כמובן.
לצערי את המקצוע בו אני עוסק ולומד (3 שנים, אך ניתן להתחיל לעבוד בו אחרי השנה הראשונה בחלק מהמקרים, כרגע בשנה השנייה מתוך שלוש) לוקח המון המון זמן לבנות (ברשותכם לא אציין אותו כי אולי מכירים אותי כאן בשם אחר מפורומים אחרים).
ז"א, זה המון פה-לאוזן-פה-לאוזן כדי שיכירו אותך בתחום, המון פרסום כדי לפנות לקהל חדש. זה לוקח המון זמן וזה לוקח המון כסף.
ובנתיים... בואו נגיד ככה, רוב הזמן זה בהפסדים כלכליים, כי אתה מן הסתם גם לא יכול להתחיל מתעריף גבוה מדי כי אתה לא מספיק משופשף בין כול הוותיקים.
אני בן כמעט 25 וגר אצל ההורים עדיין. מקווה לצאת מכאן באיזור אוגוסט\ספטמבר... מקווה שאסתדר לבד.
מול ההורים נצברים לי חובות מסוימים (למשל חצי-חצי על הלימודים) שאני גם אהיה חייב להחזיר מתישהו מן הסתם.
אני בעיקר חי על העו"ש שיש לי משלוש שנים של עבודה מסודרת במחסן\חנות, שאמנם זה היה שכר מינימום מרבית הזמן ועבודה פיזית של ארגזים וסחורה וכ'ו, אבל לפחות זה היה מסודר עם צ'ק כל חודש.
מטבעי אני לא בנאדם בזבזן מדי אלא מוציא על דברים שאחרים בדר"כ לא מוציאים עליהם (למשל, מוזיקה, שאני קונה מקורית וכרגע כבר חצי שנה לא קניתי כלום כדי לחסוך את המעט שיש) וגם בפעם בארבע מאות שנה כשאני יוצא (פאב, הופעה, סרט) אני ממש לא מהמתפרעים שגומרים את הערב מינוס 200 ש"ח. לא אוהב להוציא כ"כ הרבה ביום אחד כשיש מסביב גם דברים כמו דלק, ציוד לעיסוק אותו (בואו נגיד שרק בשבועיים האחרונים, 4000 ש"ח הלכו עליו) אותו אני לומד\עובד, טלפון, תשלומים על הלימודים וכ'ו.
הפעם האחרונה בה דיברתי עם מישהי ברצינות על להיפגש, קצת היססתי כי היא רצתה לצאת "לשתות משהו" ואני יודע שהיא אחת שמראש בטוחה שישלמו עליה בדייט ראשון (לא מכיר אותה מאתמול) ורואה את זה ככוונה של הגבר "להשקיע", אז אני קצת היססתי מטבע הדברים.
אני יודע שזה חוסם לי כרגע גם אם מישהי אשכרה מתעניינת, אבל לא הכי כיף כשאתה מנסה לגרד את ה-4,000 ש"ח בעו"ש שלך עם עוד 100-150 ש"ח שנוספו לארנק שלך, פעם-פעמיים בשבוע.
כי לקחת עבודה מסודרת אני לא יכול כרגע, כי כבר נתתי "שעות" למקומות ציבוריים בתחום בו אני עוסק. אז אני לא יכול לתת למישהו שעות, ואז לקבוע עבודה אחרת ולהגיד לו "שמע, אני לא יכול", כי זה יציג אותי באור שלילי בתחום.
הרצון שלי הוא להתאבד לגמרי על לקוחות פוטנציאליים ועל בניית שם. לצערי אין לי אשליות ואני הולך להיות תפרן גמור בשנתיים הקרובות. אני רק מקווה שלא אצטרך להיעזר בהורים יותר מדי.
הבעיה היא שאין לי שום דבר אחר... זה אולי הדבר היחיד שאני טוב בו בחיים ולכן בחרתי אותו ובתכל'ס אין לי שום דבר אחר. זה או עבודה במקום הקודם שלי (שיקבלו אותי בזרועות פתוחות ויסכימו לשכר גבוה יותר, כי אני "חמור עבודה" מבחינתם ואני לא מתבכיין כמו חלק מהעובדים שלהם) או לאט-לאט להתקדם בעבודה האמיתית הזו.
כן, זה חוסם קשרים פוטנציאליים, אני מניח.