יש שם יותר מידי תנאים מגבילים. כולל הנושא שחייבים טיפול בבית חולים. פירוש רש"י, אם אתה צולל במקום שתא הלחץ אינו חלק מבית חולים מסודר אלא מרפאה היפרברית, לא חשוב כמה איכותית שתהיה (כמו למשל אצל ד"ר עאדל טאהר בשארם) אתה לא מכוסה. יש שם גם עניין שאתה תצטרך לעזור להם לתבוע צדדים שלישיים וכו´ וכו´. אני נשאר עם הביטוח של ההתאחדות.
א. דברי בני נאמנים עלי. ב. כשעשיתי סבב בירור השוואתי לביטוח בנושא אחר (רכב) מצאתי שחברה זו נותנת הכי פחות תמורת התשלום הגבוה ביותר, למרות הפרסומות המפתות ומספר החינם. ביטוח הצלילה אני מניח שאינו יותר יקר, אבל מראש הייתי חושד לגבי התמורה.
אם זה מה שמוגדר הרי זה ביטוח "נחות" כי אינו מכסה אתכם בסיני - תחשבו מספר חודשים קדימה גם לא באורגדה ודרום מצריים וגם לא בחלק מאוסטרליה דרום אמריקה וארה"ב. בקיצור הביטוח אינו בינלאומי ויש צורך לוודא היטב את כל תנאיו. וכל המקדים הרי משובח לו
בחן"ל , הואיל ו AIG הינה חברת ביטוח ענקית הפועלת בכל העולם, כך שסביר להניח שיהיה קל יותר לקבל כיסוי ביטוח בחו"ל, הביטוח של ההתאחדות נערך בהפניקס שהיא עם כל הכבוד חברה ישראלית.
לא בטוח שב AIG מישהו ישים עליך. ולדוגמא: לפני שנים כשהייתי עם זוגתי באוסטרליה היא היתה צריכה לעבור איזשהוא ניתוח. התקשרנו לסוכן ובית החולים קיבל את האישור מהפניקס בלי שום בעיות.
כשאתה עושה ביטוח נסיעות/מטען/רפואי או כל ביטוח אחר לחו"ל דרך חברה ישראלית, ואתה בדרך כלל עושה אותו ככה, אין שום בעיה להפעיל אותו בחו"ל ואין שום בעיה ליצור קשר עם נציג בארץ באמצעות מוקדי חירום. אין שום יתרון לזה ש AIG היא חברה בינ"ל.
במקרה של AIG אם קבלת טיפול בתא לחץ בשארם המוגדר כמרפאה או מתקן היפרברי ולא בית חולים אין לך כיסוי וכבר כתבתי שיש כאלה מתקנים רבים בעולם הזה וגם במדינות העולם השלישי. לדוגמא אחרת בחברת חשמל יש תא לחץ ונניח שצולל שם צלל להנאתו מחוץ לשעות העבודה וקרה.. אז הביטוח לא יכסה. בקיצור הגדרות שכאלה מבטיחות בעיה.
שנה הבאה כנראה שאני עובר ל-DAN הכיסוי ברור אין והדגש על אין אותיות קטנות. אין הגבלות, ויש סוגי ביטוחים שונים כולל צד שלישי וביטוח חיים ונכות. קצת יותר יקר אבל כמה שווה השקט הנפשי שלי???? מי שממשיך לבטח בארץ כדאי שיבטח בחברה שיש לה מספר הפוליסות הגדול ביותר מאחר ולחברה הזאת יהיה : א. מוטיבציה לשמור על מוניטין ולכן הסיכוי שלא ישלמו בגלל אותיות קטנות קטן יותר. ב. רווח הגדול ביותר שיאפשר להם לשלם פוליסות בלא לרשום הפסד, אוקצור בשפה מיקצועית חלוקת סיכונים ומנוף פיננסי. שרקי