צעד שני WPW
מולי אכן נודניק רציני... (יותר רציני מנודניק) אני אנסה להרים את הכפפה ולהיות לעזר בנושא כלי חיתוך לעיבוד עץ - בעיקר כשמדובר בכרסומים (בעברית גם "נתבים" לא ביטים) ל"רוטר" (בעברית כנראה "גייצת"). כמו כן- שקענים לקידוח הכנה ולשיקוע ברגים. אינני נוהג לפרסם את עצמי, אך כיוון שהנושא עלה, נעשה קצת סדר בנפשות הפועלות. תחילה אציג את עצמי כיוון שזאת הפעם הראשונה שאני כותב בפורום. אני (מיקי רביד) מנהל את מפעל WPW - וו.פ.וו. הנדסה בכרמיאל מזה כ- 20 שנה. אנחנו יצרנים ותיקים מאד בתחום זה. אבא שלי ייצר את הנתב הראשון בארץ ממתק"ש (וידיה) אי שם בשנות ה-60 של המאה ה-20. המפעל פעל רוב שנותיו באזור המרכז לפני שהעברנו אותו לצפון. אכן מקור רוב הכלים של AMANA TOOL מארה"ב הוא בישראל. יש 2 מפעלים שמייצרים עבורם - WPW וגם DIMAR. כולנו קשורים כך או אחרת משנת 1975 עת התחלנו (אבא שלי ליתר דיוק) לעבוד עם אהרון איינשטיין המייסד והבעלים של AMANA TOOL (שעד אז ייבא מישראל בירה, אך אביו הנגר שכנעו להכנס לתחום הכלים). למדנו המון אחד מן השני וכיום לדעתי האיכות שלנו מוערכת מאד ומצליחה להתברג בשורה הראשונה של הייצרנים בעולם במבחני איכות שונים. כיום לפי מיטב הבנתי AMANA מספר 1 בתחום זה בארה"ב, שזוהי המעצמה של ה"רוטר". יש כמה מפעלים שמייצרים כלים בארה"ב, אך חלק גדול מן השמות שהוזכרו בפורום הם סוחרים שקונים בעיקר במזרח כמו ROCKLER, MLCS (גם הוא יהודי טוב). אנחנו בארץ אמנם פחות מקצועיים בשיווק, אך רוב הכלים ש AMANA מציע ניתנים לרכישה אצלנו במפעל או אצל המפיצים שלנו או המפיצים של דימר. גם אנחנו וגם דימר מוכרים בעיקר דרך מפיצים, אך כולכם מוזמנים לביקור אצלנו במפעל בכרמיאל ואני אשתדל לעזור במה שאוכל. אחרי שתורידו את הקטלוג מן האתר שלנו -
http://wpw.co.il/catalog2008.pdf אפשר להתקשר אלינו ולבקש ייעוץ או פרטים בקשר למפיץ שלנו. 04-9989482. אני אנסה לעשות סידור מיוחד לחברי הפורום לרכישה ישירות אצלנו. אבל החלק החשוב יותר הוא למצוא את הכלי המתאים לכם ובכך אשמח לסייע. תודה על הסבלנות