ביטול זכיה במכרז

rexcor

New member
ביטול זכיה במכרז

זכיתי במכרז בפעם הראשונה באיביי אבל נאלצתי לבטלו והמוכר הסכים.הוא אמר שבעוד שלושה ימים ימלא טופס אי תשלום וזה יתבטל. השאלה היא האם זה יזקף לרעה לחובתי ואיביי תנקוט איזושהי סנקציה או רשימה שחורה לגביי? סגירת חשבון נראית לי קיצוני מדי

liranmelzer

New member
תשובה

המוכר לא כל כך הוגן איתך. הוא יכול פשוט לבטל את המכירה בסיבה של "הקונה מעוניין לבטל", אתה תקבל מייל ותאשר את הביטול ושלום על ישראל, אין צורך להמתין כלל.
מה שלדעתי המוכר עשה זה פתיחה של קייס מולך על אי תשלום, שהוא יכול לסגור אחרי 4 ימים ולבטל את המכירה. מבחינתו זה אותו דבר, מבחינתך לא כי אתה תקבל מאיביי סטרייק על אי תשלום. כל עוד אין לך עוד קייסים כאלו מהשנה האחרונה אז זה לא יפגע בך ממש, פרט למוכרים שחוסמים לקוחות עם סטרייקים שמהם לא תוכל לקנות, אבל זה גם לא כל כך מגיע לך אם תקשרת עם המוכר ובוא הסכים לביטול המכירה.
אם תקבל הודעה מאיביי שקיבלת סטרייק על אי תשלום אתה יכול להתקשר אלהם, להסביר את מה שהיה ויש סיכוי טוב שיבטלו לך את הסטרייק.

rexcor

New member
בנתיים לא בטל את זה למרות ששלחתי לו עוד מכתב

במכתב הנוסף שאלתי אותו אם הטופס הזה יביא בעקבותיו גם השעיה מאיביי,אבל הוא לא הגיב.זה כנראה בעקבות תשובתך שלחתי היום עוד מכתב שבו תהיתי למה הוא מתעקש על פתיחת קייס כשהוא יכול לבטל אחרי שהסברתי לו את האמת והוא הסכים.כמו כן ציינתי שלדעתי הוא מודע לנזק שעלול להגרם למרות שלא היה לי ביטול כזה הרבה מאד זמן.נהגתי נכון?
לפי מה שאתה אומר הוא פשוט היה מבטל הזכיה בלי שום טופס?אתה מתכוון שמוכרים מסוימים עלולים לחסום אותי גם במקרה של קניה רגילה ולא מכרז?איביי יכולה פשוט להגיד לי שזו זכותו של המוכר

liranmelzer

New member
תשובה

כל מה שכתבתי אלו הנחות, אני לא רואה אם המוכר פתח קייס או לא, אבל ציינתי שהוא יכול לבטל את המכירה מיידית ולא "למלא טופס" (שאני מניח שהכוונה שלו היא לפתיחת קייס).
תנסה לבדוק ב-resolution center אם יש לך קייס פתוח ממנו.
לגבי שאלתך, יש מוכרים שמסמנים בהגדרות שלהם חסימה של לקוחות עם סטרייקים על אי תשלום כדי לא להתעסק עם מוכרים בעיייתים. בדר"כ מסמנים לקוחות עם 2 סטרייקים או יותר כך שאם יש לך רק אחד סביר שלא תיפגע מזה בכלל.
מה שהצעתי הוא שאם תקבל סטרייק מאיביי בסופו של דבר , תוכל להתקשר אליהם ולהסביר, ויש סיכוי טוב שיבטלו לך את הסטרייק.

rexcor

New member
עדכון:קבלתי הודעה מאיביי שהזכיה בוטלה מהסיבה שהקונה בקש לבטל

הגיע לפני כמה דקות.זה אומר שהוא לא פתח קייס ולא יהיה שום סטרייק?

liranmelzer

New member
בדיוק, זה מה שהיה צריך לקרות מלכתחילה אם הסכמתם על ביטול

אתה לא מקבל סטרייק והכל בסדר, תאשר את הביטול, תודה למוכר ותמשיך הלאה

rexcor

New member
לפי ההודעה אין לי צורך לעשות כלום.זה פשוט בוטל

למעלה