ביטוח רפואי

yaelal1

New member
ביטוח רפואי

מי שעבר מכיר את הסיפור.
אם איבדתם את תושבותכם בארץ, יש להמתין תקופת המתנה עד שביטוח הבריאות נכנס לתוקף.
ניתן לעשות ביטוח פרטי בתקופה זאת אבל הוא בעייתי כי אינו מכסה הריון וגם... קשה לי קצת לסמוך עליו.
יש אפשרות לפדות את תקופת ההמתנה בסכום המבעת של 10000 שקל.

מי שעשה פדיון תקופת המתנה: האם צריך לשלם את הסכום לכל אחד מבני המשפחה הבוגרים בנפרד או האם זה הסכום עבור כל המשפחה ביחד?
קיבלנו תשובות שונות מפקידי ביטוח לאומי...

אח איזה כיף הבירוקרטיה של הארץ....

אנחנו פדינו את העונש..

הסכום הוא אכן 10,000שח לאדם בוגר (זאת אומרת ששילמנו 20,000שח).
כשאנחנו הגענו בשנה שעברה היה הסדר שחצי מהסכום משרד הקליטה החזיר לנו ישר במקום, והחצי השני הוא יחזיר בתום שנה לשהותנו בארץ. זה אומר שבתכלס לא נשלם כלום. צריך לבדוק אם המבצע הזה עדין קיים (אני יודעת בוודאות שהיו כל מיני הקלות על לספטמבר 2012 לא יודעת מה השתנה אחרי, אפשר לברר)

ילדים מתחת לגיל 18 זכאים לביטוח ישר.

yaelal1

New member
והגעתם לארץ בלי ביטוח?

עשיתם את הביטוח כשהגעתם?
במשרד של ביטוח לאומי או של המוסד לקליטת עליה?

קצת מפחיד אותי להיות בישראל כמה ימים בלי ביטוח בכלל...

לא. שילמנו מראש

ובשביל שבכל זאת לא ניפול בין הכסאות דאגנו שהביטוח האמריקאי שלנו ימשך עוד שבועיים.

האם יש מצב להמשיך לשלם ביטוח לאומי בזמן השהות

בחול , ועדיין להיות מבוטח מביטוח לאומי?
האם זה סותר את עצם היותנו תושבים חוזרים?

yaelal1

New member
לא כל כך ברורה לי השאלה.

את יכולה להמשיך לשלם ביטוח לאומי כל עוד את גרה פחות מ5 שנים מחוץ לארץ ואת זכאית לביטוח בריאות בארץ.
מעבר ל5 שנים, את מאבדת את מעמדך כתושב ישראל. לכשתחזרי לארץ תוכלי להרשם כתושב חוזר. במקרה כזה את זכאית להטבות מסויימות אבל כפי שאת רואה, אם ברצונך לקבל ביטוח בריאות עלייך להמתין תקופה של חודש על כל שנה שלא היית בישראל עד לחצי שנה. יש אפשרות לפדות את תקופת ההמתנה ועל זה אני שואלת.

כלומר במקרה של 3 שנים בחול:

כאשר המשכנו לשלם ביטוח לאומי בכל התקופה הזו, עדיין נצטרך לפדות תקופת המתנה של 3 חודשים?

yaelal1

New member
אני לא ממש אותוריטה

אבל נדמה לי שאם שילמתם לאורך 3 השנים וכל הזמן הזה היה לכם ביטוח בריאות אז כשתחזרו הוא ישאר בתוקף ולא תצטרכו לעשות כלום.
תקופת ההמתנה, להבנתי, זה רק כשרוצים "להתחיל" לקבל ביטוח.
אבל אולי כדאי לך לברר זאת בביטוח לאומי

moshehan

New member
אין המתנה

במקרה והמשכתם לשלם ביטוח לאומי בארץ אין זמן המתנה, וכן אפשרי גם להיות תושב חוזר,
אנחנו חזרנו לארץ אחרי ארבע וחצי שנים ושילמנו ביטוח לאומי כל הזמן הזה, בנוסף כשחזרנו נחשבנו לתושבים חוזרים

רגע, אני לא בטוחה שהבנתי

אם אני חוזרת אחרי 6 שנים.
במשך חמש שנים שילמתי ביטוח לאומי בריאות, אחרי 5 שנים הם מבטלים לי את התושבות? אוט'? ואז אין לי אפשרות לשלם?
חזרתי אחרי 6 שנים, מה קורה? אני צריכה לשלם את השנה הזאת? אני צריכה לשלם קנס? מה זאת אומרת לפדות?

בקר12

New member
זה תלוי בכושרהמיקוח שלך - 6 שנים זה גבולי

בעקרון אם את רוצה להיות מבוטחת מיידית (לאחר מעל 5 שנות היעדרות) יש קנס שאת צריכה לשלם.
בפועל כנראה שאפשר קצת למתוח את זה

טוב, אז לא גבולי, חזרנו אחרי 8 שנים

כמה זמן מדינת ישראל מצפה שאני , בעלי וילדינו נהיה בלי שום ביטוח רפואי?

לא מצפה לכלום, תשלמי מה שצריך

מדינת ישראל לא מצפה לכלום, אבל היא כן אומרת שאם את חוזרת אחרי 8 שנים בחו"ל, הילדים שלך אוטומטית זכאים לביטוח רפואי, ואת ובעלך צריכים לשלם קנס של 10,000שח כל אחד בשביל לקבל ביטוח רפואי מיידי.
אני תיכף אבדוק באתר של משרד הקליטה אם עדין קיים ההסדר שהם מחזירים את הכסף (כמו שאמרתי כשאנחנו הגענו לפני שנה, משרד הקליטה החזיר 5000שח לכל אחד במקום, ואמור להחזיר את ה5000שח הנותרים בסוף שהות של שנה בארץ)
אם את לא רוצה לשלם, את רשאית לדאוג לביטוח בריאות פרטי לך ולבעלך לתוקף תקופת ה"עונש" שלך. (לפי דעתי את במקסימום של חצי שנה).

כנראה שנגמר המבצע

התקשרתי (וענו לי מאד מהר ויפה באופן מפתיע
)
המבצע שהסברתי עליו שבו משרד הקליטה מחזיר את הקנס, נגמר בספטמבר 2012. אז סליחה שבילבלתי.

צריך לשלם את הקנס של 10,230שח לכל אדם בוגר.
אם את לא רוצים, אז יש ביטוח שונים. אפילו לקופות החולים השונות יש ביטוחים כאלו (אם אני לא טועה קוראים להם "ביטוח דרכונאים").
הילדים זכאים ישר לביטוח הבריאות. וחשוב אחרי שמסדירים הכל מול משרד הקליטה וביטוח לאומי לגשת לקופת החולים ולקבל כרטיסים (במעמד מילוי התפסים במשרד הקליטה בוחרים איזה קופ"ח אתם רוצים, אז כדאי להגיע מוכנים)

אבל למה מדינת ישראל נותנת לי עונש? על מה ?

אני משלמת ביטוח לאומי חמש שנים כמו שצריך. היא זאת שמבטלת לי את התושבות אחרי חמש שנים ולא מאפשרת לי להמשיך לשלם ביטוח לאומי.

tomi32

New member
מדינת ישראל לא מעוניינת לבטח מי שאינו תושב

ותושב מוגדר כמי שמרכז חייו בישראל. הבחירה בחמש שנים היא אכן שרירותית, אבל יש בה היגיון מסויים וקל ליישם אותה מאשר לבדוק לגבי כל אדם את כל הנסיבות ומהן להסיק מתי הוא חדל להיות תושב (וללכת לבתי משפט להתדיין עם כל מי שאינו מסכים).
קחי בחשבון שיחסית לביטוח פרטי, הביטוח הממלכתי נותן הקלה בכך שהוא לא דורש הצהרת בריאות ומסתפק בקנס.
לסיכום, בפן החיובי, אני חושב שמדינת ישראל עושה את הדבר היחיד שהיא אמורה לעשות וזה לתת ביטוח בלי תנאים לכל תושב חוזר שלה, אבל מגיע לה לגבות כסף על תקופת אי הביטוח.
בפן השלילי, אני חושב שביטוח לאומי צריך לאפשר למי שלא ניחק קשריו עם ישראל (יש לכך מבחנים, לא נראה לי נכון להכנס לזה כאן) להוכיח שהוא נותר תושב גם לאחר יותר מ-5 שנים מחוץ לישראל.

ואחרי 5 שנים לא קיבלת מכתב

שאומר שהם לא חברים שלך יותר?
לא להעלב, ככה זה.
לא יודעת למה זה, ואיפה ההגיון בשטות הזאת. רק יודעת שפעם זה היה יותר (לא שזה עוזר לנו) ושזה באמת קנס הזוי, אבל נכון לעכשיו זה מה שיש.

(ודרך אגב, אתם שם כבר 8 שנים נכון? אז מה קרה בשנים האחרונות? לא שילמתם או שאתם ממשיכים לשלם בלי להיות זכאים לכלום?)

בקר12

New member
איזה שמונה שנים. היא בקושי שנתיים באנגליה

אני עוד הייתי מאלה שייעצו לה בזמנו לעבור לאנגליה ולא לאוסטריה. נו שויין.

איזה שמונה שנים? אני לא חושבת שאשרוד חמש שנים

אנחנו כולה שנה וחצי פה ומשלמים כמו ילדים טובים.
ידעתי שאחרי חמש שנים מבטלים את התושבות אבל לא ידעתי על הקנס.
קצת מרתיע ואפילו מעצבן כי הם בוחרים לנתק אותי מישראל ולא ההפך.
נראה מה יהיה..

למעלה