ביטול עיסקה להתקנת תוכנה

ברבור 11

New member
ביטול עיסקה להתקנת תוכנה

אני משתמש בתוכנה במיקצוע שלי והחלטתי להחליף חברה . לאחר פגישה עם מנהל החברה החדשה סוכם סכום נתתי מספר צ'יקים וטכנאי הוזמן להעברת הנתונים שבמחשב שלי לתוכנה החדשה. הטכנאי הגיע ולא יכל להעביר את החומר מסיבות טכניות ואמר שיסדר תוך ימים ספורים.לאחר שבוע עדיין לא הצליח וגם בחברה לא היו זמינים היה קושי ליצור קשר והחלטתי לבטל את העיסקה כי ההתנהלות לא נראתה לי תקינה. בינתיים ירד תשלום אחד על חשבון התוכנה . נסיון להתקשר למנהל החברה ללא מענה, והודעתי בסמס ובמייל על ביטול העיסקה ודרישה להחזיר את הסכום שנגבה כאשר בעצם המוצר שקניתי לא הגיע אלי -התוכנה.רציתי לשאול מה הדין בעיניין והאם יש מקום לתבוע את הסכום ,לציין שמהחברה מתעלמים ממני ואין כל תגובה וגם נעשה נסיון לפדות צ'יקים נוספים -שעבורם הודעתי על ביטול בבנק. תודה

ביטול עיסקה

בוא נעשה קצת סדר:
1. לפי מה שאתה מתאר, זאת עיסקה של רשיון לתוכנת מדף, שכוללת מרכיב של שירות העברת נתונים מתוכנה אחרת לתוכנה לגבי רכשת רשיון.
2. אם החברה אליה פנית היא חברה שמתנהלת באופן מקצועי, אמור להיות הסכם-רשיון בכתב המסדיר את היחסים בינך ובין אותה חברה.
3. בהודעתך חסרים פרטים מהותיים, כגון מה בדיוק התחייבויות אותה חברה, האם אכן כלול שירות של העברת נתונים, ותוך כמה זמן זה יתבצע.
4. על מנת שתהיה לך זכות לבטל את העיסקה, יש צורך לדעת האם החברה הפרה את ההסכם הפרה יסודית, אז יש לך זכות, או שלא (אולי הפרה הפרה לא יסודית, אולי לא הפרה בכלל, איני יכול לדעת על כך מהסיפור הלא מספיק מפורט שסיפרת כאן.
5. אם ביטלת את ההסכם שלא על יסוד הפרה יסודית, הרי שהמפר הוא אתה. אם ביטלת על יסוד הפרה יסודית, הרי שאתה הוא הצד הנפגע ויש לך עילת תביעה נגד החברה על הפרת חוזה. איני יכול לדעת ללא קריאת החוזה וקבלת פרטים מלאים, ממליץ לך לפנות עו"ד המתמחה בדיני מחשוב לקבלת יעוץ.
6. אתה כרגע נמצא במצב טיפה לא פשוט, היות והצד השני מחזיק שיקים שלך, מקווה בשבילך שהשיקים הם למוטב בלבד/לא סחירים.
7. ישנה אפשרות שאת השיקים שלך יגישו להוצל"פ, מה שיגרום לך, גם אם אתה צודק, לטרחה ואי נעימויות משמעותיות ולכן כדאי לבדוק את האפשרות שתקדים תרופה למכה ותגיש תביעה שתכלול בקשה לסעד של החזרת השיקים לידיך (שיקים הם מסמך סחיר ויש להם תכונות חפציות וניתן לתבוע החזרתם כמו שתובעים החזרת חפץ).

ברבור 11

New member
ביטול עיסקה

אז למעשה אין חוזה או הסכם כתוב רק בע,פ. ולא הבנתי אם לקוח מחליט לבטל עיסקה כאשר לא קיבל את המוצר שקיבל אפשר לגבות ממנו כספים גם אם לא קיבל כל תמורה? אגב את הצ'יקים ביטלתי

זה שביטלת את השיקים, הבנתי

וזה כמובן אומר שלא ניתן לגבות אותם דרך הבנק, אך לא שאי אפשר לסחור בהם ולהגישם להוצל"פ. בכל מקרה, לא זה נושא הדיון.
לא הבנת אם מותר לך לבטל את העיסקה או לא מהסיבה הפשוטה שיש מקרים בהם ללקוח יש זכות כזאת - קרי כהספק הפר הפרה יסודית, ויש מקרים שלא, כאשר הספק לא הפר בכלל וגם כאשר הפר הפרה לא יסודית את החוזה.
במקרה שלך, בהעדר פרטים לא ניתן לקבוע אם יש הפרה בכלל,
או אם יש הפרה לא יסודית, או אם יש הפרה יסודית מצד הספק,
אי לכך לא ניתן לתת לך תשובה, מומלץ שתפנה ליעוץ משפטי פרטני אצל עו"ד, כי גם אם יש לך עילת ביטול, בשים לב לחוסר הבנה שלך בדיני חוזים, אתה עלול לנהל את העניין באופן שיגרום נזק לעניינך.

למעלה