בייביסיטר עם אורות וצלילים:

ויוי 25

Well-known member
הפעם הבייביסיטר היה עטור כפתורים ואורות שהם בעדיפותו של הנכד המתוק שלנו ,בן השנה וחצי,
כל משחק שנדלק ומנגן בלחיצת כפתור,מסיח את דעתו מהסביבה ,ומשמח אותו מאוד מאוד.

ביום חמישי, הוריו יצאו לחתונה של חברים, וזה כמובן שלא ממש שימח את הפיצפון שהבין שהם הולכים בלעדיו ,
ושהוא נשאר רק איתנו.

בכדי להסיח את דעתו באותו הרגע, הגשתי לו משחק : סוג של חללית שעליה המון לחצנים ,
עם אורות אדומים וירוקים שנדלקו, ומאותו הרגע הפיצפון היה שקוע בהדלקה וכיבוי הכפתורים במשך שעה,
ובהמשך החללית השמיעה גם רעשי - טיסה לאחר שהפצפון הפעיל בה כפתור נוסף, וזה מאוד שימח אותו .
כך הנכד החמוד שיחק ושיחק במשך שעה ,עד נרדם לגמרי מותש על הספה

הצעצועים של היום בנויים בטכנולוגיה שמאוד מרתקת את הקטנטנים הנחמדים.
בזמננו , רק כשהיינו בגיל 8 בביה"ס ,זכור לי שהיה קיים עבורינו משחק טכנולוגי אחד בלבד ,ואיתו למדנו חשבון ,
זה היה משחק ללימוד תרגילי -חשבון עם אורות שנדלקו רק כשהתוצאה שרשמנו בתרגיל -הייתה תשובה נכונה.
(או שהושמעה הוראה מוקלטת לפתור שנית את התרגיל,זאת במידה והיתה טעות.)
ואילו היום, רוב המשחקים של הקטנטנים מיוצרים עם לחצני -תאורה ,וצלילי מוסיקה, שזו טכנולוגיה מדהימה,
הגורמת להם לאושר גדול.

renana ron

Active member
הפעם הבייביסיטר היה עטור כפתורים ואורות שהם בעדיפותו של הנכד המתוק שלנו ,בן השנה וחצי,
כל משחק שנדלק ומנגן בלחיצת כפתור,מסיח את דעתו מהסביבה ,ומשמח אותו מאוד מאוד.

ביום חמישי, הוריו יצאו לחתונה של חברים, וזה כמובן שלא ממש שימח את הפיצפון שהבין שהם הולכים בלעדיו ,
ושהוא נשאר רק איתנו.

בכדי להסיח את דעתו באותו הרגע, הגשתי לו משחק : סוג של חללית שעליה המון לחצנים ,
עם אורות אדומים וירוקים שנדלקו, ומאותו הרגע הפיצפון היה שקוע בהדלקה וכיבוי הכפתורים במשך שעה,
ובהמשך החללית השמיעה גם רעשי - טיסה לאחר שהפצפון הפעיל בה כפתור נוסף, וזה מאוד שימח אותו .
כך הנכד החמוד שיחק ושיחק במשך שעה ,עד נרדם לגמרי מותש על הספה

הצעצועים של היום בנויים בטכנולוגיה שמאוד מרתקת את הקטנטנים הנחמדים.
בזמננו , רק כשהיינו בגיל 8 בביה"ס ,זכור לי שהיה קיים עבורינו משחק טכנולוגי אחד בלבד ,ואיתו למדנו חשבון ,
זה היה משחק ללימוד תרגילי -חשבון עם אורות שנדלקו רק כשהתוצאה שרשמנו בתרגיל -הייתה תשובה נכונה.
(או שהושמעה הוראה מוקלטת לפתור שנית את התרגיל,זאת במידה והיתה טעות.)
ואילו היום, רוב המשחקים של הקטנטנים מיוצרים עם לחצני -תאורה ,וצלילי מוסיקה, שזו טכנולוגיה מדהימה,
הגורמת להם לאושר גדול.
כמה קל להסיח דעתו של פעוט בן שנה וחצי... אך ככל שהדרדק גדל, כך קשה יותר להשכיח ממנו, שהוריו
יוצאים מבעד לדלת והולכים בלעדיו.
על אמצעי הסחת הדעת להשתכלל בהתאם לגילו. לפעמים זהו משחק, לפעמים אוכל, לפעמים סל ההפתעות של סבתא,
אך מכשיר הסחת הדעת המשובח ביותר, שבא לעזרת כל סבא וסבתא הוא מכשיר הטלוויזיה..הללוייה. :)

תמר שרוני

Active member
החזרת אותי כ 70 שנה אחורה , לימי ביה"ס העממי . למדנו את לוח הכפל , וכדי לעזור לי , סבי בנה לי משחק בדיוק כמוזכר למעלה . לוח קרטון ועליו מצויר לוח הכפל . בתחתית היו התוצאות . לכל תרגיל ולכל תשובה היה מחוברת סיכה דמוית נעץ . לכל היתה מחוברת בטריה [מה שהיום נקרא סוללה] , שני כבלים ונורית פיצפונת . כשהייתי מצמידה את הכבל האחד לתרגיל מסוים ואת השני לתשובה הנכונה , הנורית היתה נדלקת .
היו לו ידים טובות , לסבא , והוא הוריש אותם לאבי . אבי , בזמן אמת , שכח להעביר אלי . לפחות לא שכח את אחי , שגם הוא זכה בידים ברוכות .

ושמישהו יקום ויעשה מה שמזמן היה צריך להעשות בתוך תוכי הקרמלין .
ושבוע טוב לכולנו .

ויוי 25

Well-known member
הטלביזיה זה אכן מכשיר שכולו קסם לילדים ,
אבל הוריו לא מרשים לו עדיין בגילו הצעיר לצפות בטלביזיה,לטענתם זה מזיק לפעוט בגלל הקרינה,
בגיל ארבע הם ירשו לו פעם בשבוע רק שעה ביום. (כך נוהגים עם אחיו הגדול ממנו.)

למעלה