ביטוח

ביטוח

שאלה למפעילי חוגים וגם מסיבות וכל השאר....- רציתי לשאול שאלה מקצועית - האם כשאתם עורכים פעילות (מסיבה, הצגה וכ'ו) בגן/מוסד גינה או כל מקום אחר - האם אתם עושים ביטוח מקצועי או שבגלל שזה נמצא במוסד- והילדים מבוטחים במסגרת עצמה-אין צורך?
תודה רבה.

נושא חשוב מאוד

אין לי מושג מה עושים אחרים וכמו שאנחנו יודעים, לא מעט עושים קיצורי דרך מטעמי חיסכון בהוצאות שגם ככה כבדות ומעיקות,
אבל החיסכון הזה עלול לעלות מאוד מאוד ביוקר, אם חס וחלילה
קורה משהו!
מבנה, תפאורות, רמקול או תאורה (למי שמשתמש) אלה דברים שיכולים ליפול, ילד שמתעסק בציוד החשמלי, ילד שנפצע מאיזה חוט לא מתוח ומודבק במהלך השתתפות כחלק מההצגה,או תוך השתתפות במשחק - למי שעושה הפעלות בימי הולדת, כל אלה דברים שקורים ועלולים לקרות.
לכן, אסור בשום פנים ואופן להסתמך על המזל ועל זה שעד היום זה לא קרה!
אולי והלוואי שזה לא יקרה לאף אחד מאיתנו

אבל בכל מקרה - מוטב להיות ערוכים, מוכנים ובעיקר רגועים.
מה עוד שהמחירים הם לא בשמיים, במיוחד כשמדובר על סדרי גודל שלך באופן אישי ושל השאר חברי הפורום, שנעים בין 30-150 משתתפים.
בשביל כמה מאות שקלים בודדים בשנה, אפשר לישון טוב יותר בלילה.

לשאלתך לגבי הגופים והמוסדות שמבוטחים ממילא...
בואו נצא מנקודת ההנחה שכולם אכן מבוטחים כחוק, למרות שכבר נתקלנו בידיעות על חברות ועסקים גדולים, מוסדות ושלוחות עירוניות שנתגלה שלא היו להם ביטוח בתוקף או רישיונות שנדרשים להפעלת וקיום אירועים כאלה ואחרים, אבל כאמור זו כבר לא בעיה שלנו...לפחות לא כאומנים\מציגים\מפעילים\נותני שירות.
הם מבוטחים עבור עצמם ולא עבורך\עבורנו...
כאן אני מבקש להסביר משהו,
אם חלילה מישהו נפגע במדרגות המובילות לאולם\מקום ההופעה, נפל מכיסא לא תקין או נגרם לו נזק בגלל אחד ממתקני המקום בו מתקיים האירוע - אף אחד לא יבוא בטענות אלינו וגם לא תהיה לו עילה לתבוע גם אותנו יחד עם המתנ"ס\המוסד, מאחר ואין לנו אחריות עליהם.
אבל אם קורה אחד מהמקרים שהזכרתי בפסקה הקודמת
- אנחנו מיד חשופים לתביעה משותפת למוסד ולנו מצד הנפגע\ים
(דבר שכל עו"ד מתחיל יציע ללקוח שלו)
גם אם הנפגע\ים מחליט לתבוע רק את המוסד, קיים סיכוי גדול שהמוסד יטען שהאחריות עלינו ועל הציוד וההופעה שלנו - היא עלינו בלבד ובמקרה ויפסק שעליו לשלם לנפגע, המוסד עלול לתבוע אתכם על הנזק הכספי וגם התדמיתי שנגרם לו בעקבותיכם.
בקיצור כאב ראש רציני, עוגמת נפש ובזבוז משאבים ואנרגיה

שכאמור ניתן ורצוי למנוע מראש ובקלות

כל הדברים עד כאן מתייחסים להופעות\הצגות\הפעלות

לגבי חוגים...
מאחר ולצערי, כבר מזמן בלבלו את המושגים בין חוג לבין "חוג" שהוא למעשה ת' סיפור בשילוב בובות ואביזרים או הצגת בובות קטנה שמתקיימים בקביעות אחת לשבוע - חודש באותו מקום (בעיקר גני ילדים), אני אאלץ לחלק את התשובה שלי ל 2:
חוג - חוג ( למידת חומר עיוני\מקצועי בשילוב עשייה והתנסות )
גנים - אין לי מושג
מתנ"סים וכדומה - בדר"כ הם האחראים לחוג שהוא חלק מהפעילות הקבועה שלהם, ישנם מקרים בהם המתנ"ס דורש ממפעיל החוג לדאוג בעצמו לביטוח
ודברים מסוג זה נאמרים מראש כחלק מתנאי הקבלה ובחוזים שנחתמים ולכן מומלץ לקוא טוב טוב את כל הסעיפים כולל האותיות הקטנות.
"חוג" שבהוא בעצם הצגה קטנה
- לדעתי חלה עליו האחריות כהופעות\הצגות\הפעלות, שכן משתמשים בציוד ובשיתוף הקהל, כמוזכר בסעיפים הראשונים.

חגית, חגית, חגית...
גרמת לי לכתוב המון

אבל בגלל שהעלית נושא חשוב שקשור ויכול לסייע לכולם, אז התאמצתי.
מקווה שהועלתי

יהבוליק

New member
אני אפילו קראתי !

באמת חשוב.
אספר לכם שטות,
אבא שלי חובב בירה, ובמסגרת התחביב הוא קנה ציוד ומחסן והכין "מבשלת בירה"
אני עבדתי בשירתו בלהדביק מדבקה של הלוגו , על הבירות המוכנות והמלאות, ובאחת הפעמים ישבתי בחצר והדבקתי מדבקות, והתפוצץ עלי הבקבוק (היה הרבה קצף..) כולי התמלאתי ב"קצף דם" והרבה בירה..
שטפתי את הפצע , אספתי את השברים ובסוף נשאר לי חתך באצבע והציפורן.
אמרתי לאבא שלי שאני לא חוזרת "לעבוד" אצלו אם הוא לא עושה ביטוח..
טוב שזה היה קטנצ'יק , ושזה קרה לי , ושזה אבא שלי החמוד..

GORDON FX

New member
מעבר לזה , אני מציע להפעיל הגיון בריא....

.. למשל לצמצם ככל האפשר נוכחות של חשמל במתח גבוה (ובטח שלא לאלתר בנושא)..
ולשקול התייעצות ואישור עם מהנדס בטיחות.

מסכים מאד על כל מה שדודי כתב.

בבקשה, שמחתי לעזור

תודה לכם על התגובות

חשוב לזכור גם את מה שכתב ליעד ולהפעיל תמיד הגיון בריא!!!
עוד משהו ששכחתי להוסיף הוא שתמיד חשוב לברר פרטים מדויקים עם המזמין במקרה שמדובר על חוגים קבועים במוסדות.

שבת שלום לכולם לי יש בטוח המכסה את הכככככל

גם צד ג במידה ו.... משהו קורה בזמן הפעלה, ולא משנה איפה.
מעבר לכך אני עובדת עם גני עירייה המחייבים אותי לעשות בטוח

למעלה