ביטול חוזה בקנית דירה!!!

Snoopi

New member
ביטול חוזה בקנית דירה!!! ../images/Emo53.gif

אחרי חתימה על חוזה וביצוע תשלום ראשון, איך נקבע גובה פיצוי לקונה אם המוכר מבטל את החוזה מכל סיבה שהיא? האם הפיצוי נקבע לפי אחוז מסויים מסכום המכירה? או מהסכום של התשלום הראשון? ושאלה נוספת ודחופה!! מצאתי דירה שרציתי מאוד לקנות אחרי מסע ארוך של חיפושים, דירה קטנה ובמחיר שאני יכולה לעמוד בו, אבל מישהי אחרת הקדימה אותי וחוזה נחתם ביום ראשון. האם אפשר עוד לעשות משהו?????!!! או שזה אבוד?? ): האם אפשר לשכנע את המוכר איכשהו לבטל אולי אם אציע תוספת קטנה לסכום המכירה ?(אני יודעת שזה כרוך בפיצוי וזו הסיבה לשאלה הראשונה)

לפי דעתי הבלתי מקצועית

כדאי לרדת מהעניין, אחרת המוכר יסחט אותך אימים.

אם סוכם בין הצדדים לחוזה על פיצוי -

מוסכם - אז הפיצוי אמור להיות לפי הפיצוי המוסכם, אלא אם יתברר שהפיצוי המוסכם נקבע ללא יחס סביר לנזק שניתן היה לצפות אותו בעת כריתת החוזה. אם לא נקבע פיצוי מוסכם או אם הנזק שנגרם בפועל גבוה מהפיצוי המוסכם או אם הפיצוי המוסכם הוא ללא יחס סביר לנזק שניתן היה לצפות אותו בעת כריתת החוזה והוחלט על ידי בית משפט לבטל אותו - הפיצוי אמור להיות על הנזק שנגרם בפועל שעל הנפגע מהפרת החוזה להוכיח אותו, כפוף לזכות הצד השני להוכיח שהנפגע היה יכול להקטין את הנזק באמצעים סבירים ולא עשה זאת. אם תצליחי לשכנע את המוכר לבטל את העסקה עם הקונה השניה - סביר להניח שהוא ידרוש ממך לדאוג לפצות אותו על כל נזק שייגרם לו עקב כך. במצב השוק היום, יש יותר סיכויים שתצליחי למצוא דירה אחרת שתשביע את רצונך מאשר שתצליחי לשכנע את המוכר, אבל מי יודע?

למעלה