ביטחון עצמי. אך ורק ביטחון עצמי.

snake77

New member
ביטחון עצמי. אך ורק ביטחון עצמי.

מי היה מאמין שבכיתה ח' (לפני 5 שנים בערך) עמדתי מול קהל של 300 איש ודיקלמתי קטע קצר, מי היה מאמין שהייתי בחוג דרמה והעלתי הצגות כיתתיות קטנות כאלה.. מי היה מאמין שלפני זמן לא ארוך הייתי עוד פעיל ותוסס בכיתה ותמיד אומר את מה שאני חושב בלי שום בעיות ומן הסתם כל אלה בלי שום זכר לגימגום! והיום? השתתקתי. לא יודע למה, לא יודע איך, וזה הקטע הכי כואב. הגמגום נפל עליי משום מקום! ואני מאמין שזה קרה בגלל שבתקופת התיכון הביטחון העצמי שלי ירד פלאים... ואול בכלל זה קטע של גיל ההתבגרות? (התפתחות מאוחרת, בדרך כלל בנים עוברים את זה בכיתה ח', אצלי זה הגיע בין יא' ליב') בקיצור אני אובד עצות ואני בהחלט לא מגמגם טיפוסי! יש ימים שאני לא מגמגם כמעט בכלל! ויש ימים שאני מגמגם יותר... ושוב, ביטחון עצמי... אז מה עושים עם זה?

mico24

New member
לא רק ביטחון עצמי !

זה לא רק ביטחון עצמי, זה מעגל שאי אפשר (או שקשה מאוד, בשבילי כרגע זה בלתי אפשרי) לצאת ממנו. אתה מגמגם, ואז הביטחון העצמי שלך יורד, ואתה מגמגם יותר, ואז הוא יורד עוד יותר, וכך הלאה. אחרי כמה שנים אתה כבר לא זוכר מה זה ביטחון עצמי, אתה מתרגל לחיות ככה (אם אפשר לקרוא לזה חיים). אני שואל את עצמי למה לא ניגשתי לטיפול כל השנים האלה?! אולי זה היה עוזר לי, מאיזושהי בחינה לפחות. כי חייתי בסרט! התרגלתי לקיום הזה ולא חשבתי על דרך לצאת בכלל. למדתי איכשהו לדבר במספר מצבים, המינימום של המינימום בשביל הקיום, וזהו. ועכשיו הגיע המשבר הנורא מכולם. אני לא מצליח להוציא מילה מהפה.. זה או שאני מטפל בזה, או שאין לי טעם לחיות.. זה הדבר החשוב ביותר בחיים, בלי זה אני כלום, אפס, ואני לא מוכן לחיות ככה.. אבחר לי איזה טיפול רציני, שיקנה לי לפחות שליטה מינימלית, איזשהן טכניקות, כלים להתמודד עם זה, משהו.. בקיצור, אחי, אני לא יודע לייעץ לך אישית, אבל תעבור פה על הפורום, יש פה דברים מעניינים, דרכי טיפול, התמודדות, שאנשים עברו והצליחו בגדול, ומדברים מניסיונם. אני אישית הולך לטיפול, ואני לא יוצא ממנו בלי שיפור..

b e ll

New member
מיקו, אתה מזכיר לי את עצמי לפני

הטיפול בהדסה. כך בדיוק חשתי. תדפיס לך את ההודעה שלך ותשמור אותה. אח"כ בתקופות שתרגיש שהמוטיבציה יורדת תוציא את ההדפס ותקרא את המילים שלך שוב. עלית על דרך המלך, כל הכבוד על ההחלטה. שיהיה לך המון הצלחה, חבר!

mico24

New member
תודה על התמיכה !

ידעתי שזה עולה כסף.. ידעתי גם שהרבה, אבל... טוב, אם זה באמת יעזור, אני מוכן לקחת גם משכנתא!

RobinhooDw

New member
לא ממש לא רק ביטחון עצמי

זה בכלל לא ביטחון עצמי... להמון אנשים אין ביטחון עצמי, ותאמינו לי שעל כולם זה משפיע בצורה די דומה... אבל לא לגמגום... פשוט מאוד אם לא תגמגם הביטחון עצמי שלך יעלה, ולא להפך...

למעלה