ביטול קיצור שמ"פ

Yanixxx

New member
ביטול קיצור שמ"פ

שלום!
לפני כחודש, כאשר קיבלתי צו מילואים, הגשתי בקשה לקיצור שירות ביומיים (מתוך אימון של שבועיים וחצי) עקב נופש מפחתי שהוזמן.
הבקשה אושרה וקיבלתי צו עדכון עם התאריך החדש, והכל טוב ויפה.
היום, שבועיים לפני האימון היתה לי שיחה בנושא אחר עם המג"ד והקיצור הוזכר בשיחה. המג"ד טען שלא היה לו מושג מהבקשה ומאישורה (המפקד הישיר שלי אישר את הבקשה, כנראה על דעתו בלבד ולא עדכן את המג"ד). המג"ד אומר שהוא לא מאשר לי להשתחרר יומיים מוקדם יותר וזה בסמכותו לבטל את האישור. כאמור, הבקשה אושרה ויש לי צו מעודכן ביד.
האם זה אכן נכון ובסמכות המג"ד לבטל צו מעודכן ולהחזיר לתוקף צו שבוטל?
האם יש משהו שאני יכול לעשות במקרה זה?
תודה מראש לעונים.

כן זה בסמכות שלו

אבל שאלת אותו מאיזו סיבה הוא לא מאשר את הקיצור? והסברת לו מה הסיבה שביקשת קיצור?
דבר עם המ"פ שלך ותסביר לו את המצב, אני מניחה שאם ניסית לדבר עם המג"ד והוא לא הסכים...אולי המ"פ יצליח לשכנע אותו.

יכול להיות שאם שולחים לך צו חדש, שבו התאריכים יהיו מעודכנים למה שהיה בהתחלה (בלי הקיצור) הצו יצא חריג ולא תצטרך להגיע...אבל לא הייתי ממליצה לתפוס על זה טרמפ, דבר קודם עם המ"פ.

אושי231

New member
זה לא חוקי אלא אם כן יש אישור אלוף

אם קיצרו לך את הצו, אלו התאריכים שלך.
אם לצורך העניין יוציאו לך עכשיו צו חדש עם התאריכים המקוריים (מה שהיה לפני הקיצור) אתה תצא חריג ולא תהיה מחוייב להתייצב כלל.
מכיוון שאני לא מכירה את הסיפור ולא בדקתי את החוקיות של הצווים, אני מציעה לך להתקשר לקפ"צ שיעשט לך בדיקה פרטנית.

בכל מקרה כמו שלולי אמרה- דבר על זה קודם עם המ"פ ואחרי זה תתקדם הלאה. חבל שתשאיר רושם רע.

Yanixxx

New member
הבהרות

לולי - הסיבה שהוא החליט לא לאשר, ששוב אני מדגיש שהגשתי בקשה באמצעות טופס 58, אחרי תיאום עם מפקד ישיר ובידיעת המ"פ והבקשה אושרה וקיבלתי צו מעודכן, זה שהוא כנראה כעס/נעלב שהבקשה לא עברה דרכו. כמובן שהוא לא אמר לי את זה כך אבל הבנתי את זה אח"כ מתוך השיחה עם המפקד הישיר. נראה לי קצת מוזר שלמג"ד יש סמכות שבמחי יד הוא יכול לבטל צוים רשמיים עם תאריכים שאותם אני גם מעדכן את המעסיק ובכלל מתכונן בהתאם.

אושי - דיברתי עם המפקד שהוא גם אמר שידבר עם המ"פ, הקישור מעודכן בנושא אך כבר יומיים אני לא מצליח לתפוס אותם בטלפון. מכיוון שיש חשיבות מבחינת מקום העבודה שלי, שלחתי הבוקר פניה דחופה לקפ"ץ.

ובלי (או אולי עם) קשר, הצו הראשון מעולם לא הגיע אלי, ולא קיבלתי אתראה לפי הנוהלים של 60 יום. נודע לי על המילואים רק אחרי שהתקשרו אלי מהקישור לוודא הגעה ואמרתי שאבדוק זאת. עכשיו, אני יודע שמבחינת החוק היבש, מה שמחייב זה שליחת הצו ולא קבלתו. ועדיין, אם הצו מעולם לא נשלח, או לא נשלח בזמן, יש דרך לוודא זאת, למשל באמצעות דואר צבאי? הקישור טוענים שהצו הוצא בזמן. יש לי חשד כבד, גם מנסיון עבר, שהצו לא נשלח בכלל, מה שהופך את הצו כולו לחריג.
אשמח לדעה בנושא.

אושי231

New member
לגבי שליחת הצו-

אתה צודק, בדיקת החוקיות היא האם הצו נשלח ולא האם הוא הגיע. יכול להיות שהייתה בעיה בדואר..
גם בעניין הזה אתה יכול לפנות לקפ"צ והם יבדקו האם יצא לך צו או לא.

למעלה