל, הגיל. חזרתי אחר כבוד הביתה.

תמר, בנוגע לניתוח, זה ידוע שהרקמות של אדם מבוגר אינן דומות לשל צעיר. ההחלמה קשה וארוכה, הסיכויים למוות בניתוח עולים עם גיל המנותח. הרופאים לא ששים לנתח קשיש אלא אם זה חיים או מוות,

לצערי אין לי צל של מושג בענייני ביטוח.

הדסה וציפי,גם אני ישנה בתשלומים וכבר אמרתי שאני מוכנה לתת מזומן אבל אין מקשיב לי. אמרו לי שאם אישן עם סי פאפ זה יעזור לי, אז דעו לכם שזה קדחת בבית מרקחת, שום כלום הסי פאפ לא עוזר לי הוא רק מגביל את התנועה שלי בשינה.

הרבה שמחה לכבוד פורים

יעלי

למעלה