בייבי מקיא

הילית111

New member
בייבי מקיא

הבייבי שלי (9.5 חודשים) מקיא זה התחיל אתמול בלילה כשהתעורר נתתי לו קצת מטרנה בערך בשלוש והוא הקיא את זה נתתי לו אחכ טיפה מים וחזר לישון בבוקר את כל הבקבוק של הבוקר הקיא.ואחכ מים שנתתי גם הקיא. כמובן שמהר הלכתי לרופא ולא שלחתי לגן. אני אוסיף שגם יש לו קצת חררה על הגוף מאתמול רחצתי אותו עם הבלנלאום ויותר טוב (החררה יותר באזור הפנים ופחות בגוף) וכמו כן מין משהו שנראה כמו חצקון כזה מעל הבולבול. ומשתעל עם ליחה מהיום. בימים אחרונים היה שיעול בלי ליחהץ הרופא אמר לעשות לו עם הציימבר 2 לחיצות ונטולין 2 בודיקורט בבוקר ובערב וזהו מעבר לזה המצב לא דורש כדור או טיפול אחר בשלב זה כי הילד נראה רגיל צוחק וכו. גם לחררה הקלה הוא לא ייחס חשיבות ואמר רק לרחוץ עם בלנלאום נתתי לו כשחזרנו פירות ולא הקיא. אחכ קצת חתיכות לחם והכל היה בסדר. גם לא הקיא חום אין לו יותר מאוחר נתתי לו מרק טחון קצת בטטה תפוח אדמה מלח וטיפה שמן זית זהו הוא אכל אבל אחכ הקיא הכל. אני יודעת שחלב מעודד ליחה ולא רצוי לתת כשיש הקאות אבל רוב התזונה שלו זה חלב אז מה כן לתת לאוכל? ההגיון שלי אומר לתת יותר דברים "יבשים" אבל קרקרים אני לא יכולה לתת בגיל כזה והאוכל שלו טחון חוץ מפירות ומרק ירקות ולחם עם אבוקדו או גבינה יש חלב בתפריט מטרנה אבל אני פוחדת לתת לו מטרנה שלא יקיא מה אני יכולה לשנות בתפריט שלו ביום כזה? איזה אוכל "יבש" אני יכולה לתת לתנוק בגיל כזה מה עושים ? הרופא והאחות לא אמרו לי לשנות משהו בתזונה שלו אשמח לעצות מה עושים עם בייבי מקיא באופן כללי האם מגביהים לו מזרן ? מה עושים שונה? תודה מראש -!!!!

akavishon

New member
לא צריך להתרגש יותר מדי מהקאה

כל עוד הוא לא מקיא אחרי כל ארוחה. קחי בחשבון שעכשיו חורף ויש כל מיני חולרות... מעבר לזה, למה את מאכילה אותו בשלוש לפנות בוקר? תני לו רק מים !

חנול

New member
לילד מקיא לתת אוכל "יבש"? בדיוק ההפך

ילד מקיא, הוא ילד שמאבד מים במערכת. את צריכה לתת לו נוזלים ולא "ליבש". אני לא מצליחה להבין אם מדובר בחולי על בסיס נשימתי (ע"ע התרופות שהוא מקבל) או על חולי על בסיס מערכת העיכול. אם על בסיס מע' העיכול- אז יש מקום להמנע מפירות, וללכת יותר על כיון של אורז למשל. לא המון גבינה. ובכל מקרה לתת נוזלים. לדעתי הכיוון הוא לתת כל הזמן "ובקצתים", ולא בקבוק מטרנה ענק וגדול, שאותו הוא יקיא אח"כ. מעט לחם, מעט גבינה, שלוקים של מים כל הזמן. אם מדובר בחולי על בסיס נשימתי ולכן הוא מקיא, אני לא רוצה להוסיף, כי אז באמת אין לי מושג. קחי בחשבון שעניין הקאה על בסיס עיכול הוא "נו-ווין סיטוואיישן". הוא יקיא, ואת חייבת לתת נוזלים (שבד"כ מעודדיםה קאה). הבסיס הוא איזון. לא להעמיס מדי על המע'.

למעלה