ביטחון עצמי וביטחון כלכלי

iba90

New member
ביטחון עצמי וביטחון כלכלי

במידה ומצבכם הכלכלי ״לא מזהיר״ ונגיד אין לכם דירה משלכם או שאתם יכולים לגור רק עם שותפים או שהמשכורת שלכם ממוצעת ומטה האם הביטחון העצמי שלכם ״להתחיל״ עם בני המין השני ייפגע?
אני למשל אמנם עובד ומרוויח סביר, אני גם מממן לעצמי לימודים ומשלם את החשבונות בבית של ההורים שלי (המעט שאני יכול לעשות) אבל אין לי מקום משל עצמי וזה דבר שמראש גורם לי לוותר על סיכוי להכיר ונותן לי הרגשה של ״אין לי מה להציע למישהי כרגע...״

Berethor

New member
יש אנשים שאוהבים אנשים בגלל מה שהם

ויש אנשים "שאוהבים" אנשים רק בגלל הרכוש שלהם. אם אתה בונה על מישהי שתרצה אותך רק בגלל רכוש, אז כמובן שאם אין לך כסף ורכוש להציע לה היא לא תרצה אותך, מצד שני מישהי שתרצה אותך בגלל מה שאתה, תמדוד אותך בעיקר על בסיס מה יש לך להציע בתור בן זוג, ולא בתור 'ספונסר' שלה. כמה יש לך או אין לך להציע בתור בן זוג/מאהב, לא תלוי רק ברכוש שלך.

goldy

New member
הרשה לי להפתיע אותך:

גם אם היה לך מה להציע למישהיא; היא עדיין הייתה מחפשת סיבות כלשהן לדחיה שהיא ממציאה על המקום העיקר לדחות בכל מקרה.
אם היה לך רכב: היא לא הייתה מרוצה מהרכב.
אם היה לך בית: היא לא הייתה מרוצה מהבית.
אם הייתה בכיר בעבודתך: היא לא הייתה מרוצה מ<הפלץ סיבה דימיונית כאן>.

אם מישהיא רוצה אותך: לא רק שאין לה דרישות, היא אפילו מסוגלת לסבול כמות מסויימת של פאקים כלשהם (למשל גר עם ההורים אחרי גיל מסויים).
אישה שלא מסכימה לקשר כלשהו *מייד* *איתך*, אזי "דרישות" זה משהו שהיא כותבת בטופס.

יש קשר אך הוא לא ישיר

אדם שהוא עצמאי מבחינה כלכלית יותר קל לו ליצור ביטחון עצמי אך זה לא מחייב.

זה גם תלוי בגיל. אני למשל בן 44 וזה שיש לי בית, רכב, עסק יוצר ביטחון מסוים.

מי שאין לו בסיס כלכלי יכול להרגיש פחות בטוח בעצמו.

צא מזה ומיד

זה ממש לא נכון, יש לך המון מה להציע. סה"כ רובנו מחפשות אדם חם ואוהב שיתן לנו יחס, רגש, תשוקה, אהבה ושיחה קולחת.
אז נכון שהיום יש איזו סטיגמה שכולם חייבים לגור לבד.
לדעתי, כל עוד בחור יודע מהי עצמאות, עוזר כלכלית להורים, יש לו יעד יציאה מהבית ותוכניות לעתיד אז זה סבבה וזה לא מה שאמור להפריע.
נכון שיש בעיה מבחינת "להיות לבד" שזה מרכיב מאד חשוב בזוגיות ושלהיות תחת עינם הבוחנת של ההורים זה לא הכי נעים, אבל כשרוצים אז עוברים גם את זה.

iba90

New member
לייק!

הלוואי שעוד בנות היו חושבות כמוך:)
עשית לי ת׳יום!

תתפלא לדעת כמה בחורות כאלה יש..

אם תחשוב שזו הבעיה אז באמת תהפוך את זה לבעיה כי זה מה שימנע ממך לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל עם בחורות ואז תיכנס ללופ.
מרבית הנשים מסתכלות על דברים אחרים ותאמין לי שהן קיימות בשפע, אבל אם לא תנסה אז גם לא תדע, פשוט צריך לפנות ולפנות עד שבסוף נופלים על הנכונה.
אני כבר יצאתי עם כמה וכמה בחורים שגרים אצל ההורים, אף פעם לא ראיתי בזה בעיה כל עוד הם לא פרזיטים (כאלה שמעדיפים שלא לצאת לעבודה, לקבל הקצבה מההורים או לישון כל היום ולחיות על חשבון ההורים שלהם נטו).
האמת היא שאני אפילו חושבת שזה מעיד על כך שהבחור כנראה שבחור טוב.

כסף הוא לא הכל

אבל במציאות הכה חומרית שלנו אי אפשר להתעלם מחשיבותו.
אני לא פוסלת גבר כי הוא עני, מבלי שאכיר את הנסיבות ואקח בחשבון כמה גורמים.
אני עצמי עכשיו סטודנטית תפרנית.
אם אני אראה מישהו בגיל בוגר שגר אצל ההורים ולא עובד כי הוא עצלו זה יוריד לי, אבל לא אם אני אראה למשל סטודנט במצב כזה.

אני אישית לא מתחילה עם אף אחד במילא.
אבל אני לא אחת שאוהבת שישלמו עליה וכרגע הרבה דברים הכי קטנים שהייתי רוצה לעשות, אני לא עושה בגלל כסף.
לצערי, בעידן של היום עד עכשיו יש נשים (וגברים) שחושבים שגבר צריך לשלם על אישה בדייטים ולמי שאין כסף זו כבר בעיה, עוד לפני שהוא מתחיל לחשוב על מה הבחורה תחשוב בהקשר של היעדר דירה משל עצמו וכו'.

9צב

New member
כמובן.

לצערי את המקצוע בו אני עוסק ולומד (3 שנים, אך ניתן להתחיל לעבוד בו אחרי השנה הראשונה בחלק מהמקרים, כרגע בשנה השנייה מתוך שלוש) לוקח המון המון זמן לבנות (ברשותכם לא אציין אותו כי אולי מכירים אותי כאן בשם אחר מפורומים אחרים).
ז"א, זה המון פה-לאוזן-פה-לאוזן כדי שיכירו אותך בתחום, המון פרסום כדי לפנות לקהל חדש. זה לוקח המון זמן וזה לוקח המון כסף.
ובנתיים... בואו נגיד ככה, רוב הזמן זה בהפסדים כלכליים, כי אתה מן הסתם גם לא יכול להתחיל מתעריף גבוה מדי כי אתה לא מספיק משופשף בין כול הוותיקים.
אני בן כמעט 25 וגר אצל ההורים עדיין. מקווה לצאת מכאן באיזור אוגוסט\ספטמבר... מקווה שאסתדר לבד.
מול ההורים נצברים לי חובות מסוימים (למשל חצי-חצי על הלימודים) שאני גם אהיה חייב להחזיר מתישהו מן הסתם.
אני בעיקר חי על העו"ש שיש לי משלוש שנים של עבודה מסודרת במחסן\חנות, שאמנם זה היה שכר מינימום מרבית הזמן ועבודה פיזית של ארגזים וסחורה וכ'ו, אבל לפחות זה היה מסודר עם צ'ק כל חודש.
מטבעי אני לא בנאדם בזבזן מדי אלא מוציא על דברים שאחרים בדר"כ לא מוציאים עליהם (למשל, מוזיקה, שאני קונה מקורית וכרגע כבר חצי שנה לא קניתי כלום כדי לחסוך את המעט שיש) וגם בפעם בארבע מאות שנה כשאני יוצא (פאב, הופעה, סרט) אני ממש לא מהמתפרעים שגומרים את הערב מינוס 200 ש"ח. לא אוהב להוציא כ"כ הרבה ביום אחד כשיש מסביב גם דברים כמו דלק, ציוד לעיסוק אותו (בואו נגיד שרק בשבועיים האחרונים, 4000 ש"ח הלכו עליו) אותו אני לומד\עובד, טלפון, תשלומים על הלימודים וכ'ו.
הפעם האחרונה בה דיברתי עם מישהי ברצינות על להיפגש, קצת היססתי כי היא רצתה לצאת "לשתות משהו" ואני יודע שהיא אחת שמראש בטוחה שישלמו עליה בדייט ראשון (לא מכיר אותה מאתמול) ורואה את זה ככוונה של הגבר "להשקיע", אז אני קצת היססתי מטבע הדברים.
אני יודע שזה חוסם לי כרגע גם אם מישהי אשכרה מתעניינת, אבל לא הכי כיף כשאתה מנסה לגרד את ה-4,000 ש"ח בעו"ש שלך עם עוד 100-150 ש"ח שנוספו לארנק שלך, פעם-פעמיים בשבוע.
כי לקחת עבודה מסודרת אני לא יכול כרגע, כי כבר נתתי "שעות" למקומות ציבוריים בתחום בו אני עוסק. אז אני לא יכול לתת למישהו שעות, ואז לקבוע עבודה אחרת ולהגיד לו "שמע, אני לא יכול", כי זה יציג אותי באור שלילי בתחום.
הרצון שלי הוא להתאבד לגמרי על לקוחות פוטנציאליים ועל בניית שם. לצערי אין לי אשליות ואני הולך להיות תפרן גמור בשנתיים הקרובות. אני רק מקווה שלא אצטרך להיעזר בהורים יותר מדי.
הבעיה היא שאין לי שום דבר אחר... זה אולי הדבר היחיד שאני טוב בו בחיים ולכן בחרתי אותו ובתכל'ס אין לי שום דבר אחר. זה או עבודה במקום הקודם שלי (שיקבלו אותי בזרועות פתוחות ויסכימו לשכר גבוה יותר, כי אני "חמור עבודה" מבחינתם ואני לא מתבכיין כמו חלק מהעובדים שלהם) או לאט-לאט להתקדם בעבודה האמיתית הזו.

כן, זה חוסם קשרים פוטנציאליים, אני מניח.

בעיני מקום המגורים הוא לא האישיו

אם אתה מכלכל את עצמך ודי עצמאי ורק בגלל שרוצה לחסוך גר עם ההורים -זה לא נוראי כל כך לעומת אם לא היית עובד ואפילו לא בכיוון של לצאת מהבית.

כמובן זה גם עניין של גיל. אני חושבת שבגילאי 30 פלוס מגורים עם ההורים מהווים מינוס מסוים אבל לא חושבת שנשים יהיו באנטי לגמרי בגלל זה במיוחד אם כן אתה עצמאי מבחינה כלכלית.

אצלי זה תלוי בגיל

אני בהחלט מרגישה שאני לא יכולה להתחיל עם גברים מבוגרים ממני משמעותית אם אני לא מחוץ לבית ההורים עם עבודה קבועה, כי אז הם יחשבו שאני ילדה או יחששו שאני אפול לנטל עליהם. למרות שהשני זה חשש שלי, נראה לי.

עם אנשים צעירים וחסרי פרוטה אין לי שום חששות. :)

חמוד1975

New member
וואו, לא ידעתי על השיקול הזה.

אז אמנם לא מדבר בשם כל הגברים במצבי, אבל, אני ממש אוהב ומעדיף צעירות (כתבתי בעבר למה), ועצמאותכן הכלכלית לא ממש מהווה שיקול עבורי בכניסה לקשר. "להיות ילדה" ו"ליפול לנטל" אלו לא דברים שקשורים בהכרח בגיל או בעצמאות כלכלית, אלא תלויים בעיקר באישיות. אם את חושבת בכלל על הנושא, כנראה שאת ממילא לא מאלו שתפולנה לנטל.
לי למשל, חשוב שבת זוגי תהיה חרוצה ושיהיה לה ערך לכסף, אבל רק טבעי בעיני שאנשים נמצאים לפעמים בתהליכים או תקופות ביניים, במיוחד בגיל צעיר כשלך.
לפחות בעניין זה, חושב שאת יכולה להשתחרר ממחשבותייך, ושלא הן ימנעו ממך מלהתחיל איתנו:).

ivgy1980

New member
התייחסות

בעקרון, יש מה האמת בדברייך, במיוחד בעולם של היום.
ועדיין, זוגיות מבוססת על תכונות אנושיות בראש ובראשונה.
אם אתה עצמאי כלכלית - תרים ת'ראש ושא ברכה!

lev27

New member
בהחלט יפגע

כי אני כל הזמן אחשוב איך אביא אותה הביתה להורים, מה היא תחשוב ועוד ועוד. אין ספק שאם הייתי גר לבד היה לי הרבה יותר בטחון עצמי להתחיל עם נשים. מצד שני לא הייתי מסוגל לחסוך את הסכומים שאני חוסך בזכות מגורים אצל ההורים.

דרך אגב, אם אתה עובד, לומד, חוסך, בעל שאיפות ותוכניות לעתיד יש לך יותר להציע מ-60% מהגברים בארץ. אתה לא מאמין כמה אפסים יש בחוץ שכל היום יושבים על ברזלים.

כסף הוא דבר הכי חשוב בחיים.

אבל יש הבדל בין פנטזיות לבין המציאות

במציאות
כולנו כרגע גרים אצל הורים.

אבל לא חושבת שזה מה שהיה מונע ממני מלהזדיין בכייף עם בן הזוג

חוץ מהבית יש גם מקומות אחרים

בקשר אליך איבה
אל תחפש זוגיות!
אם זה התירוץ שהכנסת למוח

פשוט אל תחפש
תשאר לבד

עד שתעזוב את הבית
אז תהיה בערך בן 40?

וכאילו שזה כל כך קל למצוא בת זוג שתואמת מינית ובאופי וביופי

באמת?!?!
אתה יכול לכתוב כמוני
מיליון תירוצים לאי חיפוש זוגיות.
רק בבקשה

בשביל עצמך
תפנים שזה התירוצים שלך
והם סתם תירוצים!

מי שרוצה למצוא זוגיות
יכול לחפש אותה כאן ועכשיו
ומייד.

ושום תירוץ לא יעמוד בפני זה שבאמת רוצה זוגיות.

Berethor

New member

כן זה לא היה מונע ממך מלהזדיין, הרי תמיד יש פארק או משהו בסגנון..

למעלה