בייביסיטר

1naty

New member
בייביסיטר ../images/Emo95.gif

הי בנות, מה דעתכן על שרותי בייביסיטר לתינוקת בת שבעה חודשים? בעלי מאוד רוצה שנמצא מישהי כדי שנוכל לצאת יותר בערבים ושלא נהיה תלויים בבני משפחה (שעשו עד היום את ה"בייביסיטר" כשהיינו צריכים). אני קצת לחוצה מזה, אבל יודעת שחייבים כדי שהזוגיות הטובה תישמר! עברתן את זה? חוויות בבקשה!

יש לי 3 כאלה.

הקבועה שלנו זו חמותי ותמיד היא מוכנה אלא אם כן לא הודעתי לה מספיק זמן מראש על היציאה ואז או שאבודה לי היציאה ולא הולכים או שמוצאים מהר חלופה מהשתיים האחרות שעוד פנויות. בכל מקרה אצלנו בני המשפחה עושים ומתנדבים בכל הזדמנות לעזור לנו בקטע הזה.

jole

New member
לנו היו רק חוויות טובות...

כשנולד הבכור (היום חמש וחצי) גרנו במושב רחוק מכל המשפחה. את הבייבי סיטר עשתה הבת של בעלי הבית שלנו שגרו לידנו. היא הייתה אז בת 20 והייתה מדהימה. סמכנו עליה בעיניים עצומות ולי היה בן שבועייםכשהיא נשארה אתו בפעם הראשונה. הקושי הוא למצוא מישהי כזאת. היום יש לנו גוזל בן כמעט 3 חודשים ואנחנו עברנו מאז ועוד לא מצאנו כאן כזו. בהצלחה

אמביולנטית

מצד אחד, אני עצמי הייתי בייביסיטר מגיל 13 ונשארתי עם הילדים האלו עד שהתחתנתי. נולד למשפחה ההיא עוד תינוק שבוע לפני שספיר נולדה. אני התחלתי לעבוד אצלם כשהבת היתה בת שנה וחצי, והבן היה בן שישה ימים וחסר שם. בשנה הבאה היא מתחילה תיכון, והוא מתחיל חטיבה. אני בשוק איך הזמן עובר... אז בקיצור, אני הייתי בייביסטר טובה עם ילדים צעירים ובגיל צעיר בעצמי. מצד שני, ספיר כבר בת 4 ועוד לא נשארה עם בייביסיטר. רק סבא וסבתא או אחד מאיתנו, וכמובן - המעון בבוקר. שקלנו לקחת בייביסיטר אבל טרם עשינו את זה. בסה"כ העסק של לשים את הילדים עם סבא וסבתא עובד לטובת כולנו...

אני עדיין לא מעלה על דעתי

להשאיר את תומר עם ביביסיטר. בקושי עם הורי אני משאירה אותו (ואגב, אמא שלי לעולם לא נשארת איתו לבד, רק עם אבא שלי, או שאבא שלי לבד שומר עליו! יש לי אבא מדהים מכל הבחינות!), וגם רק אם ממש אין ברירה. אני יכולה לספור על שתי ידיים את מספר הפעמים שהשארתי אותו אצל הורי. על ההורים של בעלי ועל גיסתי אני בכלל לא סומכת שישמרו עליו - הם מאוד אגרסיביים וצעקנים, וזו סביבה שאני לא רוצה שתומר ימצא בה - למרות שהם משוגעים עליו. והאמת, בשבוע הבא יש לנו מסיבת פורים מטעם העבודה שלי, ותומר ישן פעם ראשונה אצל סבא וסבתא, אבל כמובן שלאחר המסיבה נצטרף אליו ונישן גם אנחנו שם. בכ"ז זה קצת מלחיץ אותי (כן, אני יודעת שאני פסיכית) ובנוגע לזוגיות - כשתומר הולך לישון יש לנו את השעות הכיפיות והאינטימיות שלנו. כך שבינתיים הוא הולך איתנו לכל מקום.

אני איתך בקטע של ההורים שלו ../images/Emo46.gif

אמא של בעלי, אחותו ואחיו - לא שמים עליי ועל ההוראות שלי. יותר מדי פעמים ראיתי שהם חסרי אחריות לגבי עצמם, אז אני בטח לא אשאיר בידם את הילדים שלי לבד. לא זוכרת מי לימד אותי: מי שלא מכבד את עצמו, את גופו ואת רכושו - אל תפקיד בידיו את עצמך, את גופך או את רכושך

אצלי זה פחות עניין של הוראות

הם בדר"כ שואלים אותי לפני שעושים איתו משהו, אבל אם אני לא שם, את מי הם ישאלו? הם יעשו מה שהם רוצים, ואני לא סומכת עליהם בגרוש. חוץ מזה שהם נורא צעקניים, אגרסיביים ובאופן כללי בלתי נסבלים, ואני לא רוצה שתומר "ידבק" מהם.... ואת זה גם בעלי אומר, ומשגיח בשבע עיניים כשתומר אצלהם בידיים (מאיפה בא לי הבעל הזה? נראה לי הוא מאומץ) אני מקווה שלפחות מבחינה גנטית זה פסח עליו (למרות שהצעקות בלילה מוכיחות ההיפך) ואם אני כבר משתפכת פה.... בדיון אחר דיברו על חמות נהדרת, ופשוט קינאתי בכל אחת ואחד מכם שכתבו את זה, כי חמותי פשוט מעצבנת: "אנחנו מגיל 3 חודשים נתנו להם לחם טבול ברוטב של הפיז´ונס..." " אז רגע, באיזה גיל מרשים בטפ"ח לתת במבה?" "כשאת משאירה את העגלה בחדר מדרגות, לא עולים עליה חתולים?" (לא, יש אינטרקום, חתולים לא נכנסים לבניין) ועוד כהנה וכהנה אינספור דוגמאות. אבל יאמר לזכותם שהם מתים על תומר.

_גלית_

New member
אולי בגלל שאני רק חצי.. ../images/Emo8.gif

בולגריה, אז אני לא יודעת מה זה... בגלל זה התעניינתי!!! זה נשמע לי משהו "לאדינויי" כזה... מה שכן, במטבחי נמצא ספר הבישול הספרדי ואני יכולה למהר להציץ בו ולפתור את החידה בעצמי...

פיז´ונס

למי שלא מכיר, זה שעועית לבנה מבושלת ברסק עגבניות, טעים לאללה, וגיליתי את זה דרך חמותי, שהיא ממוצא תורכי. אני לא יודעת אם שאלת אותי או את גלית אם אני בולגריה, אבל התשובה היא לא. אני צברית בת לאמא פולניה, ואבא איטלקי (כן, איטלקי מקורי יליד איטליה. איזה כיף לי?!)

imale

New member
אגב חתולים בעגלה... ../images/Emo13.gif ../images/Emo54.gif

אנחנו גרות בקומה שלישית, והמדרגות חיצוניות. בהתחלה עוד הייתי מעלה ומורידה את העגלה המסורבלת, אבל מהר מאוד סידרתי לה מקום מתחת למדרגות למטה, מכוסה בניילון גדול. אז זהו, שהחתול שלנו למד להוריד את הניילון, והוא ישן שם! הייתי צריכה למצוא פתרון קצת יותר יצירתי, ועכשיו הנוהל הוא: אם יורד גשם - מכסים את העגלה בשמיכה דקה ומעליה ניילון (ומצמידים באטבי כביסה) ואם לא יורד גשם - רק שמיכה עם אטבים... כשאני לוקחת את רומי למעון בעגלה, בימים יפים, גם שם אני מכסה אותה בשמיכה...

אמיר.

New member
אפשרי בתנאי..

שמדובר בשמרטפית מנוסה ומבוגרת.. טוב.. אולי בחוגים שלנו קל יותר למצוא מישהי בת 15-17 עם אח/ות בני שנה... הבעסה אצלנו זה שהן כל כך עסוקות !! לימודים, תנועת הנוער, התנדבויות למיניהן... למצוא שמרטפ/ית ? סיוטטטטטטטטטטטטט

../images/Emo45.gif לקחת לי את המילים מהאצבעות.

לא רק נשואות, אלא כבר עם ילד תלוי להן על הכתף....

יש לנו אחת מקסימה

היום ואורן בגן בקיבוץ, לקחנו בחורה צעירה אחרי צבא מהקיבוץ שלקחה אותה מידי פעם אחה"צ לשעה, שעה וחצי אליה לחדר או שיחקה איתה בחוץ. לצערנו היא נסעה לחו"ל ונאלצנו למצוא מישהי חדשה. אחרי שבדקנו המלצות של המטפלות מהפעוטון, לקחנו בחורה אחרת מקסימה לא פחות מהחדשה ואף נעזרנו בשירותיה גם בשעות הערב בערך פעמיים. אורן כבר התרגלה אליה ונראה שנחמד לה במחיצתה. חוץ מזה שהרעילו לנו את מאיה הכלבה ,
אז לפחות נשארה מאיה המטפלת

למעלה