בייביסיטר

בייביסיטר

רשמתי הודעה ארוכה בפורום הורים לילדים ביסודי. בקצרה, בעלי רוצה לצאת ללמוד ועלה פתרון להביא נערה לעזור. הבעיה שלי היא שני הגדולים. הגדול עם הפרעות קשב ותחילת גיל ההתבגרות והשני אוטיסט. שזה אומר שדי קשה לגרום להם להקשיב, והגדול נהנה להציק לשני שמתפרץ בקלות. אז כל הזמן יש בלגן.
האם לדעתכם פתרון של נערה במצב כזה אפשרי? כשזה אומר שלא אוכל לגלות לה או להסביר לה שהשני דורש יחס קצת שונה.

אני חושבת שזה תלוי מה את מצפה שהיא תעשה איתם

יש לי שני בנים לא מיוחדים בני 10 ו-7. לפעמים אני מבקשת מהבייביסיטר של הקטנה לשמור גם עליהם אחרי בית הספר עד שאני מגיעה. מבחינתי לשמור עליהם משמעותו לחמם להם אוכל, להגיש להם ואז לוודא שהם לא עושים שום דבר מסוכן כמו לקפוץ מהחלון או לתקוע מזלג בשקע חשמל. אחרי האוכל הבנים הולכים לחדר ומשחקים בטלפונים עד שאני מגיעה. היא לא צריכה להפעיל אותם, היא לא צריכה לגרום להם לעשות שום דבר, רק להיות מבוגר אחראי. אם הבנים ילכו מכות בצורה מוגזמת היא צריכה להפריד. אם מישהו יפול ויפצע היא צריכה לטפל. מעבר לזה - היא לא עושה איתם כלום. אם משהו מהסוג הזה מתאים לך, אז כן, נערה יכולה להסתדר. אם את מצפה ממנה לגרום להם להכין שיעורים ולוודא שהם אכן עושים כראוי, לדרוש מהם לסדר את הבית, להטיל איזשהן סנקציות אם הם לא עושים את זה (נגיד אין מסכים עד שלא XYZ) אז בעיני נערה זה לא מספיק טוב.

להיות יחד איתי בערב

עם שני הגדולים ושני הקטנים. אני כן צריכה שהגדולים יעשו דברים, אז זה אומר שהיא תצטרך לשמור על הקטנים בזמן הזה, להכין לשינה וכד'. כדי שאוכל להתפנות לגדולים. כי קשה לי להאמין שיקשיבו לה.

נו אז את צריכה אותה עבור הקטנים ולא עבור הגדולים

אז אני לא רואה את הבעיה. את תנהלי את הגדולים כמו שאת יודעת והיא תעזור עם הקטנים שקלים יותר. נשמע לי סבבה לגמרי. מה גם שאת שם, אז במקסימום היא תקרא לך ותגיד לך שהיא מבקשת מהילד לעשות משהו כבר כמה פעמים והוא מסרב ואז את תוכלי לעזור לה.

נכון

השאלה היא האם זה יכול לעבוד בלי שאני מספרת על האבחונים. כי בכל זאת, היא תראה התנהגות מוזרה.

נו אז תראה. אז?

מה מטריד אותך? שהיא תברח? אם ההתנהגות שלהם תהיה לה כל כך לא נעימה אז היא תברח בין אם היא יודעת על האבחונים ובין אם לא. היא נערה שבאה לעשות בייביסיטר. לא מישהי שרואה בחנ"מ שליחות.
שהיא תשאל שאלות? אז אם היא תשאל תוכלי לבחור אם לענות לה או לא. יש גם הרבה דרגות של מתן תשובה. אם שואלים אותי על הילדה שלי אני יכולה לענות בדיוק עם האבחנה המדויקת של מה שיש לה, או שאני יכולה להגיד שהיא מעוכבת התפתחותית או שאני יכולה להגיד שהיא פגית (מה שגם נכון, אפילו שלא קשור) או שהיא קטנטונת ולוקח לה זמן, שזה בעצם לא להגיד כלום אבל כן להגיד תרדו ממני. אז אם היא תשאל את יכולה לענות כן, יש לו קצת קשיים ולעזוב את זה.

למעלה