ביטחון אישי...

men52

New member
ביטחון אישי...

כאשר הייתי ילד , בערך בגיל 8 או 10 אני זוכר את עצמי מסתובב עם חברי השכנים ברחובות בשכונה אחרי הצהריים כאשר ההורים שלי בבית והם לא יודעים איפה אני בדיוק. ידעו שאני "בחוץ".
היום אני אבא לילדים בני 3 . לא עולה בדעתי שהם יצאו מהבית לשחק ואני לא אדע איפה הם.
אני גר בפרדס חנה אבל לדעתי ההרגשה הזאת היא בכל הארץ.
אולי חוץ מקהילות סגורות כגון קיבוצים ששם הילדים נוסעים באופניים בשבילים וההורה לא צריך לצאת עם הבן שלו.
אני שוקל לעבור לקיבוץ בשביל הביטחון האישי של הילדים שלי.
אשמח לשמוע תגובות...

חצי דקה

New member
כל מקום והדאגות שלו

אם אתה אבא לילדים בני 3 חובתך לדעת איפה הם בכל רגע נתון גם אם אתה גר בקיבוץ.
וגם כשהם יגדלו כדאי לך לפקוח עין, קיבוץ (או כל ישוב כפרי לצורך העניין) לא יוריד ממך את האחריות.

אתה יכול לעבור לקיבוץ, יש שם כל מיני יתרונות של ישוב קטן אבל זה כבר לא מה שהיה פעם וגם תלוי איזה קיבוץ כי יש טיפה שוני בין אחד לשני.
נכון שיש פחות כבישים אבל עדיין יש רכבים בתוך הקיבוץ, כולל טוסטוסים למיניהם, טרקטורים/טרקטורונים לפעמים, וקלנועיות.
הגנים בדכ ברמה מאוד גבוהה ויכולים להציע דברים שבעיר פחות אפשרי כמו טיול לראות את הפרות. הפרנסה יותר קשה.
בגדול אם אתה רוצה יותר אינפורמציה של יתרונות וחסרונות אתה צריך לתת לנו יותר פרטים כי משנה למשל אם אתה רוצה לעבור בתור תושב או להתקבל כחבר קיבוץ.
משנה מאוד לאיזה קיבוץ אתה שוקל לעבור.

אבל בשורה התחתונה מה שלדעתי יותר חשוב כאן זה איך אתה בתור אבא מתמודד עם הדאגות שעולות בהקשר לילדים. תמיד יהיה משהו -
היום זה שלא ידרוס אותם רכב ומחר זה שלא יחשפו לתכנים לא רצויים באינטרנט למשל.
אז הרבה יותר מועיל לדעתי זה להבין איך אתה משגיח עליהם מצד אחד, ומצד שני נותן להם מספיק בטחון להתקדם בעצמם.

סתם ככה חומר למחשבה על קצה המזלג, אין לי באמת ילדים או משהו...

einat162

New member
אני חושבת שזה קשור לזמנים ושמדברים על דברים

שקורים - אם זה אונס, הטרדות מיניות, מקרי אלימות - מגמה של "מוצאים את הכביסה המלוכלכת החוצה".
הדברים היו קיימים גם בעבר, אולי לא בהיקף כמו היום, אבל פשוט לא דיברו על זה.

חסר מקרים של אונס ופדופיליה שעולים (באיחור רב) מידי פעם באוכלוסיות סגורות? (קיבוץ או חברה שמרנית כלשהי).

לפי הכרטיס - גיל 8 או 10 שלך היה לפני כ-50 שנה, וזה בהחלט הבדל בחברה הישראלית (אמצעי תקשורת, גלובליזציה, נטייה ל"ניו אייג'" חיפוש עצמי וטיפול פסיכולוגי).

תעשה מה שטוב לך- אבל זה לא ערובה ממש...

למעלה