ביטוח תאונות אישיות-ילדים

• פותח הנושא h280
  • פורסם בתאריך

h280

Member
ביטוח תאונות אישיות-ילדים

בני בן ה 9 התארח אצל חבר נפל ממדרגות ביתו ונחבל בראשו [נציין כי מדובר בבית חדש שטרם הותקן בו מעקה] כתוצאה מהנפילה בני איבד את ההכרה ונלקח לבית חולים באמצעות אמבולנס שם אושפז מספר ימים בטיפול נמרץ וכשבוע במחלקת ילדים. נאמר לי כי יש באפשרותי לתבוע את הביטוח תאונות אישיות מטעם בית הספר [למרות שזה קרה בחופשת חג] בהנחה שאקבל מחברת הביטוח סכום כסף כלשהו האם יש חשש שחברת הביטוח תתבע את הורי החבר?? האם לצורך תביעה זו יש צורך בעו"ד ואם כן האם יש עורכי דין יעודיים לתחום זה? האם יש לנו זכויות לקבלת פיצויי ממוסד כלשהו נוסף?? ברצוני להוסיף כי בני כעת חזר לשגרת חיים רגילה למעט השתתפות בשעורי ספורט. בתודה מראש

לשלאתך

שלום רב, ראשית רפואה שלמה ובריאות לבנך. לשאלתך, אכן באפשרותך לפנות בתביעה לחברת הביטוח מבטחת תלמידים בביטוח תאונות אישיות. ככל וימצא שבנך סובל מנכות צמיתה עקב התאונה, הרי שהוא יהיה זכאי לפיצוי כספי.לצורך כך, אינך צריכה עורך דין אלא עלייך לפנות לחברת הביטוח, להודיע להם על התאונה ולבקש מהם לברר חבותם, קרי בדיקת בנך על ידי רופא והאפשרות שנותרה לו נכות. המלצתי, אל תקבלי את בדיקת הרופא מטעם כמובנת מאליה ופני לקבלת ייעוץ על ידי רופא מומחה מטעמך. לגבי שאלתך השנייה, במידה ותקבלי פיצוי חברת הביטוח לא תפנה בתביעה להורי החבר, שעה שזכות התחלוף קיימת בביטוח נכסים. יחד עם זאת, ייתכן וקיימת לך עילת תביעה נזיקית כנגד הורי החבר ו/או חברת הביטוח שביטחה אותם בביטוח צד ג' (ככל ויש להם פוליסה - לרוב יש), אך אני מבין שאינך מעוניינת בתביעה נגדם. לתשומת ליבך, ככל ויש להם ביטוח את יכולה לתבוע ישירות את חברת הביטוח שלהם.בררי הדבר. בריאות ורפואה שלמה, רפאל

h280

Member
ראשית תודה על התייחסותך,ברצוני

לחדד מספר נקודות 1.לגבי ביטוח צד ג' של ההורים הייתכן וחברת הביטוח תערים עליהם קשיים כיוון שלא היה מותקן מעקה [במקום שבו אמור היה להיות ]?? 2.באם לא נקבעת נכות האם אנו זכאים לפיצויי ע"י פוליסת ביטוח ת.אישיות?? 3.האם קיים גוף נוסף כדוגמת ביטוח לאומי אליו ניתן לפנות לקבל פיצויי?? 4.כפי שהבנת אינני מעוניינת לסבך את הורי החבר , האם קיים חשש לכך?? 5.מה משמעות זכות התחלוף?? שוב תודה מראש.

להלן התשובות לשאלותיך ע"פ סדר השאלות:

1. חברת הביטוח לא צריכה להערים קשיים. פוליסת ביטוח נועדה לכסות גם מפני מקרה רשלנות של המבוטח עצמו. 2. ככלל הפוליסה נועדה להעניק פיצוי חד פעמי במקרה של נכות ומוות מתאונה.יחד עם זאת, פוליסת הביטוח מעניקה גם כיסוי עקב נכות זמנית ומעניקה למיטב זיכרוני תשלום בסך של כ 85 ש"ח ליום בו נמצא תלמיד בנכות זמנית בכפוף לתנאים מסוימים. כמו כן, מעניקה הפוליסה כיסוי של הוצאות רפואיות ואביזרים רפואיים. אולם, תשובה מלאה אוכל לומר לך רק לאחר קריאת הפוליסה. בקשי מהמוסד החינוכי בו לומד בנך או ישירות ממשרד החינוך פרטים על חברת הביטוח המבטחת ושלחי אותה אליי ככל והתנאים אינם ברורים לך. 3. לא שידוע לי. 4. אני לא סבור כך. במקרה הגרוע ביותר בו יש להם כיסוי ביטוחי בגין אחריות צד ג' אך חברת הביטוח אינה מקבלת את הכיסוי הביטוחי אתם תמיד יכולים לרדת מהתביעה. אינני יודע מה טיב היחסים בינכם, אך שקלי הדבר ובררי עימם בכלל האם ייש להם כיסוי ביטוחי מסוג אחריות צד ג'. 5. אינה רלבנטית לעניינך. חבל להיכנס לכך. ככל והדבר ממש מעניין את רשאית לקרוא את סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח. שוב, מדובר בעקרון שהוא רלבנטי לביטוח נכסים ולא נזקי גוף. רפואה שלמה ובראיות, רפאל

תוספת קטנה

בהמשך לדברים שכתב עמיתי רפאל, אני הייתי ממליץ בחום לפנות לייעוץ (לא בהכרח ייצוג) אצל עו"ד העוסק בתחום דיני הביטוח, מיד לאחר קבלת תשובה ראשונה מחברת הביטוח המבטחת בפוליסת תאונות אישיות לתלמידים. זאת, היות וחברות הביטוח (בשנים האחרונות זו חברת כלל) עשויות "לסבן" מבוטחים שאינם מיוצגים בטענות שאינן בהכרח נכונות. כך, למשל, עשויה המבטחת לדרוש שהמבוטח יביא תחילה חוות דעת רפואית מטעמו. והרי טענה זו מנוגדת לחובתה של המבטחת לברר את חבותה, במקרה כזה באמצעות בדיקת של המבוטח על ידי מומחה מטעמה. במקרה אחר, למשל לאחר שהמבוטח נבדק על ידי מומחה מטעם המבטחת, עשויה המבטחת לטעון שנותרו אחוזי נכות נמוכים מהמצב לאשורו בפועל. בנוסף, היות ומדובר בקטין, אין צורך לרוץ ולמהר עם התביעה. ראשית, מאחר שלקטין זכות תביעה עד הגיעו לגיל 21. שנית, מאחר שדי שכיח שאצל קטינים נזקים כתוצאה מטראומה גופנית מתגבשים בשלב מאוחר. שלישית, מאחר שלאחר סגירת התביעה וקבלת פיצוי, לא ניתן לפתוח העניין מחדש. ולסיום, הייתי ממליץ במקביל לבירור מול המבטחת, לבדוק עם מומחה מטעמכם אם נותר נזק כלשהו כתוצאה מהאירוע. בשלב ראשון אין צורך לגשת למומחה פרטי (פניה הכרוכה בתשלום של כמה מאות ש"ח). אפילו רופא קופ"ח יוכל לחוות דעתו בעל פה.

למעלה