בילבולי ביצים

אMור

New member
בילבולי ביצים

כשהגענו לכאן, כל אחד בזמנו - היינו ירוקים וכמובן - מסתלבטים על כל הזוטות וההפרעות של הסינים. לאט לאט, ככה מבלי שנרגיש, אנחנו מקבלים את ההפרעות שלהם - בודקים כל בצל בסופר עד שמוצאים את המושלם, משווים מחירים - (הסינים הם אלופי העולם בהשוואות מחירים) וכבר לא שופכים 300-400 מאו-דזה-דונגים על קניות בסופר. מה השלב הבא? נקנה ביצים במשקל ונשקשק אותם טוב, עד שנזהה ביצה פגומה? שימו לב לבחורה מימין ולכמות האנרגיות שהיא משקיעה בלהקשיב לאפרוח בפוטנציה...
סינים

gao xing

New member
וישראלים טובים יותר??

אני בטוחה שתייר שמגיע לישראל רואה את "תיפוף" האבטיחים מעט מוזר, הרחת המלון והאננס, ובסופר מקומי בנתניה ראיתי בעבר כבר כמה וכמה דתיות בוררות מלפפונים לפי ריח.....
ומה נגיד על מנהג מחיצת הלחם לבדיקת הטריות.....?? או אצבע נוקשה בתוך הגבינה שארוזה בוואקום?? אנחנו לא יותר טובים..... גם אנחנו בוררים ובמקרים קשים יותר אף מעיזים לטעום......

diegok

New member
אני קצת ירוק בפורום אבל

אתם לא נשואים? בכל מקרה יש לסינים גם מנהגים נחמדים כמו למשל הלוויות, הם מתכנסים ושרים שירים ותולים קישוטים (כמו בסוכות אצלנו) יש להם מן קישוט כזה גדול שנראה כמו קליעה למטרה רק מקושט יותר... מה שכן לגבי חתונות יש להם מה ללמוד, יש להם מן מנהג מוזר שבו הכלה עומדת בכניסה ומחלקת סיגריות...ואם כבר יש לך אז יש לה מצת... בכל מקרה כמו כל תרבות יש טוב ויש פחות טוב...

Omiz

New member
הייטק בביצים

אני בתור אחד שגם בארץ היה אוכל ביצים חודש אחרי תאריך התפוגה, לא יכול שלא להתפעל ממההמצאה הסינית לגבי ביצים: איך להאריך את זמן המקרר של הביצים? פשוט לא לכתוב תאריך !
אם אתם לא מאמינים, תבואו אלי, תראו כמה זמן הביצים מחזיקות במקרר !
טוב, טוב, זרקתי את הביצים מלפני חודש שפעת העופות לא לוקח סיכונים !

אפרוח בפוטנציה?

לא אחרי שהיא הגיעה אליו.
נו שוין, וכמו שאמרו לפני, ומישמוש הלחם הישראלי יותר טוב? מה שכן אצלם המישמוש לא עוזר, כיוון שהלחם יכול לעמוד שבועיים, ולהישאר בדיוק באותו מצב (לא, הכוונה לא טרי, כי אם חסר טעם וחסר ריח). אפילו העובש לא מתקרב אליו.
ובאמת, לא ברור לי מה הם שמים שם, אבל השבוע קניתי בגט, שבארץ אחרי כמה שעות הוא נהיה מושי ומעצבן, כאן, אחרי יום הוא נשאר קשה.

אMור

New member
ואם כבר בביצים עסקינן - הידעתם?

בסין ניתן למצוא בסופרים ביצים המיוצרות במעבדות - הותיקים יזהו אותן במהרה, למרות שישנם כאלו ותיקים שמתנהגים כטירונים - מזמינים אליהם הביתה אורחים לערב חביתות - וקונים ביצי מעבדה...
נו טוב, הצלחנו להסוות את העובדה הזאת בחביתות משובחות ובייגלים ומאפים תוצרת ביתה של השפית המהוללת... בפעם הבאה - יש לשים לב שקרטוני הביצים עליהם מופיעות תמונות של ביצה בעלת חלמון גדול מהרגיל - זוהי ידידתנו הידועה לשימצה - ביצת המעבדה... הסינים בכלל צוחקים עלינו שאנחנו קונים את הביצים בקרטונים וכי הביצים הכי טריות (וגם יותר זולות) הן אלו שבוחרים במשקל. לא האמנתי שאמצא את עצמי משקשק ביצים בסופר. אני עדין לא מאמין שאעשה זאת... אגב - מישהו ניסה פעם את הביצים השחורות? (בטח הג'אנקי מנינגבו...
) ומה עם ביצי ברווז? (לא ניגרר לביצי שור וחזיר - כי גם את אלו [כמה מפתיע], ניתן למצוא כמעט בכל מקום...
)

Omiz

New member
ארליך...

תביא ביצים... אני חדש לכל הנושא של קניית אוכל בסופרים, אז ניתקלתי בביצים השחורות רק לאחרונה, ממש כשהייתי בקופה... אמרתי לה:" מה זה זה? לא רוצה את זה". היא אמרה לי:" אה, קודם אומרת תביא זה ביצים זה שחורה, אחר כך אומרת תביא ביצה זה רגיל, עכשיו לוקחת דברים שלך ולא חוזרת יותר ל-XU JUNPING בחיים שלך!" תאמת שגיליתי שזה לא ביצים רגילות ביקשתי שיחליפו, היא הסבירה לי שזה ביצים שאפשר לאכול את הקליפה...לא ממש הבנתי מה היא רוצה... אכלתם את זה פעם?

gao xing

New member
אני בטח שלא

אבל A WANG שלנו טוען שזה מעדן ותרופת פלא להתקררות ומחלות נלוות. אני אומרת שאני מעדיפה לקדוח מחום ולחסל גלילים שלמים של נייר טאולט בניגוב נזלת לפני שאני מכניסה את הדבר הזה לפה שלי. איך אני תמיד אומרת.... תמיד אהבתי אוכל סיני.....עד שבאתי לסין.

Omiz

New member
תהפכי את זה לחתימה שלך !

את הקטע עם האוכל הסיני

A Wang

New member
אל תסתכל בביצה

אלא בתכונות הבריאותיות שלה. לא יעזור כלום!! PIDAN ZHOU 皮蛋粥 (קונג'י עם הביצה השחורה) זו התרופה היעילה ביותר לשפעת!!לא לאכול רק את זה!! בוקר, צהריים, ערב יום אחד לשתות תה סיני מתאים (או 罗汉果 לוהאןגו או תה שארוז חמישה כדורים בעלה) ו...למחרת את/ה בריא/ה שני דברים: 1. יש לביצה הזאת טעם מתכתי במקצת 2. יום-יומיים אחרי הכל קצת טפל, כולל ההתנהגות שלך, כי אתה קר לבריאות!

השפית המהוללת?!

השפית בכבודה ובעצמה הודתה שהביצים לא היו מעבדתיות. והסיפור שהיה כך היה: ערכתי קניות ב - JUSCO המהולל, כשהגעתי למחלקת הביצים עמדה שם סינית חמודה מקדמת מכירות, היא ישר דחפה לי ליד את הביצים הללו, ושאלתי אותה חצי עברית חצי סינית : ??"Mei Wen Ti ביצים Zhe Ge" והיא הנהנה בראשה הקטן והריק ושאגה AHA AHA, משמע היא הבינה אותי, נכון? אז קניתי.... והמשכתי לי לכיוון הירקות והפירות וקניתי אבוקדו ב - שימו לב: 14 יואן ליחידה! שערוריה. אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם הייתי מספר לאבא שלי שקניתי אבוקדו במחיר כזה, אני מאמין שהוא היה בודק אם בשנז'ן יש שירותי כבאות יעילים... ולסיום, אכן היו חביתות מעולות, מעבדה או לא, ואכן היא שפית מהוללת... I AMUSE YOU?

gao xing

New member
יצאת בזול!

אני קניתי אבוקדו .... (מקווה שאתה יושב) ב-29 יואן ליחידה!! והוא היה כל כך קטן.....
לעניין הביצים- מישהו כתב פעם שלא כל מה שיש עליו ציור של תרנגולת זו סימן וודאי לכך שזה יצא מאחת כזו.....
מאוד קשה להבדיל בין הביצים.... ואני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה א-ב-ל... יש הטוענים שהחלמון של ביצת מעבדה יותר גדול ויותר כתום. וביצת מעבדה זולה משמעותית מביצת תרנגולת רגילה. האמת- עם שפעת העופות שמשתוללת (והסינים בטוחים שהמחלה זו כבר עברה חלפה)....אולי עדיף לאכול ביצי מעבדה.....

איידי

New member
בילבולי ביצים 2

גם כאן יש מכל הסוגים, הצבעים, הגדלים. ובכל זאת, מעדיפה את אלו שבסופר המגיעות מוחתמות בקרטון של 12..

למעלה