ביטול הפקעה

גולי מ

New member
ביטול הפקעה

במצב המוצע אני מסמנת דרך לביטול ומתחתיה את היעוד המקורי. שאר החלקה (מלפני ההפקעה) נמצאת מחוץ לקו הכחול. בוועדה ביקשו ממני לסמן גם שטח להשלמה לחלקת מקור. האם אין כאן כפילות? מדובר בפוליגונים שישבו בדיוק זה מעל זה (שטח להשלמה ודרך לביטול).

כפילות

גולי שלום, אני ממש מתנצל על העיכוב. פדיחה שלי. נדמה לי שאני הולך להתוודות כאן על פדיחה נוספת: אני לא יודע למה מתכוונים בביטוי "שטח להשלמה", כך שאני לא יודע לענות לך אם זה נחוץ או לא. ומבלי להיכנס לסוגיית הנחיצות, אין שום מניעה לסמן על שטח שני רסטרים אחד מעל השני. בדקתי את ההיבט הגרפי של זה - אמנם זה מוזר, אבל קריא. הקפידי על המרווחים במ"מ כפי שהם נדרשים בטבלת התבניות, עמוד 78א. בהצלחה

ביטול הפקעה

גולי שלום, שמת לב שאין בכלל סימון להפקעה? אז אם אין סימון להפקעה, בודאי שלא יהיה סימון לביטול שלה. תב"ע עוסקת בזמנים ממושכים. כמעט בנצח. היא קובעת, לתקופה בלתי מוגבלת, מה ניתן יהיה לעשות בשטח. שוב ושוב. לבנות בית מגורים, להרוס אותו, לבנות אחר, להרוס, לבנות שוב וחוזר חלילה. הפעולה של ביטול הפקעה היא פעולה רגעית, שמתחילה בשניה מסויימת ונגמרת בזאת שאחריה. מהרגע שהיא הסתיימה, היא כבר לא מעניינת אף אחד. תב"ע לא עוסקת בפעולות כאלה. היא מתיימרת, לפחות, לקבוע כללים שיש להם משמעות ללא תלות בזמן שבו הם מתרחשים. חוץ מזה, שאנחנו מנסים להפריד בין סוגיות של בעלות על הקרקע לבין תכנון. אנחנו נאמנים לתפישת העולם שגורסת שאתה מתכנן לפי מה שנכון וראוי, ולא לפי מי הוא בעל הקרקע. אם כך - אין לנו במבא"ת סימונים המתייחסים לבעלות. לכן אפילו שינינו את החום הישן, שהיה גם יעוד וגם בעלות (הפקעה) לחום חדש, שהוא רק יעוד. ואחרון חביב - אני לא בטוח שבתב"ע מותר לבצע פעילות של דה-הפקעה. זו פעילות חוזית בין בעל הקרקע לבין מי שהפקיע אותה ממנו, ולא ענינן של ועדות תכנון. עצם שינוי היעוד של שטח שהופקע, והוא עכשיו בשימוש שאיננו ציבורי באופיו - אומרת במרבית המקרים שהוא יחזור לבעליו המקוריים. בהצלחה

גולי מ

New member
ממשיכה להקשות - ההצעה שלי נובעת מהמבא"ת עצמו

ראה, עכשיו, כשנעשה ביטול הפקעה בפועל, אני מסמת מתחת לדרך לביטול, את היעוד המקורי לפי נוהל מבא"ת. יתרת השטח, שאיננה בתחום הקו הכחול (ואיננו רוצים שתהיה מטעמים), היא בפועל בהגדרת יעוד אחר שלא לפי מבא"ת.... עכשיו, לי כמתכננת ברור מה הכוונה, אבל כל היועצים המשפטיים מנסחים לי מחדש מיני ניסוחים שונים ומשונים.... אולי אפשר להציע סעיף סטנדרטי להוראות התכנית למקרים שכאלה....

סעיפים סטנדרטיים

גולי יקרה גם כאשר קיימים סעיפים סטנדרטיים, הם מנוסחים כהצעה בלבד ואין כל חובה להשתמש בהם כלשונם. ליועצים המשפטיים תמיד נשארת הזכות לדרוש ניסוח מתאים יותר בכל מקרה לגופו, והם יעשו זאת בשל הידע המשפטי שלהם ומתוקף תפקידם. הסעיפים המוצעים בנוהל באים לסייע רק כאשר אין הנחיה אחרת.

למעלה