ביטחונות לשכירות

ביטחונות לשכירות

שלום לכולם. אני רוצה לשכור דירה לבד ואני יודע שיש כמה דרכים למשכיר לבטח את עצמו מפני אי תשלום השכירות: צ'ק ביטחון, ערבים או ערבות בנקאית. כל הדרכים הללו לא מתאימות לי מסיבות כאלה ואחרות.

השאלה היא האם ישנה אפשרות שבה אני משלם כמה חודשים מראש למשכיר (אפילו במזומן) וככה אם יש בעיה עם התשלום יש לו כמה חודשים לטפל בבעיה ובינתיים הוא לא מפסיד? (לא יהיו בעיות בפועל, אני שואל מבחינת המשכיר) האם מהניסיון שלכם משכירים מסכימים לאופציה הזו?

תודה מראש לעונים.

תבדיל בין שני דברים

ערבות ואופן תשלום שכר דירה.
אופן תשלום שכר דירה לא בא במקום ערבות. לא כתוב בשום מקום שחייבים לשלם או לגבות תשלום שכר דירה כל חודש, יש משכירים שמעדיפים תשלום על כמה חודשים בבת אחת, אלא שיש שוכרים שלא יכולים לעמוד בזה.
ערבויות לעומת זאת באות לכסות מצב שבו אתה או לא משלם שכר דירה, או לא משלם חשבונות, או עושה נזקים בדירה ולא מתקן.
זה שאתה לא משלם שכר דירה זו בעיה אפשרית אחת, אבל משכיר גם צריך לכסות את עצמו במקרה של נזקים לדירה או שנשארים חשבונות שאתה לא שילמת, שזה לא במקום שכר דירה, אלא בנוסף.
אם כל סוגי הערבויות האלה לא מתאימים לך, תציע להפקיד סכום כלשהו בחשבון המשכיר במקום ערבות וכמובן צריך לתעד את זה באופן כתוב בחוזה. זה לא שונה מערבות בנקאית, פחות העניין של תשלום עמלה לבנק. אם אני הייתי משכירה לך לא הייתי מוותרת על ערבות כלשהי בנוסף לשכר דירה (שאותו תשלם איך אתה רוצה). אבל אולי יש משכירים שלא מבינים ושיסכימו להצעה שלך למרות שהיא רעה להם.

ערבות ושכר דירה

ראשית תודה על המענה המפורט. אני מבין את הנקודה שלך: את חושבת שאני מערבב בין המושגים של אופן תשלום שכר הדירה והערבות אבל אני לא. אני מדבר כאן על מקרה שבו אופן תשלום שכר הדירה הוא עצמו סוג של ערבות. זה לא משהו שהמצאתי אלא ראיתי אותו במספר אתרים. הנה אחד מהם:

https://www.adira.co.il/articles/view/515/

תחת "תשלום שכר דירה מוקדם" ניתן לראות תיאור של השיטה שעליה דיברתי. הסיבה שפתחתי את האשכול הייתה כדי לדעת האם בפועל משכירים אכן מוכנים לקבל סוג זה של ערבות. אז את אומרת שאת לא - תודה רבה. אשמח לשמוע דעות נוספות.

תהיה קונקרטי

על איזה מקרים שכר דירה מראש יכול לפצות\להספיק? לדעתי רק במקרה שאתה מחליט לצאת מהדירה קודם לסיום החוזה וגם זה לא בטוח, השאלה כמה זמן מראש תצא (אם זה יומיים לפני התשלום הבא, אפילו שבועיים לבעל הדירה זה לא עוזר). אם לא יהיה לך כסף לתשלום במועד הבא, זה ששילמת לפני 3 חודשים 3 חודשים מראש, לא יעזור לך בתשלום הבא. אם יצאת שבועיים לפני התשלום הבא והשארת לו נזקים או חשבונות לשלם הוא גם אכל אותה. בקיצור כל העסק הזה לא משתלם.

תצטרך למצא דירה שהמשכירים

יסכימו להשכיר לך את הדירה בתנאים שלך, אני לא מכירה כאלה.

צודקת...

נכון, באמת זה לא מגן מפני כל הדברים שעלולים להשתבש אבל זה מגן חלקית אז כנראה יש אנשים שמסתפקים בזה.
אגב, מה שאמרת לא לחלוטין מדוייק כי אם תסתכלי תראי שהציטוט הוא:

"תשלום דמי השכירות הבא יבוצע בתום חודש השכירות השני ולא בתום החודש השלישי, כך שבידי המשכיר יהיה תמיד לכל הפחות סכום של חודש שכירות אחד כביטחון. סכום זה יהווה ביטחון, שכן הוא משולם עבור שכירות שטרם מומשה."

מעבר לזה, צריך גם להסתכל על הצד שלי: הרי אם בעל הדירה גם הוא אינו טלית שכולה תכלת, הוא עלול לפדות את הצ'ק בלי בעיות למרות שהכל בסדר ואז אני אצטרך לגרור אותו לבית משפט... גם זה לא פייר.

במצב הזה אין שום אפשרות לבעל הדירה

לפדות צ'ק שלא בצדק. אתה משלם לו מראש שכר דירה שמגיע לו ממילא ושהוא יפדה ממילא בהגיע זמנו.
אם הכל בסדר, נהוג להחזיר צ'קים שלא משתמשים בהם למי שכתב אותם, ככה אין סכנה.
אבל עזוב אותך מדיונים תיאורטיים, רוצה לשכור דירה? לך תשכור דירה.

im mitzi

New member
בעל דירה לא צריך להסתכל על הצד שלך

רק אתה צריך להסתכל על הצד שלך.
בעל דירה מסתכל על האינטרסים שלו, דירה זה נכס מאוד יקר אם יקרה לדירה משהו ולא יהיו מספיק בטחונות בעל הדירה יצטרך לטפל בהם כדי להשכיר לדייר הבא ובמקביל לחפש דרך לתבוע אותך (דבר שאינו פשוט בפני עצמו)
&nbsp
בנוסף זה שמצאת איזה סעיף באינטרנט שאומר שיש כאלה שמוכנים לתנאי תשלום כאלה, זה לא אומר שתמצא את בעלי הדירות האלה, וגם מאוד יכול להיות שזו שיטה ישנה שכבר נכחדה מהעולם. יש עדיין אנשים ששוכרים בדמי מפתח אבל לא תמצא משכירים שיסכימו להשכיר ככה דירה.

למעלה