בייביסיטר

janjush

New member
בייביסיטר

שלום, רציתי להתייעץ לגבי עניין שהוא הצעת עבודה לעבור לכוכב יאיר אני מקבלת שם דירה -->יחידת דיור כולל אוכל ומגורים ומשכורת של 2000 ש"ח לחודש. העבודה היא לטפל בשני ילדים האחד בן 2 ושני בן 6. וזה משעה 1 אחה"צ עד בערך 6 בערב, כולל יום אחד של כמה שעות ניקיון בשבוע. מה אתם אומרים כדאי או לא?

laife

New member
נשמע טוב

רק שיהיה לך קצת קשה למצוא עוד עבודה, אם תרצי, מבחינת שעות!!!

orlyt

New member
זה לא קל

סה"כ את גרה עם המעסיקים מה שדי תוקע אותך במידה ויש בעיות (מה אם לא תסתדרו.. מה אם פתאום הם מבקשים ממך מעבר לשעות שנקבעו.. מה זה כמה שעות נקיון בשבוע?). בניגוד למשרה שבה את באה, מעבירה כרטיס באחת ובשש, ולא צריכה יותר לחשוב על העבודה, כאן העבודה היא מעבר לקיר. זה יכול לעבוד מצוין אם המעסיקים נחמדים וגמישים, וזה יכול לעבוד רע מאוד במקרה שהם לא. שווה לבחון את החוזה הזה לעומק, ולבקש אולי להשגיח על הילדים כמה פעמים לפני המעבר (בשכר כמובן), כדי לראות איך את מסתדרת איתם.

Ninja 636

New member
אז זהו....

אני לא גרה עם המעסיקים... יש לי יחידת דיור נפרדת במרחק הליכה רגלי אצל משפחה אחרת... היא אמרה בערך 4 שעות נקיון. תודה אני באמת אציע לה את זה

ettt

New member
been there done that

אמנם לא בכוכב יאיר אלא בת"א, ובשכר יותר גבוה (3000 ש"ח נטו) אבל (וזה אבל רציני), חשוב ביותר לחתום על חוזה בו יהיו כתובותשעות העבודה, ימי העבודה, כמה ישולם על כל שעה נוספת, על שעות בלילה (אם ההורים רוצים לצאת) בסופ"ש וכו'. בנוסף תקפידי לרשום מה בתחום אחריותך (למשל לסדר את החדרים של הילדים) ומה לא (למשל לבשל או לסדר את החדר של ההורים). קחי בחשבון שלא יהיו לך הרבה חיים כי זה מקום די מרוחק (אבל זה גם יתרון כי חוסכים כסף). בנוסף- שהדירה שלך היא רק שלך, ואף אחד לא נכנס אליה ללא רשותך. והכי חשוב- יש לי חברות שנהנו מכל רגע בעבודות כאלו וחסכו הרבה, ויש כאלו (כולל אני) שברחו אחרי פחות מחצי שנה. הכל תלוי במעסיקים ובילדים. ההורים יכולים להיות ממש סיוטיים- עם דרישות מוגזמות עד כדי ניצול... נראה לי שהכי טוב מה שהציעו פה- תבקשי שבוע- שבועיים נסיון (גם לך וגם להם) כה מקבלים אינדיקציה טובה ובהצלחה

Ninja 636

New member
אממ..... תראי יש גם את הדברים האלה

אז זהו שזה שכר לא לשעות אלה גלובלי וחישבתי נגיד ני עובדת בממוצע 100 שעות בחודש אז זה יוצא 20 ש"ח לשעה. כמה כבר אפשר לחסוך מ 2000 לחודש.... הדירה רק שלי וזה העניין שאני לא רוצה שיווצר מצב שאני אהיה לבד בכל השעות הפנויות שיהיו לי מחוץ לשעות העבודה בסיטר. חחחח על לברוח אני באמת חשבתי... היא רצתה שאני אתחייב לשנה גם. מזתומרת דרישות מוגזמות? ( היא עשתה רושם של אשה נורא נחמדה, אבל זה רק בטלפון) תודה על ההצעה של שבועים אני אציע לה זאת אך אני לא בטוחה שהיא תרצה להחליף לילדים שלה מטפלים כל איזה כמה שבועות...

ettt

New member
גלובלי

זה פתח לצרות- כי ככה גם אם את עובדת יותר מהשעות שהיא צייינה- את לא תקבלי תשלום. ואם עובדים מעבר- צריך לקבל תשלום מעבר. אם היא מתעקשת- חשוב שיהיה רשום בחוזה שהשכר הוא עבור השעות שצוינו וכל שעה נוספת תשולם בנפרד (וחשוב לכתוב כמה) התחייבות לשנה- תחשבי טב טוב- זולא עבודה קלה ויהיה לך די משעמם להיות תקועה שם.... אגב מבחינת השכר- תתפלאי כמה חוסכים שאין הוצאות על הבית. אני מתוך 3000 ש"ח חסכתי כל חודש לפחות 1500 ש"ח ואני גרתי בת"א- שיש איפה להוציא את הכסף

למעלה