ביטול זימון לדין

lulu79

New member
ביטול זימון לדין

שלום, אמא שלי קיבלה זימון לדין על אי מתן זכות קדימה.ופסילת רשיון ל30 יום על ידי מתנדב שעיכב אותה שעה ארוכה (שעה ורבע) והיה ממש גס רוח. כשהלכנו לקצין הוא ביטל את פסילת הרשיון והחזירו לאימי והתנצל על התנהגותו של המתנדב אולם סירב לבטל את הזימון בטענה שאינו יכול. בנוסף גם ניתנו לה 10 נקודות על ידי המתנדב. רציתי לדעת עם מי היא יכולה לדבר בבית משפט חדרה או תביעות חדרה כדי שיבטלו לה את המשפט ויחזירו לה את הנקודות. היא מוכנה לשלם קנס למרות שהיא לא ביצעה את העבירה,רק כדי לגמור עם זה.

be_roo

New member
אי אפשר לבטל

אמך נחשדת בעבירה חמורה שעליה לא מקבלים קנס אלא נשלחים לבית משפט שיקבע את אשמתה ואת עונשה. התנהגות המתנדב אינה לרוונטית לשאלות אלו ואינה מורידה או מעלה מאשמתה. היא תוכל להעלות את טיעוניה לחפות בבית המשפט. המתנדב לא "נתן" לה 10 נקודות. את הנקודות היא תקבל ממשרד הרישוי אם תורשע בעבירה. היות ולמתנדב אין סמכות פסילה, היא נשלחה לקצין. זכותו של הקצין לפסול או לא לפסול את רשיונו של מי שחשוד בעבירה של אי מתן זכות קדימה. במקרה זה האו החליט לא לפסול. גם לזה אין קשר לעניין ביצוע העבירה ואשמתה שלך אמך.

lulu79

New member
אוקי,תודה על המידע אבל...

הקצין אמר לאמא שלי שהיא יכולה לדבר עם תביעות חדרה( שלא מצאתי את המספר שלהם בשום מקום דרך אגב) ושהן יעשו איתה איזו עיסקה. אז האם הוא אמר את זה כי זה נכון או כי רצה להפטר ממנה?

be_roo

New member
אמך יכולה לנסות להגיע לעסקת טיעון עם התביעה

כמו כל נאשם אחר, זה לא מבטל את כתב האישום ומדובר בהרשעה לכל דבר ועניין. לרוב פונים לתובע ביום המשפט לפני הדיון, אין לי מושג אם אפשר לעשות זאת לפני כן. השאלה היא מה אימך רוצה להשיג? לחסוך זמן? כסף? רישום הרשעות? נקודות?

lulu79

New member
נקודות ורישום הרשעות לפי הסדר הזה

אולי גם קצת זמן. אבל לפי מה שאתה אומר זה נשמע קצת בלתי אפשרי

be_roo

New member
כדי להמנע מרישום הרשעות צריך לנהל משפט

ולצאת זכאי. ניהול משפט כרוך בלא מעט זמן וכסף. זיכוי גם יחסוך מאמך את הנקודות, אבל לשם כך יש גם דרך אחרת. לפעמים אפשר לשכנע את התובע לעסקת טיעון על סעיך אישום מופחת שנושא איתו פחות נקודות (או אולי בלי נקודות בכלל). אפשר לנסות להגיע לבד להסדר עם התביעה, אבל גם פה, לעו"ד יש יתרון עצום, וכאמור, עו"ד עולה כסף.

למעלה