ביטחון עצמי נמוך

r o l l y

New member
ביטחון עצמי נמוך

אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה חרדה, אבל זה נראה לי המקום הכי נכון לדבר על זה. אני בת 15, ויש לי ביטחון עצמי ממש ממש נמוך. אני כל הזמן חושבת כמה שאני מכוערת, ועל זה שאין בי שום יתרונות, שום תרומה לעולם הזה. אני מפחדת שאנשים יגעלו ממני, ומאז שנכנסתי לחטיבה אני בדכאונות בגלל הדבר הזה. כשאני לבד אני בוכה המון, בעיקר בלילות. אני מאוד מתביישת במראה שלי, ואני תמיד מרגישה שאני לא רוצה להיחשף לעולם, אני לא רוצה שיראו אותי. אני לא מצליחה למצוא בי שום דבר טוב, שום סיבה שיכולה להיות לאנשים לרצות להיות איתי. כל פעם שאני יוצאת מהבית, אני חוזרת עם הרגשה רעה יותר, ובוכה. אני מרגישה שאין לי מקום בעולם הזה, אין לי סיבה לחיות. כשאני מנסה לחשוב על משהו שיכול לעשות לי טוב עכשיו, אני לא מצליחה לחשוב על כלום. אין לי סיבה לחיות. אני לא מצליחה להתחבר עם אנשים ולפתח איתם שיחה, כי אני בטוחה שברגע שאני אפתח את הפה הם יראו שאני לא רק מכוערת, אלא גם מטומטמת... אני ממש שונאת את עצמי. רק כשאני עם החברות אני מצליחה לצחוק, אבל גם כשאני צוחקת אני עדיין מרגישה עצובה ונזכרת שלא חשוב אם אני צוחקת או לא, אני עדיין מגעילה, אני עדיין ילדה מסריחה שאף אחד לא ירצה להתקרב אליה. וכשאני עם חברות עוד יותר בא לי לבכות, אני כל הזמן מסתכלת עליהן ומרגישה כל כך נחותה ליידן.. אני מתוסכלת שאני לא מצליחה להתחבר לאף אחד והן כן... ואני לא חושבת שזה בגלל שאני "משדרת" משהו שלילי אז אנשים פחות מתקרבים אלי, לא יכול להיות שכל כך מתרחקים ממני בגלל זה. אחרי הכל, כשאני בבית הספר אני רוב הזמן צוחקת, כי אני רוב הזמן עם החברות.... אני לא יכולה לסבול את עצמי, כל מה שאני רוצה זה פשוט לברוח ממני... למה שמישהו ינסה בכלל להתקרב אלי.?? אופפ רע לי.. הלוואי שלא הייתי..

rolly... ../images/Emo24.gif

את כותבת על הרגשות נורא קשות שיש לך כלפי עצמך. זה נורא קשה להרגיש ככה. אני חושבת שהרבה פעמים כשיש בטחון עצמי נמוך ודכאונות, זה גורם לנו להסתכל על עצמינו בצורה מאוד לא חיובית. אנחנו כל הזמן מחפשים מה לא בסדר בנו, מה לא מוצלח, מה גרוע... אני חושבת שזה גורם לנו להסתכל על עצמינו לא כמו שאנחנו באמת, אלא מעוות לנו קצת את ההסתכלות על עצמינו. אנחנו רואים בעצמינו רק דברים רעים, ולא מסוגלים לראות את הדברים הטובים שבנו. את כותבת שאת מרגישה שאף אחד לא ירצה להתקרב אליך, שלאנשים אין סיבה להיות איתך, שאת לא מצליחה להתחבר לאף אחד. אבל, rolly, את כותבת על החברות שלך, על זה שאת צוחקת קצת כשאת איתן, על זה שבבית-הספר את רוב הזמן עם החברות. את מספרת שיש לך חברות. יש אנשים שרוצים להתקרב אליך, להיות איתך, לדבר ולצחוק איתך. את מצליחה להתחבר אליהן, והן לא מרגישות אליך את כל הדברים הקשים שאת חושבת שאנשים מרגישים כלפיך. אני חושבת שכשאנחנו מרגישים רע עם עצמינו, זה הרבה פעמים משהו שבא מבפנים, מתוכינו. ואפילו כשהאנשים שמסביב לנו בכלל לא חושבים עלינו בצורה כזאת, משהו בנו גורם לנו להרגיש שהם כן. ואנחנו לא רואים את כל העובדות, אלא נותנים משקל רק לדברים לא טובים, ואנחנו לא רואים את זה שכן יש אנשים שרוצים בקרבתינו, שנחמד להם להיות איתנו. זה מאוד קשה להרגיש הרגשות כאלה, זה עושה אותנו מאוד עצובים. מישהו יודע איך את מרגישה (משפחה, חברים, מורים...)? אני חושבת שמאוד כדאי לטפל בזה. את לא צריכה להרגיש ככה, את לא צריכה לסבול ולהיות עצובה, את יכולה ללמוד להרגיש אחרת עם עצמך, להיות עם יותר בטחון עצמי, לאהוב את עצמך. חשבת על ללכת לטיפול? זה יכול מאוד לעזור. מה את חושבת על זה?

r o l l y

New member
-טלי

החברות שיש לי הן חברות שמכירות אותי כבר מהגן... אלה חברות שרגילות אלי ושנוח להן איתי, ופשוט מסתדר להן להיות איתי. אני חושבת שאם היום הן היו פוגשות אותי בפעם הראשונה הן לא היו מתקרבות אלי... מאז שנכנסתי לחטיבה לא התחברתי לאנשים בזכות עצמי, אלא רק דרך החברות. אני יודעת שיש לי בעיה, אני יודעת שהחשיבה שלי קצת מעוותת, אבל כמה שניסיתי אני לא מצליחה לתקן את זה. אמא שלי יודעת על זה, וגם החברות. אבל אני לא חושבת שהן יודעות עד כמה זה חמור... כשאמא שלי שמעה על זה היא שאלה אותי אם אני רוצה ללכת לפסיכולוג אבל אני לא חושבת שהוא יוכל לעזור לי... החברות שלי באמת מנסות, ויש לנו לפעמים שיחות עידוד שעוזרות לי אבל רק לטווח הקצר. לא עובר יותר מידי זמן עד שההשפעה שלהן מתפוגגת. אני לא יודעת מה לעשות, אני לא מסוגלת לסבול את עצמי.

rolly...../images/Emo85.gif

הרבה פעמים קורה שאנשים מרגישים נורא רע עם עצמם, שהם לא אוהבים את עצמם, מרגישים כל מיני תחושות קשות כלפי עצמם. כשזה קורה זה עושה אותנו מאוד עצובים ומדוכאים, וגורם לנו להרגיש שאי-אפשר לצאת מזה. כשאנחנו בתוך המצב הזה, זה נראה לנו שכלום לא יכול לעזור. אבל, וזה נורא נורא חשוב להבין, זה רק נראה לנו ככה. כן אפשר לצאת מזה, וכן אפשר להפסיק להרגיש את כל הרגשות הקשים האלה כלפי עצמינו. את כותבת שניסית להפסיק לחשוב את המחשבות הלא נעימות האלה, ושזה זה לא מצליח. כשאנחנו כל-כך רגילים לחשוב בצורה מסויימת, זה מאוד קשה לשנות לבד את צורת החשיבה. אנחנו צריכים לפנות לעזרה כדי ללמוד איך להפסיק לחשוב בצורה שפוגעת בנו. אני יודעת שעכשיו, כשעצוב וכואב לך, זה לא נראה לך שפסיכולוג יכול לעזור לך. אבל, rolly, פסיכולוג כן יכול לעזור. יש כל-כך הרבה אנשים שסובלים מחוסר בטחון, וטיפול פסיכולוגי עזר להם. את מספרת שלפעמים יש לך שיחות עידוד עם החברות שלך, ושהן עוזרות לפעמים, אבל רק לטווח קצר. תחשבי על זה, שיחה עם החברות מצליחה טיפה להקל, והן לא למדו איך עוזרים במצבים כאלה, אז שיחה עם פסיכולוג, שמכיר ויודע איך לעזור לאנשים, איך לשפר את הבטחון העצמי, איך ללמד לחשוב אחרת, שיחות כאלה יכולות כל-כך כל-כך לעזור לך. אני בטוחה שיש בך המון דברים מקסימים. אני יודעת שאת לא רואה את זה ככה עכשיו. אני קוראת את מה שאת כותבת, ואני רואה מולי ילדה שיש לה חברות טובות, שבאמת אכפת להן ממנה. את כתבת שזה שיש לך את החברות זה רק בגלל שהן רגילות אליך ומסתדר להן להיות איתך. אני לא חושבת שאנשים נשארים חברים של מישהו סתם כי זה נוח, בטח לא חברים כאלה שאנחנו יכולים לדבר איתם, והם מנסים לעזור לנו, כמו החברות שלך שמנסות לדבר איתך ולעשות לך שיחות עידוד. אני חושבת שזה אומר שאכפת להן ממך, ואני חושבת שהן רוצות להיות חברות שלך בגלל הדברים הטובים והיפים שבך
כתבת שאמש שלך יודעת על זה, ושהיא שאלה אם את רוצה ללכת לפסיכולוג. אני חושבת שזה נורא טוב ששתפת את אמא שלך, ואני שמחה שאפילו שהיא לא ידעה כמה זה חמור, היא הציעה לך לפנות לפסיכולוג. אני חושבת שזה רעיון נורא טוב. אני יודעת שאת לא מרגישה שזה יכול לעזור, אבל תזכרי שכשאנחנו עצובים ומדוכאים אנחנו בדרך כלל מרגישים ככה ולא מאמינים שאפשר לצאת מזה. אבל אפשר לצאת מזה, והמון אנשים יוצאים מתחושות כאלה, וגם את יכולה לצאת מזה. מה את חושבת? היית רוצה לנסות ללכת לפסיכולוג?

r o l l y

New member
אני מוכנה לנסות אבל...

אני לא בטוחה שאני בשלב המתאים... בימים האחרונים אני מרגישה יותר טוב, ואני לא מסוגלת לחשוב על ללכת לפסיכולוג עכשיו... אני יודעת שהבעיה לא נעלמה ואני מפחדת שהיא תחזור. אבל ברגעים אלה אני מרגישה יותר טוב ואני לא בטוחה שזה זמן מתאים לפסיכולוג...

למעלה