ביירון קייטי

ביירון קייטי

על פי בקשה אני מספרת לכם בשמחה רבה על שיטתה המופלאה של ביירון קייטי. ביירון קייטלנד ריד היא אשה נשואה אם לשלושה מאזור מדבר קליפורניה אשר שקעה בדיכאון עמוק שארך 10שנים , כאשר בשנתיים אחרונות לא יצאה מן המיטה . יום אחד מתוך הייאוש הנורא חוותה הארה , בשנת 1986 . מאז אנשים החלו לחפש את קרבתה בניסיון להתחבר להארה. ביירון קייטי מתארת כי יכלה ממש לראות את התהליך של יצירת המחשבות במוחנו , המחשבות לגבי המציאות. לטענתה כל הבעיות, הכאב , חוסר השקט והתסכול נובעים מהמחשבות שלנו לגבי המציאות ולא המציאות עצמה . המחשבות מתנגדות לקבל את המציאות כפי שהיא . כלומר ללא קשר למה שקורה במציאות , אתה תסבול או תהייה מאושר בהתאם למחשבות שלך לגבי המציאות .- עד פה יאמרו הפסיכולוגים שהיא לא מחדשת דבר אלא שהחידוש שלה הוא התהליך הפשוט ויחד עם זה מאוד עוצמתי. התהליך הינו תהליך פשוט הבנוי מארבע שאלות שאנו שואלים לגבי כל מחשבה מכאיבה ובסיומו היפוך. השיטה מאוד פשוטה ומתאימה לכל אדם מכל גיל רקע השכלה .כל מה שנדרש לתחילת התהליך הוא נייר , עט וראש פתוח שמוכן לקבל את האמת . – "כל המחשבות הכואבות מקומן רק על הנייר" – דברי ביירון קייטי. זהו אינו כלי פסיכולוגי(למרות שיותר ויותר פסיכולוגים מאמצים כלי זה בעבודתם בבתי סוהר , עם חולים סופניים , ועוד).זהו כלי שלאחר שרוכשים אותו ומבינים איך לעבוד איתו הוא שלכם . אין צורך במטפל שילווה אתכם ואתם רכשתם כלי מדהים לחיים. כלי זה הופך בשלב מסוים להיות חלק מחייכם באופן טבעי ביותר וללא מאמץ , אני אישית מוצאת עצמי מחייכת נוכח דברים שמתרחשים במציאות שבעבר גרמו לי להגיב באופן קיצוני. ביירון קייטי תבקר בארץ ביוני במסגרת ביקור בכל אירופה . וב30 באפריל במרכז הודיה בתל אביב תערך הקרנה של דוגמאות לעבודה של ביירון קייטי עם אנשים (מומלצת תרומה של 20ש"ח בלבד) ובתרגום לעברית. שני ספרים של ביירון קייטי בתרגום לעברית ניתן להשיג בחנויות המובחרות : "לאהוב את מה שיש ", ו" אני צריכ/ה את אהבתך -האם זו אמת." אצרף לינקים לשני האתרים . אם יש שאלות נוספות אשמח לענות עליהן (ניתן לפנות אלי גם במסר אישי כמובן )בהצלחה לכולם . --------------------------- נחמה סבר

tlingit

New member
../images/Emo51.gif על המידע, באמת מעניין

והאמת שהטפח שתיארת מסקרן לגבי השאר
תודה לך על ההסבר

איך את באנגלית ?

אגב , אם את דוברת אנגלית את יכולה לתרגל את השיטה דרך האתר שלה עם חברים מכל העולם . בכל אופן את מוזמנת ליצור איתי קשר אם את רוצה לדעת יותר בכיף . אני תמיד שמחה לספר ולשתף לגבי ביירון קייטי. אגב זה אחד מהייעודים בחיי : לחלוק עם כל מי שרק רוצה את כל מה שיש לי . ------------------------- אני מתכוונת להצעה , זה לא רק מתוך נימוס . נחמה סבר

tlingit

New member
לא רעה ../images/Emo22.gif

אבדוק את האתר לעומק יותר, אבל אשמח גם לדבר איתך, נעים לי יותר בדיאלוג מאשר בקריאה
ו
על ההצעה - אצור איתך קשר

לא הבנתי את המסר של ביירון

האם אומרת ביירון קייטי שהאדם צריך לשנות את התפיסה? ומה לגבי שינוי המציאות? קצת מזכיר לי את קשור ל"מהות החיים" של שרי אריסון. פעילים חברתיים ופוליטיים עושים רבות כדי לשנות את המציאות ולא את תפיסת המציאות של קורבנות מדיניות כלשהי. כנראה שפספסתי משהו בהסבר של נחמה.

למעלה