ביטוח רפואי?????

טל ר

New member
לא קשור

בד"כ לא PPO ולא HMO יכסו טיפול אורתודנטי. לשם כך צריך Dental Insurance, שהם ביטוחים מאוד מוזרים (למען האמת הם כמעט ההיפך מביטוח).

טל ר

New member
שלי מכסה

אם אני זוכר נכון, עד $1,500 למבוטח (על פני כל תקופת הפוליסה - לא רק לשנה), וכמובן יש השתתפות עצמית.

טל ר

New member
חיפשתי ומצאתי

והרי התנאים: מקסימום $1,250 לכל חיי המבוטח. השתתפות עצמית - 0% למבוגרים, 50% לילדים.

אז עדיף ללכת לאורטודנט בארץ

גם אם הביטוח מכסה 50% עדיף לטפל בארץ. אני מבינה מתשובתך שיש לך PPO ואתה מרוצה, נכון?

טל ר

New member
אני מאוד לא מרוצה מביטוח השיניים

מאחר והוא אינו באמת ביטוח, ולכן למעשה אין לי ביטוח שיניים אמיתי.

odedee

New member
זה פחות טוב מבישראל?

אותי תמיד הרגיז שבישראל, למרות ששילמתי הון כסף כל חודש לביטוח בריאות, הייתי צריך תמיד לשלם על צילומי הרנטגן אצל רופא השיניים. העיקר ש"הבדיקה חינם". גם על טיפול שיננית משלמים בארץ. ההנחות שמקבלים במרפאות השיניים בארץ הן כל כך נמוכות, שלפעמים משתלם ללכת למרפאה פרטית - המחיר שם (בלי הנחה) יכול להיות נמוך מזה שבקופ"ח (אחרי הנחה). הביטוח הדנטלי שיש לנו פה (של Delta) מכסה 100% בדיקה, צילומים, שיננית, פלואור וכו', מכסה 80% עקירות וסתימות, ו-50% טיפולים מורכבים (כתר, גשר וכו'), עד $2000 לשנה לאדם. נראה לי שזה מתחרה יפה מאד בביטוח הדנטלי המינימליסטי שיש בישראל.

טל ר

New member
לטעמי זה הרבה פחות טוב מישראל

הי עודד, אם בישראל תזדקק לניתוח חניכיים משמעותי ונרחב + טיפול מתמשך, שיעלה (למשל) $20,000, הוא יכוסה באופן מלא ע"י קופ"ח. כאן, תקבל את אותם $2,000 מהביטוח (אותה חברת דלתא מקליפורניה מכסה לי $1,500 בלבד, דרך אגב), ואת שארית ה-$18,000 תכסה לבד. כיסוי שיננית פעמיים בשנה זה בדיוק ההיפך ממה שביטוח אמור לעשות - לכסות קטסטרופות שעשויות להתרחש בהסתברות נמוכה, לא לכסות הוצאות נמוכות שעשויות להתרחש בהסתברות גבוהה (או ודאות מוחלטת, במקרה זה). במקום זה קיבלת ביטוח שמכסה את ההוצאות הבלתי-משמעותיות, אבל אתה יודע שאינך יכול להסתמך עליו אם תתרחש קטסטרופה חו"ח. הצורך היחיד פה בביטוח שיניים הוא אם ורק אם התשלום שאתה מקבל מהם גבוה מהפרמיה ששילמת. צא וחשוב: כמה אתה + המעסיק שלך משלמים לדלתא כל שנה? איזה אחוז זה מאותם $2,000? תקרת הכיסוי לא נשמעת לך מעט נמוכה? טל

odedee

New member
אין ספק שהכיסוי לא טוב

וכפי שאמרת הייתי שמח לו היה כיסוי לכל קטסטרופה אפשרית, כמו כל מחלה אחרת. אבל ממה שנתקלתי בישראל הכיסוי שם היה עוד פחות טוב. לגבי כמה זה כדאי, אני חושב שאני כעובד משלם אפס על הביטוח הדנטלי, אז זה כדאי... אתה בטוח שבמקרה של ניתוח דנטלי מורכב בישראל קופ"ח תממן אותו? איך זה מסתדר עם העובדה שבקושי יש הנחה כלשהי במקרה של טיפול שורש? זה שדלתא מכסה לך רק $1500 לדעתי לא נובע מכך שאנחנו במדינות שונות אלא פשוט בגלל שהמעסיק בחר תכנית אחרת עם כיסוי שונה.

טל ר

New member
הבעיה היא

הי עודד, שהכיסוי הוא *לשום* קטסטרופה אפשרית. במקרה של ניתוח דנטלי מספיק מורכב בישראל, למיטב ידיעתי הוא ימומן ע"י קופ"ח. טיפול שורש בישראל אינו ממומן ע"י ביטוח בריאות ממלכתי מאחר והוא לא מומן ע"י קופ"ח כללית ערב כניסת החוק לתוקף. ההפרש ביננו ודאי נובע מבחירות שונות של המעסיקים שלנו - ברור שלמבוטחים שונים ישנה רמת כיסוי שונה. עדיין, צא וראה איזה אחוז הפרמיה שלך היא מגובה הכיסוי המירבי. בשמחה הייתי לוקח ביטוח עם השתתפות עצמית שנתית של $5,000 (כלומר עד $5,000 לשנה אני מכסה הכל), ותקרת השתתפות של $100,000. טל.

uribor

New member
שלום שושנה - טיפול אורטודנטי

שושנה שלום, מניסיונך כמה עולה טיפול אורטודנטי ממוצע לילד?

אורטודנט בארץ יקר נורא

זה נע בין 12000 ש"ח ל-20000 ש"ח לא שמעתי על פחות מזה. אבל זה תלוי בטיפול . המחירים שאמרתי נוגעים ללסת עליונה ותחתונה לטיפול פשוט בלי בעיות מיוחדות.

אפרת ר

New member
ממש הגזמת!

אני שילמתי לאורטונדט בארץ 8000 לטיפול בשתי לסתות , ומחירים של מתחרים שבדקתי היו באותו סדר גודל. מהסכום הזה עוד קיבלתי החזר חלקי כי לא סיימתי את הטיפול בארץ ונותרו לי עוד כמה חודשים לסיים אותו כאן. פה עבור סיום טיפול (6 בדיקות +רטיינר) שילמתי יותר מ 2000 דולר! טיפול מלא אני מניחה שעולה הרבה יותר.

uribor

New member
יש ויש

שלום הטיפול שהציעו לנו בארץ השבוע כולל הכל סידור פה ויישור מה שצריך עלותו כ - 8500 ש"ח בקופ"ח מכבי עכשיו אנחנו אמורים לנסוע ואנחנו צריכים לתמחר את הטיפול לעומת כמה שיעלה בארה"ב. השאלה: מהו הפרש המחירים הממוצע בין טיפול בארץ ובחו"ל? URIBOR

אפרת ר

New member
לא יודעת מחירים ממוצעים בארה"ב

יודעת רק מה שעלה לי לסיים טיפול. תנסי אולי לשאול בפורום הורים בחו"ל יש שם כמה שגידלו פה ילדים

nogali

New member
לגבי מכבי בארץ...

לי מכבי הציעו תוכנית טיפול בעלות של 10,000 ש"ח בפריסת תשלומים "לא משהו" . להפתעתי, במרפאה פרטית הציעו לי , עבור אותה תוכנית , 6,000 ש"ח וב - 11 תשלומים . המצחיק הוא שמדובר בדיוק באותם רופאים. כדאי לך לברר בעוד מרפאות לגבי המחיר.

למעלה