ביטוח רכב ודילמה אישית

DcMath

New member
ביטוח רכב ודילמה אישית

ערב טוב וחג שמח
בשעה טובה אני קונה רכב חדש מהיבואן (קיה פיקנטו למתעניינים) ויש לי שאלה לגבי הביטוח

כל חברת ביטוח שהתקשרתי אליה כדי לברר עלות ביטוח מקיף/חובה, ביקשה ממני 'טופס היעדר תביעות' אלא מה? אין לי אחד כזה, וגם לא יהיה לי.
אני בן 25, כבר מעל 7 שנים על הכביש, אבל מעולם לא הייתה פוליסת ביטוח על שמי, ויותר מזה, ברוב המקרים שנהגתי ברכב, הביטוח לא היה תקף לגילי.. רכב של ההורים או רכב של משפחה רחוקה.. בכל אופן, לא הייתי מבוטח.
מה אפשר/רצוי/כדאי לעשות עכשיו?
מצד אחד הסוכנים וחברות הביטוח מבקשים את הטופס הזה כדי להוריד עלויות,אבל אין לי אתה הטופס הזה וגם אין לי איך להמציא להם אותו, ומצד שני, אם אומר להם שנהגתי ברכב ללא ביטוח, זה יכול להכניס אותי לצרות? ואם אני מצהיר שמעולם, מאז שהוצאתי רישיון לא נהגתי? מה תהיה ההתייחסות אז?

תודה מראש!

Arana

Active member
מנהל
אמרת להם שזה רכב ראשון שלך?

אין שום מצב שיהיה לך טופס העדר תביעות אם מעולם לא היה רכב על שמך, כי... לא היה לך רכב על שמך
זה כמו שיבקשו ממך להחזיר את תעודת הזהות הישנה כשאתה מגיע להוציא ת.ז. ראשונה בגיל 16.

הציגו לך את זה בתור תנאי בל-יעבור לקניית ביטוח? לא נראה לי סביר. אולי הם ניסו פשוט למצוא אופציות להוזיל לך את הביטוח, אם אתה נחשב עדיין בקבוצת הסיכון של "צעירים" (נדמה לי שמעל גיל 30 הביטוח אמור להיות קצת יותר זול).

לא צריך לציין שנהגת ברכב בעבר ללא ביטוח מתאים; זה לא עניינם (זה יותר עניינו של בעל הרכב שנתן לך לנהוג ככה, אבל עבר זמנו, בטל קורבנו). תגיד תודה שלא קרה משהו שחייב הפעלת הביטוח בזמן שנהגת, וזהו. כל מה שרלוונטי מבחינת המבטח לעניין הביטוח לרכב החדש הוא - זה הרכב הראשון שלך, ואין לך טופס העדר תביעות כי מעולם לא קנית ביטוח על שמך. שיציעו לך מחיר בתנאים האלה, ותבחר כפי שנראה לך.

התחדש וסע בזהירות

YTmda

New member
מחזק את דברייך

זה שלא היה לך ביטוח על שמך לא אומר בהכרח שנהגת ללא ביטוח תקף.
אינך צריך לנדב פרטים שלא שואלים אותך, ואם שואלים אם לא נהגת התשובה הפשוטה ביותר היא שכן נהגת, אבל לא כשהיה ביטוח על שמך ולכן אין לך טופס היעדר תביעות.
העניין הזה הוא לא מחייב אלא רק כלי להורדת הפרמיה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה!

למעלה