ביטחון עצמי מהו? קיבלתי מייל הבוקר המזמין

poseidon111

Active member
ביטחון עצמי מהו? קיבלתי מייל הבוקר המזמין

אותי לעשרה שיעורים לשיפור הביטחון העצמי שלי.
שלחתי להם תשובה ובה הזמנה לעשרה שיעורים, כיצד לשפר את אפקטיביות השיווק שלהם. לא חזרו, וזה טוב.

אבל מה, גרמו לי לחשוב. מדוע הביטחון העצמי הוא כה חשוב בחיינו ומדוע אנשים מסויימים חיים חיים שלמים מתוך תחושה שהם כישלון,
כשהעובדות בשטח טוענות אחרת. לעומתם יש אל אלו שלא עשו מאומה כל חייהם, לא מקצועי ולא אישי, וחשים שהעולם צריך להודות
להם על זה שהם קיימים. בטחון עצמי גבוה=שחצנות?

האם הערכה עצמית ובטחון עצמי הם אותו דבר?
האם הבטחון העצמי הוא כולו הקרנה פנימית של מה אני חושב על עצמי או שמא הביטחון העצמי תלוי ברובו על מה הפידבק שאני מקבל מאחרים?
למה המושגים השליליים של התנשאות ויהירות מתקשרים לבטחון עצמי?

איפה אתם מתחברים לנושא הזה?
איזה יום היום?

הצחיק אותי המייל שקיבלת הבוקר בהקשר לבטחון העצמי שלך. זה כמו להזמין אסקימוסי לשיעורי התמודדות עם קור כלבים

ועכשיו לשאלותיך,
אני לא חושבת שהערכה עצמית ובטחון עצמי הם אותו הדבר. לא מבחינתי בכל אופן.
אני כל חיי "סבלתי" מהערכה עצמית גבוהה מאוד (יותר מדיי כנראה) וסבלתי מבטחון עצמי נמוך נורא.
כלומר, מאוד הערכתי את עצמי על כל כישוריי ויכולותיי ואת הבנותיי לחיים ובגרותי הכללית ובאופן מפתיע זה היה מלווה בביטחון עצמי ירוד באופן נוראי. פחדתי לפתוח את הפה, פחדתי להגיד מה אני חושבת, הדימוי החיצוני שלי היה על הקרשים (בגלל הגובה) ופחדתי להתעמת בין אם זה במקום עבודה או בצבא או עם המשפחה והחברים והחברות.
תכלס, רק לאחר שנישאתי וילדתי ילדים, איכשהו התחלתי לבנות לעצמי גם בטחון עצמי ואישי שהתחיל לאט לאט להשתוות להערכה העצמית שלי.
בטחון עצמי הוא דבר חשוב מאין כמוהו. אנשים לא קוראים מחשבות בדרך כלל. הם לא יודעים באיזו מידה אתה מעריך את עצמך או גאה בעצמך. הביטחון העצמי שלך הוא כרטיס הביקור שלך. הוא זה שמעיד על הערכתך את עצמך. ברגע שאתה מפגין בטחון עצמי, הרושם הנוצר אצל הזולת הוא שאתה בן אדם שמעריך את עצמו וגאה בעצמו ומן הסתם גם גורר תגובות של הערכה ופירגון.
התנשאות ויהירות, לדעתי, לא קשורים לביטחון עצמי אלא לחוסר טקט, חוסר צניעות, ואולי אפילו ניסיון לחפות על חוסר ביטחון עצמי.
אדם יכול להיות בעל שפע בטחון עצמי ומאידך לשדר עממיות וצניעות.

poseidon111

Active member
הדיכוטומיה שדיברת עליה בין הערכה עצמית גבוהה

לבין בטחון עצמי נמוך,היא מוזרה בעיני. אני לא חולק על תחושתך כמובן, אלא שלי לא ברור איך בחורה עם הערכה עצמית לא
בטוחה לפתוח את הפה. בעיני הבטחון העצמי הוא תוצאה ישירה של הערכה עצמית.
כך גם הפוך. אחד שלא מעריך את עצמו, אין סיכוי שיהיה לו בטחון עצמי. מהיכן שיגיע אותו בטחון עצמי?

אני אגיד לך מה היתה הבעיה

הביטחון העצמי הנמוך שלי נבע מכך שדיכאו אותי בילדותי. זה נשמע נורא אבל זה בדיוק מה שזה היה. רק לאחר שיצאתי פיזית מהבית (בזמן השירות הצבאי) רק אז התחלתי לרכוש בטחון עצמי בעזרת חברים וחברות ששירתו איתי. אתה יודע, נשיקה ראשונה, התאהבות ראשונית, פריחה מאוחרת וכו'.
כילדה, אסור היה לי לדבר יותר מדיי למרות שידעתי בתוכי שאני חכמה כי הרי קראתי ספרים בלי סוף. לא רק שלא יכולתי לדבר אלא גם נאלצתי ללכת ללמוד בבית הספר (התיכון) אליו שלחו אותי ולא בבית הספר שאני רציתי או חלמתי עליו. שמע, זה סיפור יותר מדי מורכב מכדי לנתח אותו כאן. אבל תאמין לי, אני יודעת מה אני אומרת

קפצילי

New member
אני ממש מזדהה עם מה שאת כותבת

גם אני זוכרת את עצמי מלאה בהערכה עצמית מגיל מאוד קטן, ויחד עם זאת, תמיד הייתי חסרת בטחון, ביישנית, נחבאת אל הכלים, ובכלל - לא הראיתי אפילו אחוז קטן ממה שהיה לי להציע. זה נבע מהחינוך שקיבלתי, של "כבוד בת מלך פנימה", ממשפטים כמו "איך זאתי אוהבת לדבר על עצמה" ששמעתי כל הזמן בבית (כאילו שלדעת לשווק את עצמך זה דבר רע), ובכלל מהגנטיקה המשפחתית שלנו.

יחד עם זאת, אני חושבת שאצל כל אדם יש את הדברים שהוא בטוח בעצמו לגביהם, ויש את הדברים שלא. אין אדם שאין לו חולשות. כל אחד צריך חיזוקים במקומות מסויימים.

בעיניי, בטחון עצמי הוא תמיד חיובי. הוא יתפס כשחצנות רק כשזה נוגע לאדם שממול
במקום חסר בטחון, ולהפך.

רינתי77

Active member
יש קשר ברור בין הערכה עצמית לבין ביטחון

עצמי. השני הוא התוצאה של הראשון. כמו כן לא ניתן להפריד בין
מה שאנחנו חושבים על עצמנו ובין הפידבק שאנו מקבלים מין הסביבה.
הדימוי העצמי נבנה ע''פ מה שהסביבה שלנו משדרת לנו. אני מדברת
על השלבים הראשוניים ממש של בניית הזהות העצמית. כולנו מודעים
לעד כמה קריטית היא ההתייחסות של ההורים לדימוי העצמי של הילד.
דימוי זה ילווה אותו כל חייו וישפיע באופן ישיר על התנהלותו בעולם.

puma141

New member
פוסט מעניין מאוד!

*לשם שינוי במקרה שלך*

לא באמת..אני עוד מעט אגיב. יש לי סיי פה..

Aronsona

New member
אני מסכים אם חלק מהכותבים לפני, כלומר

בטחון עצמי הוא פונקציה של ההערכה העצמית ולמעשה אם אנחנו פוגעים בהערכה העצמית של ילדנו למשל, אנחנו בהחלט פוגעים בביטחון העצמי שלהם.
אדם בעל הערכה עצמית גבוהה יהיה בעל בטחון עצמי גבוה ופידבק שלילי לא ממש יפגע לו בביטחון אלא יאפשר לו לבדוק את עצמו.

אנשים מתנשאים הם הרבה פעמים מחפים בכך על חוסר בטחון עצמי ופעמים אחרות זה אולי תוצאה של חכמה לא רבה מדי.

puma141

New member
לדעתי..

ביטחון עצמי והערכה עצמית בד"כ קשורים אחד לשני, אבל לא תמיד...
יש ביטחון עצמי שנתמך ע"י סממנים חיצוניים כמו כסף, כמו חיצוניות.
הרבה אנשים חושבים שאמור להיות להם ביטחון עצמי כי יש להם יותר מהסממן, ביחס לאחר.
בעיני זה שיקרי סתמי ומזוייף-גם כלפי עצמו, מהאדם שחושב כך..
הוא מתרגם את הדברים החיצוניים שיש לו להערכה עצמית. בולשיט.

במקרה הנ"ל, אני חושבת שהתנשאות ויהירות קשורים למישהו שהוא בעל ביטחון עצמי שיקרי,
ואז הוא מרשה לעצמו להתנשא אולי על לא עוול בכפו, פשוט כי ככה הוא תופס את עצמו ואת הדברים שקשורים לזה.
שוב-בולשיט.

כי אדם בעל ביטחון עצמי אמיתית והערכה עצמית, לא ירגיש צורך להתנשא ולהיות יהיר על אחרים..
הוא אפילו ירגיש לא נוח עם זה...:)
כל זה קשור כמובן לחכמה והתבונה של אותו אדם ספיציפית...וזה משהו שמתחבר ל...אמת:) שהיא הכל בסופו של דבר..

זה הסיי שלי..

puma141

New member
רגע עוד דבר קטן ששכתי לציין :)

ההערכה העצמית והביטחון שלנו כמובן שמתחילים כשאנחנו קטנים.
פידבקים, הצלחות קטנות שלנו כאנשים קטנים והפירגון התגובתי של הסביבה,
אבל!
לפעמים בלי להרגיש בכלל, ילד יכול לחוות טראומה אחת-ועל זה לבנות או לא לבנות את הביטחון העצמי שלו.
לא תמיד הוא מדבר על זה..ואז זה נשאר תקוע שם..עמוק אצלו.

מצד שני, יש ילדים שחוו המון טראומות ילדות שאמורים היו לפגוע בהערכה העצמית שלהם-פורלייף!
אבל כבני אדם בוגרים, אולי שהתמזל מזלם, נפלו להם התובנות הנכונות והמודעות, והם הצילו את עצמם!
מכירה כאלו..

אiרשינא

New member
אחלה נושא

לא יכול לענות כרגע מפאת קוצר הזמן

אבל יש לי הרחבה לשאלתך...

האם בטחון עצמי שזור במוחצנות ? האם מי שמופנם נתפס כחסר בטחון עצמי ?

במקרה צפיתי בסרטונים האלו אתמול...
חלק א

חלק ב

puma141

New member
שאלה מצויינת

עדיין לא פתחתי את מה ששלחת, אבל עניינית לדעתי ביטחון עצמי הוא ביטחון עצמי. נקודה.
כשהוא מתבטא בקול, או בהפנמה הוא שווה בעצם..כל אחד על פי מי ומה שהוא, סוג הטיפוס שהוא..

לפעמים מופנמות חזקה בהרבה מקולניות, גם בביטוי הביטחון העצמי..

קשה קשה

ראשית מסכימה עם רינתי.

אתחיל מהסוף:
למה המושגים השליליים של התנשאות ויהירות מתקשרים לבטחון עצמי?
כי זה נותן תחושה של אדם שעף על עצמו, אבל הכרתי מלא עם בטחון עצמי בשפע והיה מאוזנים על עצמם ולא יהירים או מתנשאים, זה לא כזה קשה

האם הבטחון העצמי הוא כולו הקרנה פנימית של מה אני חושב על עצמי או שמא הביטחון העצמי תלוי ברובו על מה הפידבק שאני מקבל מאחרים?
בטחון עצמי עלול גם להיות זיוף והסוואה לחוסר בטחון. אתה יודע, כאלו שמחצינים את עצמם מאוד,
מצטיירים בעלי בטחון אבל בתאכלס הם לא.

יש כאלו כמוני שחוסר הבטחון שלהם לעיתים, בחברת אנשים מסויימים, היה מתפרש כסנוביזם.
ודווקא יכלתי להבין למה. למרות שזו הייתה ביישנות וחוסר בטחון גרידא.

היו לי ימים רעים, תקופות רעות בעצם...
של שפל. אני מודה, הייתי ברצפה.
וזה נבע מהאנשים שהיו סביבי ומדברים שגדלתי איתם.. ואני לא אכנס לזה ואפרט.
אבל תקופה ארוכה בחיי חשבתי שאני לא שווה בכלום, וגם סתם מכוערת.

לכן, בטחון עצמי זה חשוב!!
הוא מחזק אותנו נפשית. אותי לפחות.

וכאן אענה לשאלות של אורישנא (
)

האם בטחון עצמי שזור במוחצנות ? ממש לא. להיפך,
לדעתי המוחצנות נובעת דווקא מהחוסר בטחון. כמו שכתבתי פה למעלה.

האם מי שמופנם נתפס כחסר בטחון עצמי ? כן, ברוב המקרים זה באמת ככה. אבל יש כאלו שהם גם סתם טיפוסים ביישנים

סליחה על גיבוב השטויות, לא יודעת אם עניתי על מה שצריך.

somewoman

New member
יום ראשון?

פעם חשבתי שביטחון עצמי הוא תוצר של חינוך, היום , אחרי שיש לי 3 ילדים ולכל אחד מהם ביטחון עצמי שונה ושלושתם קיבלו את אותו חינוך אני חושבת שהוא מובנה מעוד כמה דברים..
ביטחון עצמי נבנה עם השנים, חלק גדול בו יש להורים אמנם, אבל לא מעט זו הסביבה ועד כמה האדם מושפע ממנה ואיך הוא רואה את עצמו במכלול בהמשך לסיטואציות שהוא עובר בחיים.
הפידבק של החברה חשוב לאנשים מסוימים יותר מלאחרים ויכול בהחלט להשפיע על הביטחון העצמי לטוב ולרע..
אדם שמעריך את עצמו הביטחון העצמי שלו גדל וכשהביטחון העצמי שלו גדל הוא לא זקוק להתנשאות ולאגו כי הוא יודע להעביר לסביבה את מי שהוא מבלי לפחד ממנה..
האנשים המתנשאים והיהירים הם אותם אלה שפוחדים מהסביבה וצריכים דרך האגו לשים את חותמם.

צריך לשים לב שהרבה פעמים אנשים שמפגינים יותר מידי ביטחון עצמי, בעצם מחפים על היותם חסרי ביטחון עצמי, כשהביטחון העצמי קיים הוא לא יהיה מופגן מידי, ויימצא דווקא אצל האנשים שפחות יחצינו אותו, כי הם לא זקוקים להחצנה הזו.

וואו, חפרתי מלא הפעם, אבל באת לי עם השאלה הזו בדיוק היום אחרי שיחה עם עמית לעבודה על הנושא בהקשר לאחת הבנות שעובדות אצלנו.

נושא מעניין

lefler11

New member

ממש לא חפירה - לדעתי ההפך הוא הנכון, כל מילה במקום.

ואם יורשה לי להוסיף, הבטחון העצמי של בנאדם נמדד בעיקר במעשים שלו (וגם בחוסר מעש כלומר - באדישות, בלדעת לעצור את עצמו ברגעים מסויימים...).

חג שמח סאם

למעלה