ביטוח שער למט"ח - יש דבר כזה?

nitsansh

New member
ביטוח שער למט"ח - יש דבר כזה?

כיצד רצוי להבטיח את הערך הריאלי של הכסף שאני מייעד למימון נסיעה לחו"ל בעוד כמה חודשים, ומחירה נקוב בליש"ט. האם אני יכול לקנות מין ביטוח שיגן עלי מעליה של שער המטבע? האם כדאי לי כבר עכשו לפתוח חשבון מט"ח בבנק, או להשקיע בתוכנית חיסכון קצרה עם הצמדה לליש"ט? האם מחשבון מט"ח בבנק ישראלי ניתן להוציא כסף לתשלום לחברת הנסיעות בארץ, מבלי להמיר אותו לשקלים? האם להערכת המומחים הפאונד הבריטי צפוי לעלות או לרדת ב-6 החודשים הבאים (ביחס לשקל)?

rafipips

New member
יש אפשרות ע"י חוזים עתידייים מי שעושה את זה .

אלו יבואנים ויצואנים שמעוניינים להבטיח שער מסויים בתאריך מסויים . אם מדובר בכסף לטיול , קרוב לוודאי שהסכום אינו גדול , ולכן אין מה לחשוב על זה . תנסה לפחות את הכרטיסי טיסה לקנות בזמן טוב . ואין מי שיכול להגיד לך בוודאות במצב השווקים היום , לאן פני המטבע . שבוע טוב

nitsansh

New member
בשבילי זה סכום די גדול... מדובר על כ-20K ש"ח

הטיסות, במקרה שאני אקנה אותן בנפרד, יהיו דווקא בדולרים... מה לגבי האפשרות של הפקדת הכסף בחשבון מט"ח?? זה כדאי?? אני אוכל להעביר כסף ישירות מהחשבון לתשלום לספק?? (הספק הוא בארץ, אבל הסכום נקוב בליש"ט)

rafipips

New member
אתה צריך להבדיל בין מסחר לבין הגנה

למסחר הסכום טוב גם לחוזים , אבל יש סיכונים . סיכונים שלא כדאי לך לקחת אותם . ויותר טוב שהכסף ישאר בשקלים . הפקדה בחשבון מטח - הסיכון נמוך , אבל עדיין זה חשוף לתנודות השוק . ואף אחד לא יכול להבטיח לך מה יהיה השער בעוד מספר חודשים , אפשר להעריך ולנתח , אבל יש גם הפתעות בייחוד במצב השוק היום . ויש גם עמלות בבנק . אם הייתי במקומך הייתי משאיר כסף לכרטיסים במטבע שהם נמכרים למשל דולר , ושאר הכסף הייתי ממיר למטבע של המדינה אליה אני נוסע . נגיד לאירופה אז יורו . ככה אני מנציח את מה שקיים היום . ולא אצפה להפתעות .

למעלה