ביטול פטור והארכת שירות

joe115

New member
ביטול פטור והארכת שירות

שלום,
יש לא מעט תפקידים שאני רוצה להתמיין אליהם אבל בגלל פטור לינה בבסיס אני לא יכול להתחיל אפילו את התהליץ. אחרי הרבה מחשבה עם עצמי החלטתי שאני רוצה לעשות את זה ולבטל אותו.

מדור מתנדבים אמרו לי שזה כמעט בלתי אפשרי כי זה פטור ממש רציני אצל מתנדבים וכאלה. אני לא מאמין בבלתי אפשרי ועובד על בקשה גדולה ומפוארת.

השאלה שלי - כמה זמן לוקח התהליך לביטול פטור כלשהו?

ובעניין אחר - אני מתנדב נפשי וזה אומר שאני אמור לשרת רק שנה ואני רוצה יותר. הבנתי שלקראת סוף השנה אוכל להגיש בקשה להאריך את השירות אבל נכון לעכשיו לא מעט יחידות לא מוכנות להשקיע בי קורסים ולקחת את הסיכון שאהיה רק שנה אחת...

השאלה השנייה שלי היא אם באמת יש אפשרות להאריך אותו עוד מראש?

יותר מדי דלתות נסגרות בפני בגלל שתי אלה ^. זה כ"כ מבאס עד כדי כך שהייתי מעדיף להילחם עוד שנה עכשיו כדי להעלות אפילו את הפרופיל... אשמח לקבל תשובות לשתי השאלות.

נ ו ע ה 12

New member
תשובות

לא ניתן להאריך מראש את השירות, אלא כי שאמרת - אתה מתגייס לשנה אחת ולקראת סוף השירות יכול להגיש בקשה -שלא תמיד מתקבלת, תלוי בכמה דברים- להאריך בעוד חצי שנה או שנה. קח בחשבון שלא מעט תפקידים גם חסומים בפנייך בשל עניין הסיווג הבטחוני שיהיה קשה לקבל...

לגבי ביטול הפטור - לא כל המתנדבים מקבלים פטור לינת בית, כך שאם קיבלת אותו כנראה שאתה צריך אותו, או לפחות שכך חושבים גורמים רפואיים שאחראים על העניין. כמובן שתמיד ניתן לערער על כך ולבקש לבטל את הפטור, אבל זה לא יהיה פשוט, בעיקר כי אין איזשהו שיפור רציני במצב. מצטערת, אין לי אודמן זמן לתת לך... בהצלחה ושבוע טוב :)

joe115

New member
..

מרגיש שאני ממש נדפק כמתנדב ושכאילו נועדתי לתפקידים זוטריים ופחות משמעותיים (בלי להעליב אחרים).

אין בכלל עם מי לדבר על הארכה מראש?

בעניין ביטול הפטור - הבנתי שזה לא יהיה קל אבל בגדול מעבר למכתב ענק ומפורט אני מצרף חוות דעת מרכזת השירות הלאומי. מנהלת ישירה בשירות הלאומי. פסיכיאטר. שני פסיכולוגים שונים ורופאת משפחה. מתכוון לעשות הכל כדי להגיע לתפקיד שהוצע לי. כמה זמן לדעתך לוקח להם לטפל בבקשה?

בעניין האישור הארכה במידה ואי אפשר מראש, למה לא תמיד נותנים אותו? מאיזה סיבות?

תודה לך

נ ו ע ה 12

New member
אתה לא נדפק כי אתה מתנדב,

אתה, אולי, וע"פ הנוסח שלך, נדפק כי יש לך מגבלות רפואיות כלשהן שע"פ הצבא מונעות ממך X, Y או Z, או לפחות מונעות מהצבא לקחת עליך אחריות בעניין X, Y, Z... ואני מקווה שאתה לא נפגע, לכולנו יש מגבלות ובעיות רפואיות, אחרת לא היינו מקבלים פטור.

&nbsp
הארכה מראש - לא ניתן, אין לדעת איך יהיה המצב הרפואי שלך בעוד שנה+ מהיום. אפילו אם המצב סטטי ולא משתנה, כמו שהיה אצלי בזמנו, כשחסמו אותי מלהתמיין לממר"ם רק כי לא אפשרו שאחתום על קבע מראש.
&nbsp
לא תמיד מתאפשר - האמת ששמעתי רק על מקרים בהם הבקשה אושרה, אבל תמיד צריך לדעת שזה לא רק חותמת גומי ושיש סיכוי שהבקשה תידחה. זה לא שהחייל רוצה וזהו, יש אישור. זה תלוי במצבו הרפואי, המלצת המפקדים, בתפקודו במשך השירות, בצרכי היחידה בכך שהוא יישאר עוד חצי שנה/שנה וכו'...

joe115

New member
ובכן...

יש לך אז יכולת להבין באמת איך זה מרגיש כשנבצר ממך תפקיד שכ"כ רצית. הבעיה אצלי היא שמדובר ביותר מתפקיד אחד. נשללתי ממודיעין, מחשוב וכל מקום טכנולוגי שהוא, נשארו לי תפקידים לא יעילים כי אלו שבאמת תורמים משהו דורשים קורסים = אף אחד לא מוכן להשקיע בך כלום כי "אתה פה לשנה בלבד".

אני מאמין ויותר מזה בטוח שחצי מהפטורים שקיבלתי מיותרים ואני לא היחיד, יש איתי סגל רפואי שמכיר אותי מגיל אפס שמסכים איתי.

אני אנסה לראות אם במקומות שאני רוצה לא תהיה להם בעיה עם העניין של השנה כאשר אני מראה כוונה להישאר עוד, ואם יש סיכוי אגיש את הבקשה שעבדתי עליה המון.

אם זה לא ילך לא תהיה לי ברירה ואני פשוט אכנס למלחמה של שנה נוספת להעלאת פרופיל. נוותר על ההטבות של מתנדבים ובלית ברירה אעבור הכל. עם כל הכבוד שירות לאומי או התנדבות לתפקיד שאפילו רבע מהיכולות שלי לא ימומשו בו פשוט לא שווה את זה.

תודה לך.

נ ו ע ה 12

New member
אני יכולה להגיד לך שהייתי בתפקיד משמעותי מבחינתי, ללא קורס

במיוחד אחרי שמבינים "מבפנים" איך הדברים עוברים, מבינים שהוא משמעותי על אף איך שהוא נשמע, אבל מה לעשות, כן נדרש סיווג בשבילו. לדעתי זה מה שחוסם לך יותר תפקידים מאשר העניין של השנה... בכל מקרה המון בהצלחה בכל דרך שתלך בה :)

למעלה