ביטול המחאה

davidl1

New member
ביטול המחאה

חתמתי חוזה עם קבלן אלומיניום ונתתי המחאה דחויה בסך 9,450 ש"ח ל-30 יום (כמובן בלתי סחירה, לפקודתו בלבד) כמקדמה להזמנת אלומיניום והתקנת משקופים עיוורים. לאחר מספר ימים נתברר לי כי הקבלן בקשיים כספיים והודעתי לו על ביטול העסקה, כל זאת מבלי שנעשתה עבודה כל שהיא ו/או סופקה סחורה. הקבלן לא היה מוכן להחזיר את ההמחאה והפקיד אותה. אני מצידי ביטלתי את ההמחאה. הקבלן הגיש את ההמחאה המבוטלת להוצאה לפועל. כעת עלי להגיש התנגדות. מה עלי לכתוב בהתנגדות על מנת שיהיה משפט הוגן וההתנגדות תתקבל? במשפט לעולם הוא לא יוכל להוכיח עבודה של סכום דמיוני כזה. יש לצין כי במידה והתנגדותי לא תתקבל והיוצרות יתהפכו ויהיה עלי לתבוע אותו על לקיחת כסף שלא מגיע לו, או אז לעולם לא אראה את הכסף מאחר ואצטרף לרשימה ארוכה של נושים. מה עושים?
 

שרון 71

New member
אל תעשה את זה לבד!

דויד, מהדברים שכתבת עולות כל מיני טענות משפטיות ושאלות, הן לגבי ביטול העסקה וזכותך לעשות כן (למשל האם קשייו הכספיים של הקבלן מהווים עילה לביטול, האם חל חוק הגנת הצרכן שמתיר ביטול עסקה בתוך 14 ימים וכו') והן מבחינת ההגנות מדיני השטרות (ולמשל העדר תמורה וכשלון תמורה מלא בגין השיק). כל הכבוד שביטלת את הסחרות של השיק ושהוא ניתן למוטב בלבד. עכשיו, כמו בשיר של ליוורפול- אל תלך לבד! אתה יכול לספר את הסיפור ועם קצת מזל ועזרה מהשופט תצא מזה אבל גם עם טענות טובות, לא יהיה לך מענה לטענות משפטיות שיועלו מנגד- אז תעשה לי טובה ושכור את שירותיו של עו"ד שבקיא בדיני שטרות ויגן עליך ותקבל רשות להגן ואחר-כך יתקיימו דיונים ובסוף אפילו תקבל חלק מהוצאות המשפט. הגם שעכשיו פגרה בבתי המשפט עליך לפעול במהירות להגשת התנגדות!
 

יוסי99

New member
כשלון תמורה מלא

זוהי הטענה המשפטית הרלוונטית. עליך לפרט שהחוזה בוטל בשל הפרתו הצפויה (הוא היה בקשיים כספיים) ושהודעת לו (חשוב) על כך, והוא מצידו לא התעקש על קיומו (הרי אם רצה לקיים את העסקה - היה עליו לפנות אליך לשם כך ולא פשוט לנסות לגבות את הכסף), ולפיכך החוזה בטל, ולא ניתנה כל תמורה עבור השיק, ולפיכך מתקיים כאן מצב של כשלון תמורה מלא. שים לב! חוזה לא ניתן לביטול, גם "לאחר כמה ימים" ללא סיבה. מרגע שחתמת, לכאורה היית חייב לקיימו, גם אם התחרטת. העילות שבהן אתה יכול לטעון לביטול החוזה הן א. הפרה צפויה ב. ביטול בהסכמה של הצד השני (העובדה שהוא ניסה לפדות את השיק רומזת על ההפך, אבל מצד שני נראה שעבר זמן הביצוע והוא לא ביצע את העבודה) בכל מקרה, חשוב שתטען (ותוכיח, אם אפשר - כל טענה שאתה מעלה רצוי לגבות במסמכים, ואם אי אפשר - תטען בכל מקרה בליווי תצהיר ותקווה שהשופט יאמין לך \ שהצד השני לא יופיע לדיון) לפחות אחת משתי הטענות, ובמקרה של טענה א' - עליך גם לטעון (ולהוכיח..) שהודעת לו על ביטול החוזה. חשוב גם כל טענה שלא מגובית במסמכים, ונראה שיהיו הרבה כאלה, לפרט בתצהיר ולצרף אותו להתנגדות לביצוע השטר.
 

יוסי99

New member
עוד שני דברים חשובים

1) כמו שראית, אתה נדרש לטעון טענות משפטיות רבות, ולהוכיח את קיומן. רצוי מאד להסתייע בעו"ד, הגם שהדיון הוא דיון פורמלי לחלוטין בבימ"ש, ואינו מתבצע במסגרת דיוני ההוצל"פ. יש כאן בעיה עם העובדה שביטלת את השיק לפני שניתנה הזדמנות לקבלן לבצע את העבודה, ולכאורה הפרת את החוזה. לכן גם אם עבר התאריך והוא לא עשה כלום, לא תוכל לטעון רק שהוא לא ביצע את העבודה ולכן לא שילמת. 2) חשוב לדעת - התנגדות לביצוע שטר 2א. יש להגיש תוך 21 יום, או להגיש בקשת הארכה מנומקת 2ב. מוגשת בצורה של כתב בית דין, מה ששוב אומר שרצוי שעו"ד יעשה זאת.
 

davidl1

New member
יוסי תודה, אבל נראה לי שאני בבוץ

יקשה עלי להוכיח את ההפרה הצפויה. איך אוכל במסמכים להוכיח שקבלן הוא בקשיים כספיים? או בפשיטת רגל? בטח חומות שלמות של הגנת הפרט מגנות עליו. כמו כן אין ספק שהוא היה מעונין בהמשך העיסקה והוא גם כתב לי זאת. (בטח קיבל ייעוץ משפטי) אבל אני לא הייתי מוכן לסכן את יתרת כספי. האם זו סיבה לתשלום קנס של 11,000 ש"ח???? ללא עבודה
 

שרון 71

New member
תתעודד-ויש לך סיבות טובות

החלק הטוב של הסיפור הוא שבתי המשפט לא פוסקים לאנשים כסף אם הם לא נתנו תמורה בגינה. רשות להגן - כמעט שאין ספק שתקבל. לפי דעתי, התוצאה שתהיה בסוף היא שבית המשפט יציע פשרה או שבהסכמה הוא ישלים את העבודה ואז יהיה זכאי לתשלום שיופקד בינתיים בנאמנות או שאתה תפצה את הספק בגין ביטול ההסכם להערכתי ב- 1,000 - 1,500 ש"ח (10-15%) ובזה יסתיים הסיפור. העיקר שתגיש התנגדות סבירה ותסביר שלא קיבלת תמורה בכלל בגין השיק וביטלת את העסקה. ניתן לנסות ולהגיע לפשרה כזו כבר עכשיו ולסיים את הסיפור- חשוב לדאוג רק שלא תאחר את המועד להגשת ההתנגדות.
 

אלון11

New member
הגש התנגדות לביצוע שטר... במועד!

העילה: כשלון תמורה מלא. שים לב... ימי הפגרה אינם נספרים במניין הימים הנחשבים. הזוכה יכול לטעון (כאשר יחקור אותך בחקירה נגדית בהוצל"פ) כי לא אפשרת לו לבצע את העבודה ו/או כי ביצע עבודה חלקית. בכל מקרה, אני מצטרף לדעתם של ידיד המלומדים כי חוץ מטענות שטריות חזקות יש לך גם טענות חוזיות מסוימות. עליך להוכיח כי העבודה לא בוצעה כלל (הסיבה פחות חשובה), שים לב שמבחינה משפטית יש בין תמורה חלקית לכשלון תמורה מלא...
 
למעלה