ביטוח ספורטאים

perach22

New member
ביטוח ספורטאים

בוקר טוב בנות, אני מדי פעם מגיבה, אבל בעיקר קוראת אתכן...
בכל מקרה נהנית מהפורום.....

אני דבקה לתכנית אומונים ודי מצליח לי יפה היעד הבא שלי הוא 10K בתל אביב, אבל יש משהוא אחר שמטריד אותי
ואני מוצאת עצמי מתעסקת בזה הרבה....
מנסה גם לארגן אנשים המעוניינים לבטח את עצמם, והחלטתי לעשות את כל הברורים עבור כל מי שהביע התעניינות. מסתבר שיש הרבה כאלה שחושבים שזה לא חשוב.
ביטוח... האם אתן כרצות ותיקות, מבוטחות, והיכן? אני בודקת כבר כמה שבועות והיום נודע לי שהפיקוח על הביטוח מחייב לעשות פוליסות לקבוצות של 50 איש,
מה עושים רצים שאינם מאוגדים?
האם הפוליסות שלכן כוללות גם ביטוח תאונות אישיות? האם אתן מתאמנות לבד אך מחוברות לאיזשהו ארגון כדי לבטח את עצמכן בסכומים הגיוניים?

אשמח לקבל מידע
שיהיה לנו שבוע כייפי, מריץ וממריץ...

ממה מיה

New member
מודה שלא עסקתי בנושא..

מכיון שאני רואה עצמי כחובבנית לא טרחתי לבדוק עניין הביטוח ואשמח להארות בנושא.
האם יש מקרים שיש לתת עליהם את הדעת שאינן מכוסים על ידי הבטוחים הרפואיים למיניהם?
בזמנו כשהתאמנתי בג'ודו היינו מחוייבים בביטוח על פי חוק הספורט לתחרויות האיגוד והיה גם בטוח צד שלישי - האם לזו כוונתך?

perach22

New member
עיסוק בספורט גם חובבני וגם מקצועי

ממה שאני מבינה ואני כבר בודקת את זה איזה חודש, פשוט עדיין לא קיבלתי את אותה תשובה פעמיים, כל מקום שבדקתי נתן לי גירסה קצת שונה.
כשאנו עוסקים בספורט גם אם כמקצוענים וגם כחובבים, ללא קשר לאגודה מסוימת אנחנו בעצם לא מכוסים.
אם חלילה קורה לנו משהו שגובל באובדן כושר עבודה או אשפוזים וכדומה, כמו בתאונה, יש מה שנקרא ביטוח תאונות אישיות אבל הוא אינו מכסה תאונות ספורט אם למשל השתתפת במירוץ ונפלת ושברת את העצם ברגל או קרעת שריר או לא עלינו דברים גרועים יותר (לצערי פגשתי לפני שבועיים גבר כבן 40 על כסא גלגלים נכה קשה שפשוט נפל מהאופניים בזמן אימון למירוץ),
גם מכל מה שקראתי אם בטעות הפלת מישהו שרץ לידך במירוץ, והוא יתבע אותך את לא מכוסה בצד ג', בעצם זו הרחבה מיוחדת לספורטאים בפוליסת תאונות אישיות.
מכל הבירורים שעשיתי, חברות ביטוח שמתעסקות גם בתאונות ספורט גובה מחיר חודשי לביטוח בסביבות 60-100 ש"ח, אלא אם מתארגנת קבוצה של בין 20-50 איש ואז אפשר לקבל מחיר של כ 100 ש"ח לשנה. עוד בררתי שניתן להתחבר לאגודת ספורט כגון איילות, ואני לא עושה להם פרסומת פשוט הם היחידים בינתיים שנתנו לי תשובה שאני יכולה להיות חברה באיגוד שלהם מבלי להיות מתאמנת שלהם, ואז התשלום הוא 490 ש"ח לשנה וכולל הנחות ברישום למירוצים ובכל מני דברים אחרים, אבל אפשר להתאמן עצמאית.
אני בודקת את זה בעוד מועדוני ריצה, אולי אפשר להשיג מחיר טוב יותר.

העליתי את השאלה כי יש כאן בנות שמתאמנות שנים, ומן הסתם אולי שמעו או יודעות ויכולות לעזור בנושא.
שלדעתי הוא מאוד חשוב.

אשמח לתגובות...

ביטוח לפי חוק הספורט

בתחרויות טריאתלון קיימת תמיד דרישה להצגת פוליסת ביטוח בתוקף לפי חוק הספורט, בעוד שבתחרויות ריצה אף פעם לא נתקלתי בכך (בארץ לפחות).
פוליסות הביטוח לפי חוק הספורט הן מאד בסיסיות, כלומר, סכום הביטוח לנכות מלאה הוא נמוך יחסית, הסכום לביטוח אבדן כושר עבודה מצחיק עד מגוחך, וכך גם הכיסוי לטיפול רפואי.
אני אמנם רוכשת את הפוליסה הבסיסית הזו, דרך קבוצת טריאתלון או דרך איגוד הטריאתלון (אם אני מחדשת חברות), וזאת לצרכי הצגת אישור הביטוח בתחרויות, אבל הביטוחים המלאים שלי הם ביטוחים פרטיים.
בד"כ אפשר להסתפק בביטוח פרטי רגיל ולדאוג שאינו מחריג פעילות ספורט.
מנסיוני, אין בד"כ החרגה של פעילות ספורט שאינה אתגרית. אם את רוצה גם להתחרות, יש לשים לב שהפוליסה איננה מחריגה כיסוי לפגיעה בזמן תחרות.
לפעמים ניתן למצוא החרגה לגבי ספורט "מקצועני", אבל כל עוד אינך רשומה באגודת ספורט, אף אחד לא יכול לטעון לגביך שאת "מקצוענית", מה גם שהמקצוע שלך אחר...
הפוליסות האישיות שלי כוללות כיסוי תאונות אישיות רגיל, והוא חל גם על האימונים שלי, כנראה שגם על התחרויות.

perach22

New member
נכון

את מכוסה מעצם היותן קשורה לאיגוד, אם מספקת אותך הפוליסה שלהם או לא זה כבר סיפור אחר ולכן גיבית את עצמך בפוליסה נוספת, בביטוחים יש עניין של כפילות, ולא בטוח שתקבלי יותר כסף אם יש ל שני ביטוחים, ייתכן גם שאחד עלול לבטל את השני, שווה בדיקה מעמיקה. גם חברות הביטוח יודעות לכסתח אחת את התחת של השניה... בסוופו של דבר הן המרויחות העיקריות.

אני מדברת בעיקר על רובנו שמתחילים להתאמן כחובבנים ומדי פעם משתתפים במירוץ זה או אחר, ולא רואים את עצמם מספיק "מקצועיים" כדי להתקשר עם איזו אגודה. ואז אנחנו בבעיה אם לא כיסינו את עצמנו, כיוון שמי שמארגן את המירוצים נותן לנו ביטוח נקודתי לארוע, ורק בתנאי שאנחנו חתמנו ברישום שיש לנו אישור רפואי ואנחנו כשירים למירוץ... אבל אם נפלת באמצע ונפצעת אז זה סיפור אחר לגמרי...

perach22

New member
ועוד הארה

היום דיברתי עם עוד חברת המבטחת ספורטאים והיא אמרה שעכשיו המפקח על הביטוח הוציא תקנה חדשה ל 1.1.14 שלא יבוטחו ספורטאים בודדים אלא רק בקבוצות של מינימום 50 איש, מה שאומר שאולי זה יכריח אנשים חובבנים בודדים להתאגד או להתחבר לכל מיני איגודים.. אני אמורהה לדבר איתה עוד שבוע ולקבל מידע חדש, כמובן שאעדכן....

מור שלז

New member
אני מבוטחת פעמיים

בדרך כלל מי שמשתתף בתחרויות צריך ביטוח לפי חוק הספורט.
בתחרויות טריאתלון ואופניים מחייבים בביטוח, ולכן איגוד הטריאתלון ואיגוד האופניים מציעים ביטוחים שכאלו, וכנ"ל גם אגודות וקבוצות שונות.

בריצה המצב שונה, לא דורשים את זה כתנאי להרשמה, אבל הרבה פעמים את צריכה לחתום על הצהרה, ולפעמים מופיע שם סעיף על ביטוח.

אני מבוטחת פעמיים:
פעם אחת בביטוח של קבוצת האופניים שמבטח אותי בתחרויות, ופעם שנייה במסגרת ביטוח המנהלים שלי, שיש סעיף מיוחד שמעדכן את הכיסוי שלי גם עבור ריצה, שחייה, רכיבה וטריאתלון גם במסגרת אימונים וגם במסגרת תחרויות.

פשוט הכיסוי של קבוצת האופניים הוא על סכום מאוד נמוך, ולכן היה לי חשוב לעדכן גם את ביטוח המנהלים שהוא על סכומים גבוהים יותר.

perach22

New member
איגוד האתלטיקה בישראל

האמת שניסיתי לבדוק האם יש אפשרות להרשם לאיגכוד באופן עצמאי ללא קבוצה, אבל הם לא נותנים את המידע הזה,
אני אנסה לדבר שם עם מישהו...

אני לא מבוטחת במיוחד

יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה כי אני עצמאית ואם אני לא יכולה להקליד אני לא יכולה לעבוד. אבל האמת - לא בדקתי אם אין שם החרגה לספורט, וכדאי לבדוק.
בנוסף, האופניים שלי מבוטחים נגד כל הסיכונים כחלק מביטוח הדירה. זה אומר שאם אני פוגעת במישהו בזמן רכיבה יש לי ביטוח צד ג'. זה לא עולה הרבה, וכדאי במיוחד כי זה מכסה נגד גניבות כמובן.

susieada

New member
יש לי ביטוח ספורט לפי חוק הספורט ו..

עוד ביטוח פרטי שמכסה תאונות, ניתוחים, תרופות.

אני מבוטחת, על פי חוק הספורט דרך איגוד הטריאתלון. הביטוח מכסה אותנו בתחרויות ובאימונים. השתתפות באימוני קבוצה מחייבת ביטוח זה. אני לא יודעת על כיסוי צד ג'.

היום אני יודעת שגם דרך אתר הספורט "שוונג" ניתן להשיג ביטוח ספורט. אני לא יודעת מה התנאים או העלות. אני מניחה שלא דרוש שייכות לקבוצה. האם כבר בדקת איתם?

בהצלחה ותודה שהבאת את הנושא החשוב הזה לדיון.

perach22

New member
כן בדקתי, הם האופציה האחרונה שלי

הצעתם לא אטרקטיבית...

ביטוח תאונות אישיות

חקרתי בנושא לפני מספר חודשים, שוחחתי עם סוכנים של מספר חברות, וכולם אמרו את אותו הדבר- ביטוח תאונות אישיות מכסה תאונות ספורט, כל עוד אינך מתחרה בספורט מקצועי. אני מתכוונת לעשות ביטוח כזה בדיוק למטרה הזאת...

בהצלחה!

perach22

New member
הגדירי "מתחרה בספורט מקצועי"

מה ההצעות שקיבלת? ומה הפוליסה? שלחו לך או אמרו לך בע"פ?

"מתחרה בספורט מקצועי"

משמעו עוסקת בתחרויות לפרנסתי. נאמר לי בעל פה, וכתוב באופן דומה בפוליסה.
הצעות ספציפיות הן עניין מורכב, מה מכוסה ואיזה פיצוי מקבלים על כל דבר.

perach22

New member
מממממ....

טוב אולי פעם מישו ישלם לנו כדי שנשתתף בתחרויות,
אבל לעניינינו, לביטוח תאונות אישיות, צריך להוסיף הרחבה מיוחדת שבה רשום שאתה מכוסה במירוצים, באימונים פרטיים, וגם בקבוצה עם מאמן,
בכלל בפוליסת ביטוח צריך שיהיה רשום כל מה שמכוסה כי מה שלא כתוב שחור על גבי נייר פשוט לא קיים.
ורוב הסוכנים לא ממש יודעים מה לעשות עם זה ותוקעים לך מחירים בשמיים,
כשאתה מקושר לאגודה המחיר עולה בערך 1/4 מזה..
הבעיה שבשביל להתקשר לאגודה אתה צריך להיות קבוצה של מספר אנשים...
בקיצור זה לא כזה פשוט... ולכן העליתי את העניין כאן,

אני עדיין בודקת....

perach22

New member
סליחה שאני מבלבלת לכן את המח

אבל כאן יש תקציר שייתן לכן להבין מה המשמעויות של ביטוח ספורטאים

ביטוח תאונות אישיות לספורטאים!

מהר יותר, גבוה יותר, מוגן יותר.

ביטוח תאונות אישיות לספורטאים בשונה מביטוח *תאונות אישיות קלאסי, הינו כיסוי ביטוחי המסופק ע"י אגודת הספורט בה הספורטאי חבר וכולל מספר כיסויים יעודים לספורטאי כגון: טיפולי שיניים, הוצאות רפואיות, פיצוי עקב נכות צמיתה, פיצוי שבועי לאובדן כושר עבודה זמני (עד 52 שבועות) וכיסוי למקרה מוות.

סכומי הכיסוי מחולקים לרוב לשתי קבוצות פיצוי, מוטב עד גיל 20 ומוטב מעל גיל 20.

חוק הספורט התשמ"ח 1988, מחייב כל אגודה ו/או התאחדות או איגוד לספורט בביטוח תאונות אישיות לספורטאים המתאמנים אצלם, מטרת החוק נועדה להבטיח כי ספורטאי מקצועי או חובבן, יקבל פיצוי וכיסוי עבור נזקים הנגרמים לו במהלך פעילות ספורטיבית במסגרת האגודה, בארץ או בחו"ל, בדרכו לאימון או בחזרה ממנו.

ספורטאים עד גיל 18 הלומדים במסגרת חינוכית, מכוסים בביטוח תאונות אישיות לתלמידים ובכך זכאים לכיסוי ביטוחי על פי חוק חוזר מנכ"ל של משרד החינוך.
איכות הכיסוי והיקפו, נחות ביחס לפוליסת תאונות אישיות לספורטאים ומכסה רק מקרים של נכות זמנית או קבועה ומקרה מוות כתוצאה מתאונה.
ביטוח תאונות אישיות לתלמידים מחריג תאונות דרכים, פעולות איבה ותאונות עבודה של התלמיד.

בביטוח תאונות אישיות לספורטאים, במקרה של אובדן כושר עבודה, הפיצוי משולם באופן מיידי, כך שספורטאי המבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה ונמצא בתקופת המתנה עד לקבלת התשלומים (בדר"כ 3-6 חודשים), הביטוח מספק לו את הכספים בחודשים בהם אינו יכול להתפרנס ממקצועו.

ביטוח תאונות אישיות לספורטאים, מספק כיסוי ביטוחי לכל מקום בעולם ותקף בכול שעות היממה, אך מותנה בכך שהעיסוק בספורט הוא במסגרת האגודה ו/או ההתאחדות.

*פוליסת תאונות אישיות קלאסית, הינה פוליסה מודולרית (אינה פוליסה תקנית) הניתנת לרכישה על פי מנות של סכומי פיצוי, ומכילה הגנות למקרה של פגיעה מתאונה כגון: מוות מתאונה, נכות מתאונה, שברים, כוויות וסיעוד עקב תאונה.

חשוב מאוד:
על מנת להימנע מכפל ביטוח או ביטוח חסר, יש להיוועץ עם גורם מקצועי המתמחה בביטוח תאונות אישיות.

מור שלז

New member
תודה רבה על התקציר ועל הכל

באמת נושא חשוב מאוד ותודה שאת מעלה אותו, ועל היוזמה והבירורים.
תודה על כל העדכונים לאורך הדרך, ועל הסיכום.
כל הכבוד

למעלה