ביטול המחאה - מה לגבי עיכוב הליכים

davidl1

New member
ביטול המחאה - מה לגבי עיכוב הליכים

מישהו יעץ לי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות עם בקשה דחופה לעיכוב הליכי ההוצאה לפועל מהשופט בטענה שהצ'ק שהופקד אינו פרופורציוני ביחס לנזק שנגרם מביטול החוזה. אזי התקווה שתוך מספר ימים השופט יוציא עיכוב הליך עד שהענין יוברר בבית משפט לתביעות קטנות. מה אתם אומרים? לגבי עו"ד ולא ללכת לבד, מה העלות המשוערת של שכר טרחתו על מקרה כזה? האם זה צריך להיות מותנה בהצלחה של הצלת מרבית הסכום לפי אחוזים? אסור שבסופו של דבר אפסיד 9,450ש"ח ועוד 7,000 ש"ח על הוצאות משפטיות.האם מוכנים לעבוד תמורת אחוזים בסכומים כאלה?

שרון 71

New member
תשובה גם למסר

דוד, אין לי ספק שההתנגדות שלך תתקבל משום שלא ניתנה שום תמורה כנגד השטר. הליך ההתנגדות הוא רק הליך של מתן רשות להגן (כלומר: בניגוד לכתב תביעה רגיל שיש לך זכות להגיש כתב הגנה, כאן כדי לקבל זכות להגנה אתה צריך להראות שאכן יש לך הגנה- ויש לך!)- לכן, ציינתי שמומלץ עו"ד כדי שיעלה את הטענות המשפטיות כראוי כי אלה רק טענות משפטיות וצריך לדעת מה עושים. גם לא תוכל להגן על עצמך כשתחקר בחקירה הנגדית על התצהיר וממילא צריך אישור עו"ד לאימות התצהיר. לגבי עלות שכה"ט - תעשה סקר- אני מודע לזה שבסכומים גבוליים כאלה זאת בעיה כי העבודה היא אותה עבודה בלי קשר לסכום ולצערי, אין לי תשובה שתסייע לך לגבי זה. ההצעה של החבר שלך יצירתית אבל לדעתי סתם מסורבלת ולא לעניין - ברגע שתגיש התנגדות ההליכים יעוכבו עד לדיון בהתנגדות והלאה אם היא תתקבל. אתה חייב ממילא להגיש התנגדות וזה ההליך הנכון.

שרון 71

New member
ועוד משהו-

תקנות ההוצאה לפועל הן פרוצדוראליות ולא ניתן להבין מהם שהסיכויים הם חצי חצי. הערכת הסיכויים במקרה הזה יכולה להעשות רק על פי הדין המהותי כלומר דיני השטרות ודיני החוזים ומכאן תשובתי ותשובת החברים האחרים.

למעלה