בייג'ין-שנגחאי טיסות

בייג'ין-שנגחאי טיסות

שלום לכולם, אנחנו מתכננים שבועיים בסין בסוף אוקטובר. חשבנו על לשהות כמה ימים בשנחאי, כמה ימים בביג'ין ואולי עוד עצירה בדרך (יש המלצות?). טיסה מהארץ לבייג'ין וחזרה לארץ משנגחאי עולה 130 דולר יותר מאשר הלוך חזור משנגחאי. הייתם ממליצים על זה או שכדאי להסתדר לטיסות פנים משנגחאי (זה מסובך? כמה אמור לעלות? צריך להזמין מראש?). ועוד שאלה יש בביג'ין/שנגחאי חייטים שתופרים חליפות כמו בתאילנד? מה כדאי לעשות לגבי כסף בסין (טרוולים או שכרטיס ויזה בינלאומי מספיק?). המון תודה!

gao xing

New member
שלום גם לך.

טיסות- בדקתי עלויות טיסה בייגין - שנגחאי והמחיר (אחרי הנחה) כ-100 דולר לכיון אחד. טיסה הלוך חזור תעלה כ-150$. אל תשכחי שגם אם מדובר על טיסות פנימיות זה גוזל המון זמן (שלא לדבר על עיכובים ושינויים בלו"ז)... אני תמיד ממליצה להימנע מטיסות הלוך חזור למינהן אם אפשר בייחוד אם הזמן קצוב. כסף- מזומן וכרטיס אשראי מספיקים בהחלט. בכל מקום יש ATM וכמעט בכל מקום מקבלים היום כרטיס אשראי ...בטח ובטח בערים גדולות כמו בייגין ושנגחאי(למעט שווקים, חנויות רחוב,ומסעדות קטנטנות כמובן....). חייטים- לי יש ניסיון רע ומר מחייטים סיניים אז אני לא ממליצה להתעסק עם זה. החוש האופנתי שלהם לפעמים נורא ואם את לא מביאה דוגמה מדוייקת בצירוף מידות....הסיכוי שתקבלי מה שאת חולמת עליו קלוש. לי יש עד היום ז'קט חום בתוספת צאוורון זהב מזעזע שגדול עליי לפחות ב-2 מידות כתזכורת לכך שאני יותר לא הולכת לשום חייט אלא רק בהונג קונג.

../images/Emo6.gif

תודה על התגובה המהירה. בהמשך להמלצתך (הלוך בייג'ין חזור שנגחאי) איך היית ממליצה לחלק את השבועיים? שבוע-שבוע (כמו טבחים...) או לעשות עוד "עצירה בדרך" ליום- יומיים? ואם עצירה - היכן? הבנתי שנסיעה ברכבות שבסין אינה חוויה טראומתית, אני צודקת? ולעניין הקניות - אז מה כן מביאים מסין (חליפות חומות עם צווארן זהב יש לי מספיק, תודה
)? מוצרי חשמל ואלקטרוניקה?

gao xing

New member
אז ככה...

אני לא הייתי בביג'ין אז קצת קשה לי לייעץ לך. בשנגחאי הייתי 4 ימים בלבד. חברים שביקרו כאן אמרו לי כי 2 הערים מדהימות ויש הרבה מה לראות בהן ואחרי כמה ימים בכל אזור עדיין לא ידעו שובע. יש מספיק אינפורמציה בנוגע לאתרים שכדאי לבקר בהם הן בביג'ין והן בשנגחאי.... טיילי קצת באינטרנט ותראי מה ממהיצע מעניין אותך (אתרים היסטוריים/ מוזיאונים/ חיי לילה ועוד)ואז תחליטי איך לפצל את הזמן. אני לא נסעתי ברכבת אבל רבים מהמשרד שלי עשו כן. הבנתי שיש אפשרות לבחור באיזה קרון את נוסעת, יש כרטיס לעמידה, כרטיס ישיבה וכן כרטיס הכולל מיטה.... הכל עניין של מחיר. קניות בסין- יש הכל מהכול! כלי בית יפים, פסלים, בדים, בגדים ונעליים (אם את במידה ממוצעת כמובן) והמון תכשיטים מרהיבים. עם המחירים בארץ למוצרי חשמל אני לא מציעה לקנות פה בסין...זה ממש לא משתלם...בייחוד שיש סיכוי לדרישת תשלום בגין משקל עודף בעליה למטוס. אני מבטיחה לך שברגע שתגיעי לסין הארנק שלך יפתח ויסגר אין ספור פעמים.....
אל תשכחי להתמקח על מחיר!!

../images/Emo26.gifוהמלצות על קניות

מה כדאי לקנות בשנגחאי ובביג'ין? יש אזורים/חנויות מומלצים לקניות? מה טווח ההתמקחות? יש בכלל טעם לחפש בגדים ונעלים מקוריים או שהכל ממילא באותם מחירים/איכות?
ושאלה אחרונה (לבנתיים...) כמה אתם מעריכים שצריכה לעלות שהות של שבועיים בערים הגדולות, ברמת לינה בינונית ובלי להתכלב על אוכל והוצאות? המון תודה שוב!

קניות בשנגחאי

בשנגחאי יש שוק בדים מדהים, רק מה, כמו שציינו כאן לפני חייבים להביא דוגמא ולעשות SAME SAME, אחרת זה לא ממש מצליח, מה גם שתפירה של חליפה לוקחת בערך שבוע, אבל לי יש נסיון עם החייטים ולבעלי יצאו כמה חליפות די מוצלחות (העתקנו מחליפות יוקרתיות) וגם אני תפרתי גם בגדים ויצאו מצויין, אבל שוב, נראה לי שלכם אין את הזמן להמתין. בכל אופן השוק נמצא ברחוב שנקרא: דונג ג'יה דו. ליד הבאנד. יש כאן שוק נהדר שבו אפשר למצוא המון דברים: ביגוד, תיקים, מזכרות וכו'. נקרא שיאנן יאנג MARKET, נמצא ברחוב באותו שם. לא לשכוח להתמקח חזק חזק, עדיף להגיע אליו באמצע השבוע, בסופשבוע עמוס והתמקחות די קשה. מולים וחנויות בשנגחאי לא חסר, רק תעיפו מבט ותיפלו על איזה מול יוקרתי יותר או פחות, בכל כיוון אפשרי. יש את רחוב העתיקות, שם אפשר למצוא מציאות יפות (לא בטוח עתיקות...) הרחוב נקרא דונג טאי לו. (לו = רחוב) לגבי אתרים תיירות, אפשר למצוא בכל אתר אינטרנט ובספרים. שיהיה טיול מהנה ביותר.

למעלה