ביטול כרטיס טיסה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ביטול כרטיס טיסה

ברצוני לשתף היות וזה אקטואלי לאחרונה
הכרטיס הוזמן באל-על בהזמנה אינטרנטית לפני כשחושה חדשים, מועד הטיסה בעוד כחדשיים
המתנה כשלושת רבעי שעה על הקו עם הצעה להשאיר מספר טלפון ויחזרו כשיגיע תורי, מוקדנית אדיבה , ביקשה מספר הזמנה ווידאה את הנתונים, אמרה שלא אקבל שום החזר בגלל תנאי הכרטיס, הבהרתי לה (באדיבות) שחוק הגנת הצרכן מאפשר לי 4 חדשים להתחרט, לא התווכחה וידעה אותי שזה יעלה לי 5% עד תקרה של 100 ש"ח
נפרדנו כידידים

רוני1955

Active member
שאלה שעלתה לי בראש.

יש לי כרטיסי טיסה לארה"ב ליולי, בחברת "רויאל ג'ורדניאן". האם חוק הגנת הצרכן חל גם על זה?

makiko

New member
שלושת רבעי שעה? יצאת בזול: אני המתנתי לאל על שעתיים וחצי (!)

ולכל מי שטוען שזה בגל הקורונה, אז:
יצירת קשר איתם לפני חודשיים (עוד לפני שהקורונה 'נכנסה' לחיינו) 'זיכתה' אותי בהמתנה על הקו של שעתיים.

אז, ניסיתי לבטל לאחד מבני המשפחה, ולא איפשרו. לא ביטלתי.
לפני כשבועיים התקשרתי לברר אם יש הקלות, וקיבלתי אפשרות לדחייה עד 31/7.
בינתיים, הטיסה התבטלה, וקיבלתי את כל הכסף.

אגב, אפשר רפרנס לחוק הגנת הצרכן של 4 חודשים? אני מכיר שבועיים.

רוני1955

Active member
זה לא כולל אותי....

מצד שני, כשקניתי את הכרטיסים עשיתי ביטוח ביטול נסיעה. בכל מקרה, עדיף לטוס.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בגלל החוק הזה לא עשיתי ביטוח

כשקניתי את הכרטיס החלטתי לעשות את ביטוח הנסיעות רק בתום ארבעת החדשים והחלטה זו גם חסכה לי את עלות הביטוח (שאותה לא מקבלים בחזרה) שבגילי היא די גבוהה
על הביטול החלטתי עכשיו למרות שיש לי עוד כחודש מחשש שאלעל תפשוט רגל (ובנוסף, אם הסיכון ירד והבידוד בחזרה יבוטל והטיסות יופעלו כסדרן - אוכל לקנות כרטיס למועד סמוך יותר בזול)

רוני1955

Active member
אתה קצת טועה.

ביטוח ביטול נסיעה אפשר לעשות תוך מכסימום שבוע ממועד רכישת הכרטיס. ביטוח נסיעות לעומת זה, אפשר לעשות עד דקה לפני הנסיעה עצמה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ענין של חשבון

לנסוע בלי ביטוח נסיעות זה סיכון גדול מדי עבורי, הרכיב של ביטול נסיעה בביטוח הכללי לחו,ל נמוך מביטוח הביטול בחברת התעופה, כך שאם יש לי אפשרות ביטול במשך 4 חדשים בלי לבטח ולאחר מכן, אם לא בוטל כמו עכשיו - עושה ביטוח נסיעות כולל תוספת של רכיב הביטול (אגב, בביטוח הביטול של חברת התעופה יש קאטש - אם אני קונה כרטיס הלוך ושובאני צריך לבטח ביטול לשני הכיוונים אך לאחר שיצאתי ביטוח הביטול לטיסה חזרה לא תקף)

רוני1955

Active member
המשך

ביטוח ביטול נסיעה, הוא לא תלוי בשום סיבה. גם אם סתם החלטת לא לטוס, זכותך. בביטוח נסיעות, עד כמה שאני יודע, יש רשימת סיבות די סגורה, שרק אם אחת מהן מתקיימת, הביטול תקך להחזרת הכסף.

raya

Well-known member
זמן המתנה למענה אנושי בשירות לקוחות אל על
לאחר שהתייאשתי - ראיתי שאפשר לפנות בווטסאפ, והשירות היה מעולה!
תשובות לעניין (בשעות העבודה- ואם לא - אז למחרת).
רעיה

אייר אירופה, הטיסות בוטלו אבל לא מאשרים החזר, בינתיים.

הזמנו דרך סוכן, אז הוא זה שממתין על הקו בשבילנו.
נקווה שיסתדר.

למעלה