ביטול שיקים: היש פיקוח של מ´ החינוך

רונן100

New member
ביטול שיקים: היש פיקוח של מ´ החינוך

למערכת הפורום ולכל העונים תודה. מאחר והנושא כאוב לי ואני מרגישה כאדם פרטי לא בעל אמצעים ,חסרת אונים מול בי"ס שמנצל תמימות תוך הטעיה הכנת טופס חוזי תחת כותרת תנאים ותקנות הצהרת תלמיד כשמירב הסעיפים דנים בכללי משמעת והאחרון שבהם במקרה של ביטול שבו במידה ותלמיד מבטל מסיבה כלשהי עד שבוע לפתיחת הלימודים ישלם 25% משכ"הל ומדמי רישום לשנה שתבוא.ועל כך נדרשת חתימת התלמיד כשבעצם ההורה חותם. מעבר למקרה הפרטי שלי מאחר וזהו חוזה אחיד המופנה לכלל ההורים הרושמים קטינים ולא כולם ערים שמדובר פה בחוזה מאחר ואין הם חושבים שזו חברה מסחרית אלא עוד בי"ס במערכת החינוך הכפוף לפיקוחו למעט ששכר הלימוד בו גבוה יותר ומאחר ובכל בי"ס מוחתמים הורים על יידוע וקריאת תקנות ותקנון בי"ס .הגשת הדברים מטעה ולידיעתי מתוך שיחות שמרבית ההורים כלל לא היו מודעים למה שחתמו. שאלותי הן: א. האם יש פיקוח של משרד החינוך על גביית שכ"ל וגובה ההחזרים במקרה של ביטול? לגבי בתי ספר פרטיים שבפיקוחו ושהם אינטרניים להבדיל מאקסטרניים ב. האם חוזה אחיד זה שבו הסעיף שלפני האחרון מדבר על כך שלביה"ס הזכות להעביר תלמידים לסניף /בי"ס אחר והסעיף האחרון מדבר על ביטול מסיבה כלשהי ללא התייחסות לזמן הביטול אפילו הוא נעשה זמן רב לפני תחילת הלימודים ולא לגובה ההחזר 25% כאשר הגובה המקסימלי של החזר שראיתי אצל מכללות או קורסים פרטיים של מכונים ללא פיקוח הם עד 20% האם חוזה כזה אינו מקפח? ג.האם אוכל לדרוש מביה"מ בתביעות קטנות סעד והגנה גם ללא יכלת כספית לשלם? ד. האוכל לבקש צו מניעה לאסור על ביה"ס להמשיך לפרוע השיקים עד לברור המשפטי? בייחוד לאור התעלמויותיו ממכתבי הרשומים? מאד מחכה לתשובה משום שכבר בימים הקרובים עתיד להפרע עוד שיק בתודה ג.ר.

רונן100

New member
ביטול שיקים : מחכה עדיין לתגובה

מאחר ועכשויום ו´ אהיה אסיר תודה אם תוכלו לענות לי לפני כניסת השבת מחכה לתשובתכם בתודה ג.ר.

אני לא יודעת אם יש פקוח

של משרד החנוך על ענין סכומי הכסף הנגבים. גם עם מה שמשרד החנוך חיב לפקח עליו הוא לא כ"כ מצליח להסתדר. לגבי סכום הכסף על בטול ההסכם הוא אכן מאוד גבוה, ויתכן שיש בו משום סעיף מקפח, אבל כמו שנאמר כאן ההתעסקות בזה לא תועיל לך. ההצעות שהצענו כלנו היו פרקטיות ומבוססות על נסיוננו. בחר לך את שתחליט. שבת שלום

למעלה