ביטול אזרחות ישראלית

inoz08

New member
ביטול אזרחות ישראלית

האם יש כאן משהו שביטל האזרחות הישראלית ויכול לספר על התהליך? (כמה זמן כל התהליך ארך? האם צריך להגיע לשגרירות? )
האם אפשר לעבור את התהליך כשנמצעים פיזית בישראל?
וגם, האם משהו יודע אם יש למהלך כזה יש השלכות מבחינת מיסוי על ירושה בישראל?

תודה מראש לכל מי שישתף

ANZ1

New member
הפרטים במשרד הפנים

ברור שאי אפשר לעשות את התהליך כשאתה בישראל, אתה לא יכול להכנס עם אזרחות ישראלית ואז להיות חסר סטטוס,
אתה צריך להיות מחוץ לישראל עם אזרחות אחרת ואז לבקש, זה לא תהליך שמישהו יכול לדעת כמה הוא ייקח או מה התוצאה שלו, כי זה לא מהלך רגיל ושר הפנים צריך להחליט אם הוא מקבל את הבקשה שלך.
זה לא ישנה כלום מבחינת מיסוי בישראל, אתה תהיה חייב את אותם הדברים בדיוק, בדיוק כמו אחד שכתב פה לפני יומיים, כדי לקבל פטורים לגבי מכירת דירה ראשונה אתה צריך להוכיח שאין לך דירה אחרת במדינה שאתה גר בה, כי היום אין הבדל בן תושב ישראל לתושב זר.

inoz08

New member
רשות האוכלוסין וההגירה

Seriously man, why do you have to use such a condescending tone, I just don’t understand it. If you don’t have the info (i.e experience of renouncing citizenship), then just don’t answer. What’s more the relevant source of information in these matters is actually
רשות האוכלוסין וההגירה

And there is an option to renounce while in Israel, its called ,
ויתור על אזרחות ישראלית לתושב מהגר.
What’s unclear is whether you can go through the process while visiting, or do you have to finalise before executing the immigration.

And finally, I’m female, not the best attention to detail hey?

All the best!

Javali

New member
הצעה

להבא, אם את רוצה תשובות מוסמכות, יש אנשים שזה מקצועם והם ישמחו לתת לך כאלו תמורת תשלום נאות.

PollBludger

New member
אזרחות

אני התקשרתי לקונסוליה בסידני (גרתי אז במלבורן וזה היה הרבה לפני שהיו טפסים באינטרנט), הם שלחו לי טופס שמילאתי ושלחתי להם עם איזה תשלום, לא זוכר כמה. אחרי כ-4 חודשים קיבלתי מכתב שהאזרחות שלי מבוטלת.

מה שהסבירו לי בזמנו היה שאם שירתת שירות מלא בצבא ויש לך אזרחות זרה, אין בעיה לוותר על האזרחות. אם לא שירתת או עשית שרות לא מלא הם עושים בעיות (זה היה המצב אז, לא יודע עד כמה זה נכון להיום).

לגבי נושא המיסוי, אני מציע להתייעץ עם בעל מקצוע.

למעלה