בייבי מוצרט ובייבי ברייט

shiranShik

New member
בייבי מוצרט ובייבי ברייט

כבר המלצתי על דיסק בשם בייבי ברייט שקניתי בעשרה ש"ח בסופר. אני מעתיקה שוב את ההודעה משום שההיא ישנה ולכן אי אפשר להוסיף שם הודעות. הצבעים על הקופסא, מאוד מזכירים את אלה של בייבי מוצרט. אבל אין שום קשר. יש שם קולות של חיות, של תינוק וכד´, שמשולבים במוזיקה מדליקה. הבת שלי מתה על זה. בפעם הראשונה שהשמעתי לה את הדיסק, היא דיברה עם החיות והקולות, וצחקה. הפעם הראשונה שהשמיעה קול (מלבד קולות בכי). בקיצור, מומלץ מאוד. זה דיסק שגם להורים כיף לשמוע. לא פחות חשוב. דיסק כייפי כזה. משרה אווירה של מסיבה. בקיצור, מומלץ בחוםםםם...מגיל חודשיים נדמה לי שהשמעתי לה. למי ששאלה אותי איפה יש. ראיתי קלטת וידיאו של זה בסופר-פארם למשל. ושאלה - בתי רואה בייבי מוצרט בקלטת והיא בת 3 חודשים. היא צוחקת יחד עם הקלטת ומגלה עניין רב. היא בכלל אוהבת טלוויזיה. עד כמה זה לא בריא לעיניים בגיל הזה? מה ההמלצות הרשמיות ומה ההמלצות שלכן (על-פי ניסיון)? במלים אחרות, כמה זמן מותר להקדיש לטלוויזיה (אם בכלל) ביום, בגיל הזה?

לדעתי אפשר כל דבר אבל במידה.

וזה כולל גם טלביזיה. אורך הקלטת הוא רק חצי שעה. וזה בדיוק הזמן שנדרש לשתות קפה ולקרוא קצת עיתון (=מנוחה קלה לאמא). רמת אהבת הטלביזיה משתנה עם הגיל והיכולת לזוז. באמת כשהם היו קטנים היה נראה לי שארז יכול שעות לראות טלביזיה (אם אני אתן לו). רותם בכלל לא נמשכה לזה. היא אהבה לשחק עם הידיים. היום רותם וארז יכולים לשבת לראות טלביזיה אבל שניהם לא מצליחים "לעבור" קלטת שלימה. בד"כ 20 דקות זה המקסימום שהם מוכנים (כמובן שאם אני כבר שמה קלטת אני בד"כ חוגרת אותם בנדנדה או בטרמפולינה, כך שהם לא יכולם ללכת לשום מקום ואני יכולה קצת להתפנות למשימות אחרות.

shiranShik

New member
כן אבל היא רואה גם כדורגל

עם אבא שלה (על הידיים שלו). ועוד כהנה וכהנה. ולפעמים אני שמה לה את הקלטת פעמיים רצוף.

וואהו איזה כושר ריכוז יש לילדה!

גם אצלנו רואים טלביזיה תוך כדי פעילות אחרת (האבא אוהב להאכיל ולראות חדשות, ואצל המטפלת הטלביזיה פתוחה די הרבה לדעתי). ועדיין זה לא נראה לי נורא בכלל. כבר כתבתי לך שהיום, משלמדו לזחול, הם לא רואים יותר מ-15-20 דקות רצוף. הרצפה והבית מעניינים אותם הרבה יותר...

זמן טלוויזיה

אצלנו זה משתנה. יש ימים שאני חושבת שהם רואים יותר מדי ויש ימים שזה נראה לי בסדר גמור. בעיקרון, הטלוויזיה פתוחה אצלנו רוב שעות היום על הופ, או על קלטת (יש לנו אוסף אדיר). הם אוהבים תוכניות מסויימות בהופ ויש תוכניות זבל שאני מחלישה את הווליום או מעבירה ערוץ, כי אני לא רוצה שייראו. הקלטות תמיד מושכות אותם יותר. עד לפני כחודש, הם היו צופים בטלוויזיה בתוך הטרמפולינות ואז או שהם היו מסיימים לראות את כל הקלטת בשקט, או שהיו מתעצבנים באמצע והיה צריך להוציא אותם. לאחרונה קנינו ספה נפתחת בשבילם והוספתי כמה כריות גדולות בסלון. חוץ מזה, יובל למד לשבת ולכן יכול לראות טלוויזיה כמעט בכל תנוחה. מה שקורה עכשיו הוא שהם יושבים לראות, עוזבים את הטלוויזיה, משחקים קצת וחוזרים שוב, או שמציצים רק על הקטעים האהובים עליהם. אני מעדיפה להשאיר את הטלוויזיה כל היום כי אז לא נוצר חסך. זה נמצא שם כל הזמן, כמו כל הצעצועים שלהם והם מתייחסים לזה בהתאם. כמובן שכשאני שמה קלטת אהובה במיוחד הם עוזבים הכל ויושבים לצפות.

למעלה