ביי ביי רייזמן, וויבר ודאגלס?

cubano1

New member
ביי ביי רייזמן, וויבר ודאגלס?

השלוש יהיו חלק מסבב הופעות המשך לסבב ההופעות הנוכחי איתו הן מסתובבות מאז אוקטובר
הסבב הזה יתחיל בינואר וימשך עד אמצע מרץ, מה שמטיל בספק את השתתפותן של השלוש בתחרות האמריקן קאפ. בשנה שעברה, דאגלס השתתפה על תקן "אורחת," אבל גנבה את ההצגה כשרשמה את התוצאה הגבוהה ביותר ולקחת את התואר הלא רשמי.
השנה התחרות נערכת במסאצ'וסטס, המגרש הביתי של רייזמן, מה שמפתיע מאד - זאת היתה אמורה להיות התחרות שלה...

אותי זה מאד מצער... אני מבין את הצורך להרגע ולכייף אחרי האולימפיאדה ושנות האימונים המפרכים שהובילו לשם - אבל חצי שנה ללא אימונים מסודרים די סוגרות את הדלת על חזרה לטופ של הספורט... תשאלו את נסטיה ואת שון ג'ונסון

Tammie

New member
גם אני חשבתי על זה הסופ"ש....

ביליתי את הזמן בלקרוא קצת כתבות על הסבבים של ההופעות ולראות קצת סרטונים. זה בהחלט מבאס.
כולן דיברו על להמשיך בקריירת ההתעמלות גם אחרי האולימפיאדה, ועכשיו זה לא נראה שזה הכיוון שלהן בכלל...

זה לא פשוט להמשיך להישאר בטופ

זה מאוד קשה, ולא מובן מאליו.
יש האומרים אפילו שלהישאר בטופ זה יותר קשה מאשר להגיע אליו.
אל כל אחת שהגיעה אל הטופ מסוגלת להישאר בו, או מוכנה להשקיע את המאמצים הנדרשים.
הדלת אכן הולכת ונסגרת, אך יש עדין פתח בלתי מבוטל שעם מאמצים כבירים אפשר יהיה לחזור. ואולי המחיר היקר הזה שווה להן את זה.

Tammie

New member
לחלוטין. להישאר בטופ זה קשה

אבל פה מציק לי משהו אחר. רייזמן, וויבר ודאגלס הביאו רצון להמשיך להתעמל בראיונות אחרי האולימפיאדה. עכשיו זה נראה כאילו הן מוותרות על זה לטובת החיים הכיפים שמחוץ לאולם ההתעמלות.
כמובן שיש להן את הזכות לשנות את דעתן, אבל לדעתי זה לא מה שקרה.
לדעתי (ונכון, היא לא מבוססת, אלא דעתי האישית, אבל זה מה יש...), הן מאוד נהנות מהתהילה ומהכיף של לצאת ממשטר האימונים הקשה. הן מרוצות מהמצב, ובטח נמשכות גם ע"י חוזי פרסום די שמנים (בטח בשביל נערות בגילאים 16-18). הן לא באמת וויתרו על הרצון להמשיך להתעמל, וכשהן יבינו שהן חייבות לחזור לכושר- יכול להיות שזה יהיה מאוחר מדי, והן כבר יאבדו יותר מדי זמן אימונים, בטח ביחס למתעמלות הצעירות שיש להן עוד הרבה להוכיח.
זה פשוט חבל לדעתי...

trilliane

Well-known member
מנהל
במקרה של שון ונסטיה זה היה הרבה יותר מחצי שנה

אחרי נסטיה לא עקבתי מקרוב, אבל זכור לי שהיא עשתה הפסקה של שנתיים לפחות (אולי התאמנה ככבה בקטנה, אבל לא ברצינות).

לגבי שון אני יודעת לפרטי פרטים – היא עשתה הפסקה של שנתיים בערך, ומה שדפק אותה סופית ומנע ממנה לחזור להתעמל כמו שצריך הייתה תאונת הסקי שבה היא קרעה את הרצועה בברך (והתעלמה מכ"כ הרבה נורות אזהרה...
ממש כאב לי לקרוא) ואח"כ גם לא נתנה לברך להחלים כמו שצריך וקרעה אותה שוב, ועוד ניתוח והסוף כבר היה די ברור מראש רק לקח לה זמן רב להשלים איתו
(אני יכולה להבין אותה, כמובן).

אגב, למיטב הבנתי סיבובי ההופעות האלה מתקיימים בארה"ב אחרי כל אולימפיאדה, אז אין בזה משהו חדש או שונה מבעבר... והן מופיעות בו בתרגילי התעמלות, גם אם מן הסתם לא ברמה של התחרויות.

אני חושבת שהסיבה שנדיר לראות בנות מארה"ב ממשיכות מאולימפיאדה אחת לשנייה היא שזה ספורט קשה ושוחק והתחרות שם כ"כ חזקה שבאמת קשה להחזיק מעמד בצמרת כ"כ הרבה שנים, קל וחומר מול בנות צעירות, טריות, רעננות ורעבות. מצד אחד מי שזכתה טעמה את טעמו המתוק של הניצחון, אבל מצד שני היא כבר לא רעבה באותה המידה...

בינתיים נראה לי שמי שנדפקה מסיבוב ההופעות זו מרוני שעדיין סוחבת פציעה... כשהן ביקרו באמצע העונה של "רוקדים עם כוכבים" הרגל שלה הייתה בתוך סוג של סד או תמיכה או קביים או משהו כזה, ועכשיו בתוכנית הסיום כשכולן רקדו היא עשתה משהו בקטנה ולא רקדה כמו ארבע האחרות. אני מניחה שהיא עדיין מחלימה.

אמא לה3

New member
לגבי מרוני

היא עברה לאחרונה ניתוח מה שמסביר את הסד ואי היכולת שלה לקחת חלק משמעותי בתוכנית הריקודים.
אני מסכימה איתך לגבי הרצון להמשיך להתעמל אחרי האולימפיאדה..אגב, לדעתי הסיבה שיותר קל לראות מתעמלות מאירופה/ או בכלל מכל מדינה מחוץ לארה"ב היא שהבנות האמריקאיות מקבלות לאחר זכייה משמעותית כמו אולימפיאדה או אליפות עולם אפשרויות לקמפיינים שונים שמכניסים לילדות/נערות האלו כסף רב, הנסיעות והסיורים מטעם המממנים והבונוסים הרבים די מוציאים את החשק מלחזור לאולם ולעבוד קשה..זו התהילה ומה שמתלווה אליה מושך את חלקן הגדול. לכן לדעתי רואים יותר מתעמלות לא מארה"ב שממשיכות להתעמל אחרי השגים גדולים ביתר קלות.

Tammie

New member
ככה גם אני רואה את זה...

אני יודעת שאחרי כל סבב אולימפי יש את סיבוב ההופעות הזה (או דומה לו) שהמתעמלים האולימפיים משתתפים בו. אבל אני חושבת, כמו שאמאלה3 כתבה, שפה נעוצה הבעייה.
המעתמלות הבוגרות מבלות זמן רב בסיבוב הופעות, ובינתיים, המתעמלות החדשות נמצאות באולם, עובדות על אלמנטים ומתקדמות. במצב כזה נוצר פאר שמקשה מאוד על המתעמלות הותיקות. הן צריכות לחזור לכושר, ולהדביק את הפאר כנגד המתעמלות הצעירות.
זה מצחיק אותי קצת, כי זה נראה לי מצב בדיוק הפוך ממה שקורה בארץ- בארץ התעמלות לא מעניין אף אחד, ואז יש בעייה בתקציבים ותמיכה למתעמלים. בארה"ב יש כל כך הרבה עניין בהתעמלות שהמתעמלים האולימפיים הופכים להיות סוג של כוכבים, וזה לפעמים גורם לפגיעה במתעמלות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שזו בעיקר פגיעה מנטלית

ובסופו של דבר בטווח הארוך, אם מסתכלים לארבע שנים קדימה, אז כמה חודשים של הפסקה זה לא מה שימנע מהן להדביק את הפער, ורואים את זה גם במדינות אחרות. אבל אם הן מאבדות את הרעב והמוטיבציה, זה בהחלט פוגע. כמו כן זה ספורט תובעני שלא נעשה קל יותר עם הגיל, וכשבאות מתעמלות צעירות, רעננות, ללא פציעות, חדורות מוטיבציה וכו' זה קשה. התחרות בארה"ב מטורפת, זה ספורט פופולרי מאוד (איזה כיף להם!
).

כמובן, אם במהלך ההופעות האלה גם נפגעים פיזית ונפצעים (כפי שקרה למרוני) זה יכול להפריע יותר... או אם לוקחים הפסקה ומחליטים שסוף סוף זה הזמן לעשות סקי... מבינים למה המאמן אסר לעשות סקי כל השנים האלה.

נעממהה

New member
דווקא הניתוח האחרון היה סימן טוב

בניתוח האחרון הוציאו לה מסמרים שתפקידם היה לקבע את השבר שנוצר מהנחיתה הפשוטה בסבב ההופעות. אם הוציאו את המסמרים סימן שהעצם כבר יכולה להחזיק בלעדיהם- זאת אומרת שהיא התקדמה עוד קצת לקראת החלמה.

אני עדיין מאמינה שהיא תחזור.

בקשר לשאר חברות הנבחרת האמריקאית- צ'או יצא בהצהרה שגבריאל דאגלאס לא תתחרה בשנת 2013, ואילו ג'ון גדרט דווקא הודיע שג'ורדין כן תתחרה באליפות ארצות הברית בקיץ הקרוב. נחיה ונראה.
אם אני לא טועה, קיילה רוס כבר חזרה לאימונים רגילים.

למעלה