ביטח דירה

שלום, אני בקשתי הצעות מחיר לביטוח דירה. אמרתי שאני רוצה שבמקרה של טוטל לוס אני אקבל את ערך הדירה, כולם אמרו בסדר חוץ מאחד שאמר שאין טעם לשלם על אדמה אל רק על ערך כינון כי אם למשל יש רעידת אדמה או פיצוץ גז וכו' ואי אפשר לגור בבניין אז האדמה עדיין שייכת לי ומחיר הבנייה של הדירה מחדש (ערך כינון) הוא שיספיק . השאלה מה נכון פה? מצד אחד נשמע לי הגיוני, למעט מקרים שבהם בינתיים צריך לקנות דירה חדשה ואולי לא יבנו דירה בדיוק במקום שהבניין נהרס ואז אצטרך את כל הכסף. חשוב לי לקבל את כל הכסף של הדירה במקרה כזה משום שאני לא אצליח לרכוש בעתיד. מצד שני כל שאר נציגי חברות הביטוח לא אמרו לי מילה על זה (שלא לשלם על האדמה בפרמיה, בתשלום החודשי) ושהפוליסה תהיה שווה למחיר הדירה אם אני מוכר +-

תוכלו להאיר לי את הנושא? תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן, בפוליסות ביטוח הדירה הקיימות במקרה של נזק כללי (שריפה, רעידת אדמה וכדומה) אינך מקבל את מחיר השוק של הדירה אלא את המחיר שעולה החזרת המצב לקדמותו וכנראה נציגי החברות לא אמרו מילה על זה מכיוון שהם מבטחים את הדירה לפי ערכה בטבלאות שלהם שלוקח זאת בחשבון, אם תנסה להתחכם ולדרוש לבטח במחיר השוק יש סיכוי גדול שבקרות מקרה הביטוח החברה תטען שביטחת ביטוח יתר ותפצה אותך אולי בכמה עשרות שקלים על הפרמיה המוגזמת ששילמת בשנה האחרונה

תודה רבה, אבל למה שמחיר השוק יהיה ביטוח יתר? כל הקטע של הביטוח זה שאני אדע שאם הדירה תהרס, יהיה לי לקנות דירה חדשה לא? אז נגיד 400.000 זה מחיר הבנייה מחדש , האדמה של הדירה אני יכול למכור אותה? מה בפועל קורה אם יש רעידת אדמה ונוצר סדק בקירות שנחשב מסוכן מידי למגורים?
תודה

GoldenEyes

Well-known member
תודה רבה, אבל למה שמחיר השוק יהיה ביטוח יתר? כל הקטע של הביטוח זה שאני אדע שאם הדירה תהרס, יהיה לי לקנות דירה חדשה לא? אז נגיד 400.000 זה מחיר הבנייה מחדש , האדמה של הדירה אני יכול למכור אותה? מה בפועל קורה אם יש רעידת אדמה ונוצר סדק בקירות שנחשב מסוכן מידי למגורים?
תודה
האדמה של הדירה אני יכול למכור אותה? - כן , בהחלט , אתה יכול למכור את חלקך בחלקה המשותפת לשאר הדיירים.
מה בפועל קורה אם יש רעידת אדמה ונוצר סדק בקירות שנחשב מסוכן מידי למגורים? - יש בטוח לרעידות אדמה

נכון אז הוספתי לרעידות אדמה. אני רוצה לדעת שאם אאבד את הבית מסיבה כל שהיא, תהיה לי אפשרות לקנות דירה אחרת. אז למה שזה יחשב לא בסדר (ביטוח יתר)? זה גם מה שאמרתי לנציגה בטלפון. עכשיו כשאני יודע שיש אפשרות כזו, למכור את החלקה בחלקה המשותפת (רגע, אני מדבר על הדירה הפרטית שלי בבניין, לא על שטחים ציבוריים כן?) אז אולי זה קצת מקל מבחינה כלכלית. רק שברור שאף אחד לא יקנה אותה אם זה יהיה כשבניין שלא ניתן לגור בו עומד על תילו.
אני מנסה לדאוג לעתיד שלי, בשורה התחתונה. עשיתי טוב?

קודם כל לאחר נזק מרעידת אדמה יש השתתפות עצמית של 10% כך שבכל מיקרה לא תקבל את שווי הביטוח או את סכום הביטוח הנקוב בביטוח מבנה בפוליסה שלך.
בנוסף ,אם אתה גר בבניין משותף שניזוק ואסור למגורים ויתכן ששכנים אחרים לא ביטחו בביטוח מבנה את דירתם אז סביר להניח כי לא תוכל לבנות את הדירה שלך באותו מקום במשך שנים אלא תקבל פיצוי מחברת הביטוח בשווי הביטוח פחות 10%.הקרקע עדיין תישאר בחלקה שלך אך לך תימכור אותה לאדם אחר אשר יודע כי יקח שנים עד שכל הדיירים בעלי הקרקע בחלקה יוכלו לבנות שם בניין חדש.
ביטוח מבנה + ביטוח שווי הקרקע אם תעשה בחברת הביטוח יחזיר לך במידה של נזק טוטאל לוסט שווי נמוך משווי השוק של הדירה לו היית מוכר אותה לפני הטוטאל לוסט בשוק הפתוח ובנוסף לא לשכוח את ההשתתפות העצמית שלך בגובה 10%.
רוב האנשים מסתפקים בביטוח מבנה הדירה בלבד כנגד הסיכונים המכוסים בפוליסה התיקנית.וכמובן מתפללים שלא תהיה רעידת אדמה....
ולסיום אם חשבת אולי שכדאי לבטח את הדירה בשתי חברות ביטוח שונות ואז תקבל במיקרה נזק פיצוי-שיפוי כפול אז...כדאי לשכוח מזה. בשום מיקרה לא תקבל יותר משווי הביטוח של הדירה .חברות הביטוח יתחלקו ביניהן בתשלום עבור דירתך ואתה תאבד את דמי הביטוח הכפולים ששילמת כל השנים לשתיהן.

תודה באמת הזכרת לי שחשבתי לעשות דווקא בשני ביטוחים, לא ברור לי למה שהם יתחלקו ולא יתנו כל אחד את הכסף. מה תהיה ההצדקה שלהם להתאחד פתאום?

לגבי "שווי נמוך משווי השוק של הדירה לו היית מוכר אותה לפני הטוטאל לוסט בשוק הפתוח ובנוסף לא לשכוח את ההשתתפות העצמית שלך בגובה 10%." אני מאוד מקווה שלא, אבל אני ביקשתי שהסכום ביטוח נוסף יהיה ההפרש בין ערך הבנייה מחדש לשווי הדירה היום וזה מה שנתנו (וזה המחיר ששילמתי על הדירה). אז למה שפתאום זה יהיה לאחר רעידת אדמה פחות ממה שכתוב לי בפוליסה?

גם רציתי לקבל טיפים אם יש משהו חוץ מאיטום, אינסטלציה, תכולה שכדאי לעשות?

לגבי מעביד אם בא אליי בעל מקצוע שיפוצניק, אני צריך לבטח גם אותו? הרי בטח יש לו ביטוח משלו... ומכיוון שאין לי אף פעם מנקה בבית, אז אין לי עובדים... צריך חבות מעביד?

צד ג' זה הנזקים שנעשו לדירה אחרת בגלל בעיה אצלי, כמו דליפה מצינור שלי שגרמה לשכן לתקן את הקיר למשל?

תודה רבה

יש עיקרון בביטוח שאומר שאסור לך לקבל יותר מההשווי ההוגן.לכן יתנו לך אך ורק את הסכום המצויין בפוליסה שהוא השווי של עלות בניה מחדש של הדירה וזאת גם אם תבטח ב-10 חברות ביטוח שונות את אותה דירה.ותשובה לשאלה שתשאל ...אז כן יש קשר בין חברות הביטוח והם ידעו אם ביטחת את הדירה בכמה חברות.
עשיתי לא פעם חישוב האם כדאי לבצע גם ביטוח של הקרקע יחד עם המבנה.לפי כל חישובי בעבר זה היה בשווי של כ -20%-25% פחות משווי המכירה של הדירה.
לגבי ביטוח מעביד יתכן שאינך צריך אבל אם נותנים בחינם לא תיקח :)
לגבי ביטוח צד ג ,הוא אחד החשובים שיש.תאר לעצמך חו"ח שאש שפרצה מאחד המכשירים החשמליים בדירתך גרמה לנזק לרכוש לדירות סמוכות או יותר גרוע לפציעה ואף מוות של שכן.ביטוח צד ג יכסה אותך לרוב במיקרה כזה גם לנזק לרכוש וגם לנזק לגוף(לכן רצוי שהסכום הנקוב בו יהיה כמה שיותר גבוה).
לגבי תכולה זה תלוי אם היא חדשה או ישנה.לרוב ביטוח תכולה יחסית יקר לעומת ביטוח מבנה.אם יש רעידת אדמה אז בביטוח התכולה חל גם כן השתתפות עצמית של 10%.
אם הצנרת מים אצלך בבית חדשה יחסית אתה יכול לוותר על ביטוח צנרת כסעיף בביטוח המבנה.עלות ביטוח צנרת מים הוא מאוד גבוה.בכל מיקרה כדאי שתדע כי בעת נזק של צינור שהתפוצץ אצלך בדירה ,הביטוח מתקן אך ורק את הקטע שהתפוצץ.לעיתים תצטרך להוסיף לאינסטלטור כדי שיחליף את הצינור המפוצץ ממחבר אחד עד המחבר השני.
רצוי שיהיה רשום לגבי ביטוח המבנה וביטוח התכולה שהם "בערך כינון" שפירושו שתקבל פריט חדש תמורת הישן.
ונקודה אחרונה ,רצוי להתעקש כי ארונות הקיר והמזגנים ירשמו בביטוח המבנה.מדוע ? כי אז תשלם עליהם פחות כסף ,כי ביטוח המבנה זול בהרבה מביטוח התכולה ואם תעשה גם ביטוח תכולה בנוסף,אז סכום הביטוח יהיה זול יותר כי לא כולל את הארונות קיר ומזגנים.
בהצלחה

ladybug4NLP

Active member
אם אתה גר בבניין פרטי רק שלך אולי תקבל
אבל אם השכנים לא ביטחו את הדירה שלהם הסיכוי שתקבל כסף לבנות את הדירה שלך שואף ל-0
כי אתה לא לבד בבניין, אין אפשרות לבנות רק את הדירה שלך, קירות חיצוניים וגג וחדר מדרגות הם רכוש משותף ועוד.
ממליצה לפנות לעו"ד שמתמחה בביטוחים לבדיקת הפוליסה כדי שלא תזרוק סתם כסף במשך שנים

אם אתה גר בבניין פרטי רק שלך אולי תקבל
אבל אם השכנים לא ביטחו את הדירה שלהם הסיכוי שתקבל כסף לבנות את הדירה שלך שואף ל-0
כי אתה לא לבד בבניין, אין אפשרות לבנות רק את הדירה שלך, קירות חיצוניים וגג וחדר מדרגות הם רכוש משותף ועוד.
ממליצה לפנות לעו"ד שמתמחה בביטוחים לבדיקת הפוליסה כדי שלא תזרוק סתם כסף במשך שנים
"אבל אם השכנים לא ביטחו את הדירה שלהם הסיכוי שתקבל כסף לבנות את הדירה שלך שואף ל-0" אז יתנו לי את אותו סכום פחות 10 אחוז כדי לקנות דירה חדשה כן? ידוע לגבי מה קורה במצב כזה מצד מדינת ישראל? תודה רבה

יש עיקרון בביטוח שאומר שאסור לך לקבל יותר מההשווי ההוגן.לכן יתנו לך אך ורק את הסכום המצויין בפוליסה שהוא השווי של עלות בניה מחדש של הדירה וזאת גם אם תבטח ב-10 חברות ביטוח שונות את אותה דירה.ותשובה לשאלה שתשאל ...אז כן יש קשר בין חברות הביטוח והם ידעו אם ביטחת את הדירה בכמה חברות.
עשיתי לא פעם חישוב האם כדאי לבצע גם ביטוח של הקרקע יחד עם המבנה.לפי כל חישובי בעבר זה היה בשווי של כ -20%-25% פחות משווי המכירה של הדירה.
לגבי ביטוח מעביד יתכן שאינך צריך אבל אם נותנים בחינם לא תיקח :)
לגבי ביטוח צד ג ,הוא אחד החשובים שיש.תאר לעצמך חו"ח שאש שפרצה מאחד המכשירים החשמליים בדירתך גרמה לנזק לרכוש לדירות סמוכות או יותר גרוע לפציעה ואף מוות של שכן.ביטוח צד ג יכסה אותך לרוב במיקרה כזה גם לנזק לרכוש וגם לנזק לגוף(לכן רצוי שהסכום הנקוב בו יהיה כמה שיותר גבוה).
לגבי תכולה זה תלוי אם היא חדשה או ישנה.לרוב ביטוח תכולה יחסית יקר לעומת ביטוח מבנה.אם יש רעידת אדמה אז בביטוח התכולה חל גם כן השתתפות עצמית של 10%.
אם הצנרת מים אצלך בבית חדשה יחסית אתה יכול לוותר על ביטוח צנרת כסעיף בביטוח המבנה.עלות ביטוח צנרת מים הוא מאוד גבוה.בכל מיקרה כדאי שתדע כי בעת נזק של צינור שהתפוצץ אצלך בדירה ,הביטוח מתקן אך ורק את הקטע שהתפוצץ.לעיתים תצטרך להוסיף לאינסטלטור כדי שיחליף את הצינור המפוצץ ממחבר אחד עד המחבר השני.
רצוי שיהיה רשום לגבי ביטוח המבנה וביטוח התכולה שהם "בערך כינון" שפירושו שתקבל פריט חדש תמורת הישן.
ונקודה אחרונה ,רצוי להתעקש כי ארונות הקיר והמזגנים ירשמו בביטוח המבנה.מדוע ? כי אז תשלם עליהם פחות כסף ,כי ביטוח המבנה זול בהרבה מביטוח התכולה ואם תעשה גם ביטוח תכולה בנוסף,אז סכום הביטוח יהיה זול יותר כי לא כולל את הארונות קיר ומזגנים.
בהצלחה
תודה רבה
למה 20-25 אחוז פחות משווי הדירה קרקע+לבנות מחדש? בפוליסה (ההסכם שנשלח אליי) כתוב סכום ביטוח נוסף על סכום שאמור לכסות את שווי הבית כמו שהייתי מוכר אותו.
לגבי ביטוח צנרת, למה אתה אומר שזה גבוה? הרי בסופו של דבר על הביטוח דירה זה מקסימום בערך 120 שח לחודש, ותיקון של צנרת יכול להיות המון כסף (למרות שעם ההשתתפות העצמית זה פחות מושך), אבל הם משלמים את כל התיקון לא? כולל תיקון הקיר למשל ולא רק הצינור לא? ולגבי הטיפ, אתה מתכוון שהאינסטור יפתח את הקיר יאטום נזילה, יסגור את הקיר, ולא יחליף את הקטע כולו? אני משער שעם כל החלק של הצינור חלוד וכו' אני אוסיף עוד כדי שיחליף את כולו.

תוכל להסביר לי יותר על "בערך כינון". הביטוח יתן לי במקום כסף ארון/מזגן וכו' חדשים מאותו סוג? זה משהו סטנדרטי לבקש, זה בתוספת מחיר?

ארונות קיר ומזגנים הם לא ניידים ולכן אמורים להיות בביטוח מבנה לא? לגבי תכולה ממילא אמרתי לנציגה שתעשה את המינימום כי אין לי תכולה יקרה...

תודה !

נערך לאחרונה ב:
בקיצור.הביטוח הנוסף שווה לרוב לסכום ביטוח המבנה.בעת ביטוח הדירה כולל מרכיב הקרקע תקבל מהביטוח סך של פעמיים שווי הסכום הרשום בביטוח המבנה.
עכשיו חשב מה שווי הדירה בשוק לעומת הסכום של פעמיים סכום ביטוח המבנה.
כמו כן אתה מעביר במיקרה של נזק במסלול ביטוח מבנה + קרקע את כל זכויותיך בדירה ובקרקע לזכות חברת הביטוח ונשאר רק עם סכום הפיצוי מהביטוח.כמובן לא מיידית אלא במיקרה של נזק מהותי לדירה של מעל 70% טוטאל לוסט לדירה.
ערך כינון פירושו חדש תמורת ישן.כן ארונות ומזגנים חדשים.אם כי במקרה של מוצרי חשמל יש סייג שתלוי בן כמה שנים המוצרים ואם הם ישנים תקבל אם איני טועה רק את שווי המוצר הישן.
*גם שווי חדש של המוצרים לא בהכרח אומר כי תקבל בדיוק את מה שהיה לך אלא במקורב ככל הניתן.
לגבי תיקון נזקי צנרת מים וביוב כתבתי כי אם החלפת לאחרונה צנרת כללית בדירה או שזו דירה חדשה ניתן לוותר על ביטוח זה.הפרמיה שאתה משלם עבור ביטוח מבנה יקר מאוד בגלל ביטוח הצנרת.כמובן שאם לא כך העניין ויש לך דירה ישנה אז ביטוח הצנרת חיוני.
ביטוח מבנה הוא זול יחסית ומה שמייקר אותו הוא ביטוח רעידת אדמה וביטוח צנרת למבנה.למי שיש צנרת חדשה אז ביטוח הצנרת בשנים הראשונות לביטוח מיותר.
אתה צודק חלקית.ארונות קיר ומזגנים אינם ניידים.עם זאת אתה חי בישראל וחברות ביטוח שונאות לשלם ללקוחות ואם לא ירשם הסעיף הזה ברשימה של הדירה שלך שמצטרפת לפוליסה אז צפוי לך ויכוח ועצבים במידה ויגרם נזק למוצרים אלה.

בקיצור.הביטוח הנוסף שווה לרוב לסכום ביטוח המבנה.בעת ביטוח הדירה כולל מרכיב הקרקע תקבל מהביטוח סך של פעמיים שווי הסכום הרשום בביטוח המבנה.
עכשיו חשב מה שווי הדירה בשוק לעומת הסכום של פעמיים סכום ביטוח המבנה.
כמו כן אתה מעביר במיקרה של נזק במסלול ביטוח מבנה + קרקע את כל זכויותיך בדירה ובקרקע לזכות חברת הביטוח ונשאר רק עם סכום הפיצוי מהביטוח.כמובן לא מיידית אלא במיקרה של נזק מהותי לדירה של מעל 70% טוטאל לוסט לדירה.
ערך כינון פירושו חדש תמורת ישן.כן ארונות ומזגנים חדשים.אם כי במקרה של מוצרי חשמל יש סייג שתלוי בן כמה שנים המוצרים ואם הם ישנים תקבל אם איני טועה רק את שווי המוצר הישן.
*גם שווי חדש של המוצרים לא בהכרח אומר כי תקבל בדיוק את מה שהיה לך אלא במקורב ככל הניתן.
לגבי תיקון נזקי צנרת מים וביוב כתבתי כי אם החלפת לאחרונה צנרת כללית בדירה או שזו דירה חדשה ניתן לוותר על ביטוח זה.הפרמיה שאתה משלם עבור ביטוח מבנה יקר מאוד בגלל ביטוח הצנרת.כמובן שאם לא כך העניין ויש לך דירה ישנה אז ביטוח הצנרת חיוני.
ביטוח מבנה הוא זול יחסית ומה שמייקר אותו הוא ביטוח רעידת אדמה וביטוח צנרת למבנה.למי שיש צנרת חדשה אז ביטוח הצנרת בשנים הראשונות לביטוח מיותר.
אתה צודק חלקית.ארונות קיר ומזגנים אינם ניידים.עם זאת אתה חי בישראל וחברות ביטוח שונאות לשלם ללקוחות ואם לא ירשם הסעיף הזה ברשימה של הדירה שלך שמצטרפת לפוליסה אז צפוי לך ויכוח ועצבים במידה ויגרם נזק למוצרים אלה.
תודה רבה, לא הייתי יודע את כל זה בלי הפורום :)

למעלה