ביטול אירוע עקב פטירה

benben1972

New member
ביטול אירוע עקב פטירה

שלום,
קבענו אירוע בת מצווה לילדה שלנו.
כחודשיים וחצי לפני האירוע אבי נפטר. מייד בתום השבעה ולאחר דיון משפחתי, החלטנו לבטל את האירוע ומייד הודענו לבעלי האולם.
לפי החוזה, ישנו קנס של 30% במקרה של ביטול בהתראה כזו (5400 ש"ח). הבעלים של האולם בדק את הנושא מבחינתו במשך שבועיים וחזר אליי עם תשובה שהוא דורש תשלום קנס של 4,000 ש"ח.
האם יש חוק בנושא?

תודה מראש,

שילה1

New member
יש להניח שחתמתם על הסכם בנושא

ובו כתוב הכל.
אם אכן זה המצב,בעל האולם מאוד לרג' אתכם.

צריך לבדוק פסיקה

אם יש כאן סיכול. ס' 18 לחוק החוזים קובע-

1
פטור בשל אונס או סיכול החוזה
18. (א) היתה הפרת החוזה תוצאה מנסיבות שהמפר, בעת כריתת החוזה, לא ידע ולא היה עליו לדעת עליהן או שלא ראה ושלא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי או שונה באופן יסודי ממה שהוסכם עליו בין הצדדים, לא תהיה ההפרה עילה לאכיפת החוזה שהופר או לפיצויים.
(ב) במקרים האמורים בסעיף קטן (א) רשאי בית המשפט, בין אם בוטל החוזה ובין אם לאו, לחייב כל צד להשיב לצד השני מה שקיבל על פי החוזה או, על פי בחירה כאמור בסעיף 9, לשלם לו את שוויו, ולחייב את המפר בשיפוי הנפגע על ההוצאות הסבירות שהוציא ועל ההתחייבויות שהתחייב בהן באופן סביר לשם קיום החוזה, והכל אם נראה לבית המשפט צודק לעשות כן בנסיבות הענין ובמידה שנראה לו.

עד כאן לשון החוק. השאלה היא מה פירוש קיום החוזה הפך בלתי אפשרי. פיזית הוא אפשרי, אבל הוא לא מגשים את מטרת החוזה, והיא שמחת המשפחה. יתכן שיש לתת פירוש רחב יותר לביטוי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הייתי נוקט גישה שונה

חתמת חוזה ולא נראה לי שפטירת הסב חדשיים וחצי לפני הארוע אינה מאפשרת את עריכתו
ולכן הגישה אינה צריכה להיות משפטית (שבה סיכויי הפסד גדולים, עלות עו"ד, תשלום הוצאות לצד השני, אי ויתור על סכום ההתחייבות המקורי ועגמת נפש רבה) אלא להיפגש עם בעל האולם, להסביר לו על המצוקה שנקלעתם אליה ולדבר על ליבו שבמידה ויצליח למצוא ארוע אחר לאותו ערב יוותר לכם על התשלום מאחר ולא יגרמו לו הפסדים

אני עוד יותר שונה

לא רק שאני לא רואה תימוכין משפטיים ל-"פטור" מדמי הביטול, אלא שאני גם לא רואה כל הצדקה עניינית או מוסרית.
עם כל הכבוד והצער, חודשיים וחצי זה הרבה זמן. אם היה מדובר במהלך השיבעה - כמובן. אם במסגרת ה-30, אז מובן. אבל חודשיים וחצי? הגזמתם. תגידו תודה שקיבלתם הנחה, וזהו.

benben1972

New member
תודה רבה לכל המגיבים.

בסופו של דבר בעל האולם היה פייר וטחן לי טענות אליו.
כפי שרשמתי מלכתחילה, רציתי לדעת אם יש צידוק משפטי.

שוב, תודה.

למעלה