דעתי על הסרטון.
קודם ברצוני להבהיר, שניתן לחלק את האנשים בעולם לשני חלקים; מופנמים ומוחצנים (introverts and extroverts)
ההבדל ביניהם הוא ש...
אנשים מוחצנים מטעינים את המצברים שלהם דרך אינטרקציה עם אנשים ודיבור. מדובר באנשים חברתיים, שמשגשגים כשהם באים במגע עם אנשים אחרים שנמצאים סביבם. מסיבות, מפגשים חברתיים, זה מה שעושה להם טוב.
אנשים מופנמים לעומת זאת מעדיפים את הלבד שלהם, הם מעדיפים לשבת בבית ולקרא ספר, או לשבת בבית קפה עם חבר או שניים באווירה אינטימית. אין להם בעיה עם מפגשים חברתיים, רק שהם צריכים אחרי זה למלא את המצברים שלהם ע"י כך שהם יהיו לבד.
זה לא משהו שאפשר לשנות, פשוט ככה אנשים עובדים, ככה עובדת החומרה שלנו, וכל אחד נמשך לסוג פעילות שהוא אוהב.
אין העדפה בלהיות שייך לקבוצה אחת או השנייה, לכל בן אדם יש את הייתרונות והחסרונות. העיקר לעשות מה שעושה טוב.
למרות שהסרטון אמור לדבר על ביישנות, הוא גם כן מדבר על מופנמות.
בעיני נוצרה הרגשה שמי שעשתה את הסרטון מתבלבלת בין השניים.
בעיני ביישן זה מישהו שרוצה לעשות דברים, רק לא יכול. לעומת מופנם, שיש לו את היכולת לעשות, רק שהוא לא רוצה.
הבלבול הזה מעביר מסר שגוי של שביישן=מופנם
ומכיוון שביישנות/מופנמות זה דבר שלילי, אז יש צורך לשנות את המצב.
לכן האלטרנטיבה של להיות מופנם זה להיות מוחצן, וכמו שכבר ציינתי זה לא משהו שאפשר לשנות, וזה לא משהו טוב או לא טוב ביחס למופנמות.
בהתחלה הסרטון מתחיל בצורה נכונה עם תיאור מדוייק של ביישנות, אני מסכים ב 99% ממה שנאמר:
"בלתי נראה, בלי קול, להיות צייטן, לא להתלונן על שום דבר, לפחד להביע דעה, לשבת על הידיים"...
אני יכול להתחבר לנאמר כי הייתי מאוד ביישן כשהייתי קטן, אך עם השנים למדתי לשנות את זה.
אז היא מתחילה להגיד דברים שמתאימים לתיאור של מופנמות יותר מאשר ביישנות החל מדקה 1:12
להיות סגור זה לשקוע במחשבות, לשתוק רוב היום למרות שהראש רועש...
בתור מופנם, אין לי שום בעיה לדבר, רק שרוב הזמן אני מעדיף לשתוק, ויש ימים שפשוט מתחשק לי לשבת לבד.
מהצד זה אולי נראה מוזר, נראה שאולי יש לי בעיה כלשהי, אבל לא. בכל בסדר איתי, אני רק רוצה את שקט והלבד שלי.
חזרה לביישנות החל מ1:23
"להתקע להימנע לווטר, להיות חסר ביטחון, חסר אונים, להיות חלק משיחה שלא מענינת, כל השרירים מתכווצים, לחשוב יותר מדי על הכל, לפחד להעיז..."
עדיין תיאור מדויק של ביישנות.
מהדקה 2:06 היא בכלל מאבדת כיוון
"להעיז זה לצאת מהראש שלך ,להתחיל לרוץ גם אם לא רואים את הדרך, לפתוח את הפה ולהתחיל לדבר, להחליט שאתה משתחרר, קולני, בולט, מושך תשומת לב, אורגזמה, לאבד שליטה ולא לחשוב מה אחרים חושבים"
אלה תיאורים של מוחצנות. לפי איך שהיא מתארת את זה, בשביל להרגיש טוב אז צריך לעשות X, Y, Z שזה לרוץ, לדבר, להתפוצץ. אנשים מופנמים יכולים לעשות את כל הדברים האלה, רק שהם מעדיפים לא לעשות אותם כי זה מרוקן להם את המצברים.
לכן לרוב הם עושים את זה במקרים נדירים, להרגיש טוב אפשר גם אם שותקים, לא חייבים לצעוק ולהיות קולניים.
דקה 2:47 היא מסכמת
"להיות חופשי זה להאמין שאתה לא פחות טוב מאנשים סביבך, להאמין שיש לך מה להגיד, לראות את הדברים מהעיניים שלך ולא של אחרים, להנות מהקיום שלך, להרגיש חי באמת"...
עם זה אני מסכים, להיות חופשי זה להאמין בעצמך וכל הדברים שבאים ביחד עם זה, אבל בשביל זה לא חייבים להיות קולניים ובולטים.
אפשר גם להיות חופשיים בלי לדבר הרבה, בלי להתפוצץ או למשוך תשומת לב.
אפשר להיות חופשיים גם אם שותקים ושקועים במחשבות.