ביטחון תחבורה ציבורית בת"א כנסו

momo0071

New member
ביטחון תחבורה ציבורית בת"א כנסו

כל מה שרציתם לדעת על ביטחון תחבורה ציבורית בת"א דבר ראשון זה שייך לחברת אבידר , דבר שני הם שקרנים הם רושמים בעיתון 30 שקל לשעה ואומרים לכולם 30 ש"ח , אבל בפועל השכר הוא 27 ש"ח בנוסף אתם חותמים על חוזה של 27 ש"ח שזה כולל הכל נסיעות , דמי הבראה , חופש בסוף יוצא לכם 20 שקל לשעה + 2 שקל נסיעות 2 שקל ימי חופש ושקל דמי הבראה (סה"כ 27 ש"ח) התנאים בעבודה נורא קשיים , יותר גרוע מצבא (ואני הייתי לוחם בצבא) אתם כל הזמן ברחוב , בחורף עבודה בגשם ובקיץ עבודה בחום כבד אתם צריכים לעמוד 9 שעות על הרגליים (כמעט ללא מנוחה) יחסי אנוש ממש גרועים יחס כמו לחיילים בצבא אתם צריכים להתחייב לעבודה של 10 חודשיים (הפרת חוזה קנס של 3000 ש"ח) את כל הזבל של האוטובוסים אנחנו נושמים , את כל הצעקות והתלונות של האנשים על האיחורים והעיכובים של האוטובסים אנחנו מקבלים . בקיצור בתור מאבטח ותיק בעבודה לא היתי ממליץ לכם להתקרב להעבודה בזאת בקיצור תחשבו טוב לפני שאתם חותמים על החוזה ושהיה בהצלחה בדרכם החדשה באזרחות
 

joshh

New member
היי מומו

אני יכול לכוון אותי לפרסום שלהם בעיתון או לשלוח לי דף סרוק של הפרסום ? joshua
 
המצב המשפטי

לגבי ה - 27 במקום 30 ש"ח לשעה - הכוונה היא ל 27 ש"ח לשעה + תוספת של 9% לכל שעה כתחליף לגמול עבור העסקה בשעות נוספות, והכל עפ"י ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף השמירה והאבטחה. כל החברות עושות את זה - ומטעות את העובדים לחשוב שהם מקבלים שני שקלים יותר. לגבי גילום הזכויות הסוציאליות (קרי ימי חופש, הבראה, פנסיה, אש"ל ועוד) בשכר המוסכם - חד משמעית אסור, וזאת עפ"י ס' 5 לחוק הגנת השכר בדבר איסור שכר כולל. וגם אם חתמת על סעיף כזה בחוזה (הרבה חברות מחתימות) - זה עדיין אסור, כיוון שחוזה עבודה אינו יכול לגרוע מהמובטח לעובד עפ"י חוק. במילים אחרות - חוזה עבודה או חוק - חוק גובר.
 

avi1976

New member
לא כל זכות אסור לכלול לפי סעיף 5

לחוק הגנת השכר. החוק הגובר הינו חוק שכר מינימום והוא מגן מפני התשלום מתחת לשכר מינימום כאשר מתקיים קיזוז הרכיבים שמוכללים! מתוקף סעיף 5 לחוק הגנת השכר הרכיב הבסיסי שאסור להכליל הינו חופשה. ציטוט סעיף 5 לחוק הגנת השכר: "איסור שכר כולל": עובד שחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א1951, חל לגביו ונקבע לו שכר-עבודה הכולל תשלום בעד שעות נוספות או גמול-עבודה במנוחה השבועית כאמור בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א1951, או הכולל דמי-חופשה תמורת חופשה או פדיון-חופשה כאמור בחוק חופשה שנתית, תשי"א1951, רואים את השכר שנקבע כשכר רגיל בלבד, אלא אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי לגבי תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית וההסכם אושר לענין זה על-ידי שר העבודה. בהנחה שהשכר בקיזוז רכיבים מוכללים הינו מעל שכר מינימום אזי בנוגע לחופשה ו/או לכל רכיב שיוכח לגביו שהינו אסור בשכר כולל יש להוכיח שרכיב זה אף הינו תואם / מקביל לשכר השעות הרגילות וזאת כדי לטעון שרכיב זה לא שולם בעבר. בנוגע לפנסיה, הטענה לא באה משום שאסור להכלילה אלא משום שהיא אמורה להיות מופרשת יחד עם הפרשות המעסיק ואמורה להיות בפוליסה פטורה ממס מסויים. בנוגע לנסיעות, הטענה הינה שתעריפי נסיעות משתנים בזמנים מסויימים ו/או מקום המגורים והעבודה משתנה. את תמצית ההסברים אפשר להשליך גם לרכיבים אחרים... אך כמו שאמרתי קודם, ישנו מכלול של דברים וכל אדם לגופו לפי משכורתו, תנאי עבודתו, חוזה עבודתו, המכרז ועוד... זהו הסבר מקדים לטיפול מקצועי ואין הפורום נועד לתת טיפול שלם כולל ומקצועי דרכו. באם אדם מעוניין בטיפול משפטי מלא עליו ליצור קשר עם ארגון מאבטחי ישראל ויטופל בדרך הטובה ביותר!
 
מסכימה חלקית

לגבי נסיעות - מותר לגלם החזר נסיעות בשכר הכולל, אך הנטל הינו על המעביד להראות הסכמה מפורשת לכך מטעם העובד (מתוך פסיקת ביה"ד מהימים האחרונים) . גילום החזר הנסיעות מותנה בכך שעם עדכון תעריפי הנסיעה יתעדכן גם השכר בהתאם. לעניין פנסיה - לא ניתן להכליל הפרשות לפנסיה שכן כלל לא מדובר בכסף שמגיע לידי העובד אלא עם סיום העסקתו. ואכן, הקרן (מבטחים) פטורה ממס.
 
למעלה