ביטול ספרינקלר

הרצל50

New member
ביטול ספרינקלר

שלום לכולם,
שאלתי גם בפורום שיפוץ, אבל אולי גם פה יש ניסיון עם זה...

אנו עומדים להיכנס לדירה חדשה מקבלן.
מאחר ולא לקחנו מטבח דרכו, אלא מספק אחר, הקבלן שם לנו ספרינקלר בדיוק מעל המיקום בו יעמדו ארונות המטבח (הספרינקלר יוצא מתוך ההנמכה כלפי מטה).
יש לציין כי בשאר הדירות שלקחו מטבח מאחת החברות שהוצעו ע"י הקבלן, אין ספרינקלר במיקום הזה.
הקבלן אמר לי שהוא חושש שמאחר ואין שם ארונות, לא יתנו לו טופס 4 ללא הספרינקלר הזה, ולכן הוא שם אותו שם.

כך שככל כנראה הספרינקלר הזה אינו מחוייב המציאות.

רציתי להתייעץ לגבי שתי דרכי פתרון:
1. הארונות יגיעו עד הנמכת התקרה, כך שניתן לעשות חור בתקרת הארון וכך הספרינקלר יבצבץ לתוך הארון. אני לא אוהב את זה מאחר ואני חושש שהוא יפתח בטעות בגלל מכה שהוא עלול לחטוף מחפצים שיכניסו לתוך הארון, ופשוט יהרוס את המטבח.
2. לבטל אותו. האם יש בעיה פשוט לבטל אותו (לשים פקק במקומו)? האם אינסטלטור רגיל עושה את זה, או שצריך מישהו מיוחד לזה?
האם צריך אישורים? (אני מניח שצריך לסגור את המים לספרינקלרים בקומה או הבניין בזמן העבודה)

תודה

איזי31

New member
עונה:

בבנינים עד 12 קומות יש חובה בביצוע ספרינקלר בכניסה לדירה ובמטבח. בלי זה קבלן לא מקבל טופס 4. בבנינים גבוהים יותר, חובה בספרינקלרים בכל הדירה.
יש יועץ ספרינקלרים לפרויקט שתפקידו למקם את הספרינקלרים בהתאם לתקנים.
&nbsp
כשדייר מבקש לבצע שינוי כלשהו בדירה, יש לבצע תיכנון מחודש של מערך הספרינקלרים. בד"כ ישנה עלות לתכנון חדש של היועץ בהתאם לשינויים בדירה.
&nbsp
לגבי ספרינקלר במטבח- במידה וספרינקלר יושב בקיר מעל ארונות גבוהים, מקסימום גובה של הארונות יהיה כ-1.8 מ' וזאת על מנת שעדיין יהיה פיזור טוב לספרינקלר ושזרם המים לא יתקע בארונות.
לפי מה שהבנתי אצלכם הספרינקלר נמצא בהנמכת גבס ופונה כלפי מטה ולא חזיתית.
הפתרון פה הוא לשנות את תוואי הצנרת ספרינקלר כך שיפנה חזיתית ולא תחתית.
לביטול ספרינקלר יש השלכות שאפרט בהמשך. גם הכנסת ספרינקלר לתוך ארון בעצם כאילו מבטלת אותו מאחר והוא לא יעשה את עבודתו במקרה הצורך.
קחו בחשבון 2 דברים-
ראשית, כל שינוי שהוא במערך הספרינקלרים שנעשה ע"י דייר באופן עצמאי לאחר מסירת הדירה, באופן אוטומטי גורם להסרת אחריות של הקבלן.
שיקול של ביטוח דירה- למיטב ידיעתי, על מנת שיהיה ביטוח לדירה ישנה חובה בעמידה של תנאי טופס 4 שכוללים ביקורת כיבוי אש שמתייחסת גם לספרינקלרים. הנק' היא שאם תבטלו ו/או תסיטו ספרינקלר ללא אישור מסודר של יועץ ספרינקלרים מוסמך, וחס וחלילה תהיה שריפה בדירה, הביטוח עלול לשלול כיסוי ביטוחי בגלל זה.

הרצל50

New member
יש כבר בנוסף ספרינקלר נוסף הפונה חזיתית

תודה על התגובה.
&nbsp
הספרינקלר הפונה חזיתית אכן מחוייב וגם אני זוכר שלא יכולנו להזיז את ההנמכות יותר מדי כי יש מרחק מינימלי מספרינקלר הזה (החזיתי) לקיר הנגדי.
&nbsp
כפי שאמרתי, בשאר הדירות אין את אותו הספרינקלר שפונה מטה, רק אצלנו יש כי לא לקחנו מטבח מהקבלן.
אז איך פותרים את זה?
&nbsp

אייבורי

New member
פונים למומחה ספרינקלרים

&nbsp
הנה דוגמא לאחד שעשה אצלי שינויים במיקום הספרינקלרים
&nbsp
http://www.nrg-center.com/
&nbsp
אבל יש עוד חברות כאלו (אני מניח כשתכנסו לגור בבניין, יהיו מלא מדבקות לכל החברות הללו)
&nbsp
הם יזיזו את הספרינקלר הסורר למקום אחר או יבטלו אותו ואף יתנו לך תעודה מהודרת.
&nbsp
(לפני שנה שילמנו בערך 200-300 שח לנקודה (לא זוכר את המספר במדוייק)

איזי31

New member
שים לב מה רשמתי:

בשביל לקבל טופס 4 לאכלוס צריך אישור של כיבוי אש לכלל הבניין.
חברת ביטוח לא תבטח דירה בבניין שלא קיבל אישור אכלוס.
&nbsp
היה ויקרה מקרה ביטוחי של שריפה וימצא שהדייר ביטל ספרינקלר על דעת עצמו ללא אישור מיועץ מוסמך, חברת הביטוח יכולה לסרב לכיסוי ביטוחי והדייר ישאר חסר כל...
&nbsp
לא שווה לעשות דברים שנוגעים בבטיחות על דעת עצמינו.

למעלה