ביטוח.

HelloweeN

New member
ביטוח.

לקנות קטנוע זה הקטע הפחות מסובך.... העסק מתחיל בביטוח. רציתי לשאול את יושבי הפורום כמה עולה בימינו ביטוח חובה לקטנוע (50, ו-125 סמ"ק)? אני בן 19, ויש לי רישיון על רכב זה מכבר. אם מישהו יכול להסביר את ענין הביטוחים והמחירים של זה, איך, מי,כמה איפה,אצל מי,האם צריך יותר מפוליסה אחת, מה מחירה, וכו', אני אשמח! בתודה מראש!

אהוד א1

New member
דווקא הביטוח הוא שפשוט...

בתור אזרח סוג ז' במדינה אתה יכול לעשות את ביטוח החובה אך ורק ב"פול".לכן אין בעצם הבדל במחירי ביטוח החובה שיציעו לך בחברות השונות. 50 סמ"ק לנהג יחיד 1707 ש"ח ולכל נהג 2049 ש"ח. 51-250 סמ"ק לנהג יחיד 3231 ולכל נהג 3879 ש"ח. 251 סמ"ק ומעלה לנהג יחיד 3609 ש"ח ולכל נהג 4330 ש"ח. ביטוח צד ג' -ייתכן הבדל של כמה שקלים בין חברה לחברה. בסוכנות אודי דגן למשל עלותו היא 480 ש"ח.

אורי-

New member
מה זה "הפול" ?

מצטער על הבורות... ועוד דבר - מי עושה ביטוח לכל נהג? יש יתרון בזה? (אם לא מדובר בכלי משותף ליותר מאדם אחד , כמובן).

אהוד א1

New member
הפול

מכיוון שביטוח הוא חובה במדינה אך ישנן אוכלוסיות (רוכבי אופנועים למשל) שאף חברת ביטוח לא רוצה לבטח על חשבונה-ישבו וחשבו מה לעשות.לבסוף המדינה הקימה את הפול,שזו התחנה האחרונה,המקום שמבטח גם את קבוצות הסיכון.הבעיה היא המחיר.מכיוון שאין תחרות ואין לך בעצם אופציה אחרת אתה תשלם את מה שהם דורשים.הקטע קצת "מסריח".למה? מפני שהמדינה מחייבת אותך לבטח (ביטוח "חובה") אך לא נותנת לך אופציות לבחירת המבטח.אתה יכול למצוא סוכני ביטוח שיבטחו אותך במסגרת ביטוח חיים גם על תאונות אופנוע.במחיר יותר זול מעלות ביטוח "החובה".אז למה לא נעשה את זה?כי עדיין נצטרך גם לעשות ביטוח "חובה"!במדינה אחרת מישהו כבר היה מגיש עתירה לבג"ץ נגד החוק המקפח הזה.אצלנו לא מצליחים לחקור בן של ראש ממשלה...

אורי-

New member
אהה... אבל הביטוח נעשה מול חברה

"רגילה" , לא? אני לא שמעתי יותר מדי את המושג הזה מאופנוענים , ולכן אני מניח שהביטוח ת'כלס הוא מחיר אחיר ואפשר לעשות דרך כל (או כמעט כל) חברת ביטוח , ומה ששונה זה צד ג' ומקיף. אז הבנתי נכון? וכמובן - תודה על התשובה.

אהוד א1

New member
בערך.

את ביטוח החובה אתה יכול לעשות בכל חברת ביטוח אך זהו למעשה ביטוח של ה"פול" ולכן המחיר יהיה זהה בכל מקום שתעשה.בביטוח צד ג' ישנם הבדלים קטנים במחיר בין חברות שונות.שווה לבדוק.מקיף לאופנוע? כל כך יקר שכמעט ואף אחד לא עושה...

אבל המחיר או לא עד כדי כך בשמיים...

ב50 סמ"ק זה 1700, של אוטו זה יותר נכון? ברור שיחסית לכלי עצמו זה מחיר ענק כי שאתה קונה אופנוע ב10 אלף ואחרי 3 שנים מוכר ב 7 אלף הפסדת "כאילו" 3 אלף שזה לא הרבה, אבל הביטוח הרס הכל ולביטוח שילמת עוד 6000 בערך אז נידפקנו!... ולקטנועים גדולים יותר זה יותר מ1700...לא יודע כמה... אבל לאוטו זה יותר?

למעלה