ביטול שיקים

רונן100

New member
ביטול שיקים

ביטלתי הרשמה לבי"ס תיכון פרטי אינטרני לכתה י"א .בקשתי לקבל בכתב אישור על בקשת הביטול אולם לא נעניתי.גם לא לאחר בקשה במכתב רשום.נמסר לי שעפ"י טופס שעליו חתמתי במקרה ביטול אקבל את דמי הרישום פחות 25% ולא משנה מה סיבת הביטול. לי לא זכור שחתמתי כלל על טופס שכזה לבקשתי להראות לי טופס זה שוב היו התחמקויות והטופס לא הוראה לי עד היום.שאלותי הן: א. כיצד אני מגן על השיקים שמסרתי על מנת שלא תימשך הגבייה ? . 2 שיקים כבר ניפדו ומחכים לפרעון עוד 11 שיקים ב. המותר לי להורות לבנק לבטל את השיקים? ג. האם אין בטופס הרישום ששוב לא זכור לי שחתמתי עליו, תנאי מקפח הואיל וביטול ההרשמה נעשה בראשית חודש יולי חודשיים לפני פתיחת שנת הלימודיםכך שלא נוצר למעשה נזק של תפיסת מקום של תלמיד אחר. בתודה ג.ר הורה מאוכזב

igalgolan

New member
שטרות

על מנת לענות בצורה סבירה יש לפחות לדעת: 1. האם הצקים סחירים או למוטב בלבד. 2. האם הצקים ניתנו כתשלום (הוצאה חשבונית מס) או שמא רק כביטחון לתשלום. 3. האם התשלום הוא עבור כל הקורס או עבור השתתפות בלימודים. לפני התשובה רצוי מאוד גם לבדוק את החוזה. אם אין בידכם החוזה בקשו אותו במשרד החברה. אם מסרבים לתת לכם דאגו לתיעוד מתאים (הקלטה למשל). בכל מקרה הודיעו בכתב על ביטול החוזה ורק לאחר מכן בטלו את הצקים. יגאל גולן

רונן100

New member
ביטול שיקים הבהרות לשאלות

ליגאל גולן שלום רב תודה מעומק הלב על תגובתך המהירה . באשר לשאלותיך: א. השיקים סחירים ולא היו למוטב בלבד. ב. התשלום היה על כל שנת הלימוד , לא מדובר בקורס אלא שנת לימודים תיכונית לבגרות של בי"ס אינטרני בפיקוח משרד החינוך, והסכום היה כ8300 ש"ח . ג. התשלום ניתן ב 13 שיקים דחויים בסכומים זהים החל מחודש מאי שנה זו עקב רישום מוקדם , 2 שיקים כבר ניפדו של חודשים מאי ויוני. ד. הודעתי בכתב להנהלת הבי"ס על ביטול הרישום ובקשתי לקבל את מלא סכום שכר הלימוד וכן אישור בכתב על הודעת הביטול וכן דרשתי לראות את אותו טופס שכותרתו היתה "תקנון והצהרת תלמיד " שלטענתם עליו חתמתי , אולם הם מתחמקים מלהראות לי אותו. ה. לאור העובדה שאין הם מגיבים לא לפניותי בכתב (במכתבים רשומים) ולא לפניותי בע"פ בפגישות אישיות האם מותר לי לבטל את השיקים בלי לחשוש שיפנו להוצאה לפועל? ו. בתודה

igalgolan

New member
תשלום מראש

מכיוון שהצקים סחירים הבעיה יותר חמורה. למרות זאת הייתי מבטל את הצקים ומודיע על ביטולם לבית הספר(בצורה זו אם עדיין לא הועברו הצקים לאחרים תהיה בעיה לבית הספר להעבירם כאשר הוא מודע לביטול). מכל מקום בקש בכתב את הצקים שבוטלו, וציין שכאשר הצקים יתקבלו על ידך תשלים את הסכום אותו אתה חייב (25% משכר הלימוד). יגאל גולן

למה להשלים???

מי קבע שהוא (או היא) חייבים 25% משכר הלימוד? לא יהיה שום לימוד בשנה"ל הבאה.

igalgolan

New member
חוזה

אני לפחות הבנתי שבחוזה ישנה התחייבות ל 25% במקרה של ביטול. אם זה המצב כדאי לדעתי לקבל את הצקים חזרה, לשלם את מה שמגיע לפי החוזה ואחר כך (אם בכלל רוצים) להגיש תביעה להחזר על סמך סעיף מקפח בחוזה אחיד. מכיוון שהצקים כבר בידם אין אפשרות למנוע התשלום ללא הסתכנות בהוצאות גבוהות (במקרה והצקים יועברו הלאה). יגאל גולן

למעלה