ביטול עיסקה

לירני11

New member
ביטול עיסקה

שלום,
לפני 3 שנים ויותר פניתי למשרד עו"ד, להוציא דרכונים רומנים לילדיי ולי בעלות של 25000 ש"ח. עד היום זה לא נעשה, מפני שהמשרד טוען שיש מלחמה באוקראינה וכן זה לא קל והם מנסים עכשיו לשכנע אותי לעשות פורטוגלי. הילדים שלי קטינים.
השאלה שלי האם אני יכולה לבטל הכל ולקבל את כספי חזרה למרות שעברו שנים.

ביטול עסקה עם עו"ד

לפני הכל הייתי מייעץ לך לבדוק את הסכם שכר הטרחה עם אותו עו"ד על מנת לבדוק האם נושא הצלחת הוצאת הדרכונים הוסדר.

אבל ככלל, גם אם זה לא הוסדר, בכל תחום משפטי יש סיכונים וסיכויים, ולפחות בשבילו אני מקווה שלא אמר לך ש-100% הוא יוציא לכם דרכונים. אם את שומעת מעו"ד שמתחייב להצלחה ב-100% זה חייב להדליק אצלך נורה אדומה כי אין במקצוע הזה 100%, לכל היותר 99.9% (וגם זה במקרי קיצון).

לגופו של עניין אני לא מומחה בתחום הוצאת דרכונים רומנים (או בהוצאת דרכון כלשהו), אך לעניות דעתי את תוכלי לכל היותר להגיע למשרדו ולפנות אליו ישירות כדי לברר מה הסטטוס של זה בדיוק וגם לבקש ממנו להציג לך מסמכים שזה מתעכב מהסיבה שהוא נקב בה ולא בגלל סיבה אחרת. לגבי הדרכון הפורטוגלי שהציע, ככל ותהיי מעוניינת מומלץ לנסות ולעגן בהסכם שכר הטרחה איתו תשלום מדורג בהתאם להצלחה, וכמובן לקבל הערכת סיכויים וסיכונים נכונה ומקצועית.

לבטל עסקה בגלל דבר כזה לא נשמע לי אפשרי, לכל היותר תוכלי לפתוח בהליכים נגדו (משמעתיים דרך הלשכה או משפטיים על רשלנות) אם תוכלי להוכיח שהוא הציג לך מצג לפיו בוודאות הוא יארגן לך דרכונים, או לחלופין אם הוא הפר את הסכם שכר הטרחה או התרשל בטיפול.

בברכה,
אסף כהן צידון, עו"ד
[email protected]
050-5515559

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה הקשר בין מלחמה באוקראינה לדרכון רומני?

רומניה אינה צד במלחמה באוקראינה וכן בכל זמן נתון יש מלחמה באיזה מקום בעולם ולכן ההתייחסות צריכה להיות לטיב הטענה (למרות שיתכן מאד שעורך דין היה צריך להשקיע הרבה עבודה ויצירתיות בהסבר כזה ורק עבור זה מגיע לו שכ"ט)

על סמך מה "נראה לך"?

זו סוגייה חוזית ולכן כפי שאמרתי - או שתוכיח שהוא הפר את החוזה איתה (למשל התחייב לתוצאות/זמן מסוים), או שתוכיח שהוא התרשל בעבודה שלו.
&nbsp
ביטול עסקה עם עו"ד כעבור שנים ועוד אחרי שנעשתה עבודה (לכאורה) לא יכול להתבצע "בלחיצת כפתור".
&nbsp
בברכה,
&nbsp
אסף כהן צידון, עו"ד
[email protected]
050-5515559

למעלה