ביטול מנוי באתר היכרויות

maxtron

New member
ביטול מנוי באתר היכרויות

שלום רב,

עשיתי מנוי באתר היכרויות כלשהו.
בזמן ההרשמה, כאשר רכשתי את המנוי, התבקשתי לספק גם מספר ת.ז.
היות והשתמשתי בכרטיס ויזה נטען שרכשתי בדואר, העדפתי שלא לתת את הנתון הזה והמערכת של האתר המשיכה עם התהליך עד הסוף ללא שום בעיה.
כשבוע לאחר מכן, שלחתי הודעה במייל לתמיכה של האתר בבקשה שלא לחדש את המנוי (יש חידוש אוטומטי ) בתום המנוי הנוכחי, וסיפקתי את כל הפרטים שהתבקשו
למעט ת.ז שלי.
כעבור קיבלתי תשובה בחזרה שבגלל שלא סיפקתי את ת.ז שלי הם "לא יכולים להעניק לי שירות הולם".
בתנאי השימוש של האתר אכן רשום שצריך לתת גם את ת.ז בכדי לבטל את המנוי בתשלום.

שאלתי היא האם אני חייב לספק להם את ת.ז שלי?
האם הם יכולים לחייב אותי לתת להם את הפרט הזה?
האם הבקשה ששלחתי במייל מספיקה?

John the Savage

New member
החוק אכן מאפשר להם

לדרוש מספק תעודת זהות לצורך ביטול העיסקה.

על פי חוק הגנת הצרכן:
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/0A39578F-DAEB-4357-8565-157CA6B84C4F.htm

ד. ביטול עסקה מתמשכת (תיקון: תשס"ח) 7

(א) צרכן המבטל עסקה מתמשכת רשאי למסור לעוסק הודעת ביטול באמצעות אחד מאלה, לפי בחירת הצרכן (בחוק זה - הודעת ביטול):

(1) בעל פה - בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק;

(2) בכתב - בדואר רשום, או בדואר אלקטרוני או פקסימיליה, אם יש לעוסק.

(ב) (1) בהודעת ביטול יפרט הצרכן את שמו ומספר הזהות שלו, ואם
נמסרה הודעת הביטול בעל פה כאמור בסעיף קטן (א)(1) - פרט מזהה
נוסף אם הוסכם עליו עם הצרכן בעת ההתקשרות.

(2) לעניין הודעת ביטול שנמסרה לעוסק בכתב כאמור בסעיף קטן, רשאי השר לקבוע סוגי עסקאות מתמשכות שבהן יהיה עוסק רשאי לדרוש מצרכן למסור לו, נוסף על שמו ומספר הזהות שלו, גם את כתובתו או פרט מזהה אחר, שיש בו צורך לשם ביטול העסקה המתמשכת.

כפי שאתה רואה, בחוק מציינים בפירוש מתן תעודת זהות לצורך בקשת הביטול. משלוח בקשת ביטול במייל בצירוף ת"ז מספיקה בהתאם לחוק.

מס' זהות

מספר הזהות הוא הדרך הרגילה להזדהות. בלי מספר זהות, לא ניתן לזהות את האדם. יש מקרים נדירים שלא מעניינו כאן, שלאדם אין מספר זהות.
השאלה המעניינת היא איך הספק (אתר ההכרויות) הסכים להתקשר איתך בלי שסיפקת מס' זהות. נראה שזאת התרשלות, אולי אתה יכול למצוא את הדרך לקבל בחזרה את התשלום ששילמת. (סיכויים קטנים אבל אולי...)
אף אחד לא יכריח אותך, לא ישימו אותך בכלא ולא יצלפו בך שתמסור את מספר הזהות, אבל אם לא, אתה תשא בתוצאות הטבעיות של סרובך.

למעלה